Mydła

Palmolive Thermal SPA, Mineral Massage with Sea Salt, Soap Bar Mydło w kostce z solą z Morza Martwego

• 29 kwietnia 2024 o 22:12
    Odkąd pamietam są w moim domu
    Cała moja rodzina odkąd pamiętam kupuję od tej marki mydła. Nigdy nie podrażniły skory, nie przesadzają rąk, pielęgnują je a przede wszystkim bardzo fajna cenę mają łącząca się z dobra jakością. Polecam serdecznie!
  • 23 marca 2024 o 23:12
    Mój tata uwielbia mydła w kostce Palmolive, więc od zawsze są i będą one obok mnie.
    Tak jak w tytule tej recenzji, produkty Palmolive znam od małego i jak własną kieszeń. Szczególnie mydła w kostce. Wariant peelingujący - feel the massage. Produkt ładnie pachnie. Dobrze się pieni. Ciało po nim również przyjemnie pachnie. Nie wysusza ciała, a ni go nie podrażnia. Nawet nie pozostawia zbytnio tego tępego poślizgu, jak w przypadku i innych mydeł kostkowych. Chociaż preferuje formy płynne do mycia, ale czasem odmiana jest potrzebna. Porównując cenę z wydajnością, to bije wszystkie inne produkty na głowę. Era kiedy można było je kupić za 1-3 złote już bezpowrotnie się skończyła, lecz nadal uważam, że jest to niskobudżetowa, wydajna opcja, która umyje bardzo dobrze ciało z brudu. Jeśli odłoży się je w suche miejsce, to kostka nie rozmięknie i posłuży miesiąc, bądź i dłużej. Bez problemu myje nim również akcesoria do makijażu, takie jak gąbki, czy też pędzle.
  • 22 kwietnia 2023 o 17:12
    Zapach orzeźwia
    Mydło w kostce zawsze jest w naszej łazience. Mimo że mam swoich ulubieńców w tej kategorii, chętnie testujemy też nowe produkty. To mydło gości u nas po raz pierwszy i ma zaskakująco orzeźwiający zapach - aż świdruje w nosi, ale w taki ożywczy, przyjemny sposób. Dobrze oczyszcza skórę, nie wysusza jej nadmiernie, dość dobrze się pieni. Jest wydajne, a cena na promocji przystępna. Nie wiem, czy kupię ponownie, bo kusi cała masa innych mydeł, ale z tego jestem zadowolona.
  • 24 października 2021 o 10:53
    Niespotykane mydło
    Od kiedy pamietam zawsze muszę mieć przynajmniej dwa mydła w swojej łazience. Mydło ma bardzo ładny zapach i delikatne jest co do ciała. Jestem zadowolona. Zalety: -cena -ładny zapach -wydajność
    Kaisja
    16 marca 2021 o 19:55
    Oceaniczne odświeżenie
    Mydła Palmolive należą do moich ulubieńców z prostych powodów – są niedrogie (choć i tak uważam, że w niebogatym narodzie coś tak niezbędnego, codziennego użytku, jak mydełko, powinno kosztować maksymalnie 1 zł, a nie ok. 3), doskonale oczyszczają skórę, bez uczulania lub podrażniania, a przede wszystkim – cudownie pachną. Ta kosteczka – wybitnie orzeźwiająco – oceanicznymi nutami, dodatkowo peelingując skórę Użytkowniczki, lub Użytkownika, bo to mydło typu unisex – mikrodrobinkami oczyszczającymi, i nasycającymi ciało odżywczymi mikroelementami, w szczególności solą z Morza Martwego. Co się zaś tyczy aplikacji i pielęgnacji, mydła Palmolive – bez wyjątku są bardzo wydajne i wygodne w użyciu. Kostka ma poręczną wielkość i kształt, dobrze leżąc w dłoni w czasie kąpieli. Ani nie mięknie, ani nie rozmazuje się pod wpływem wody, natomiast błyskawicznie tworzy bogatą, obłędnie i trwale pachnącą pianę, doskonale oczyszczającą, bez wysuszenia lub podrażnienia skóry, dzięki naturalnym olejkom dodawanym do składu, o działaniu nawilżającym. Zapach na mnie utrzymuje się jeszcze przez długi czas po myciu – nawet przez kilka godzin. Choć Markę uwielbiam, uczciwie muszę jednak dodać również kilka słów – o niepopularnych faktach. Pomijając powyższe zalety kosmetyku, to raczej dość zwyczajne, zasadowe mydło – a zatem z niekoniecznie aż tak korzystnym dla skóry ph (stąd pewnie przystępna cena), choć w mojej ocenie, ogromną zaletą tego specyfiku jest naprawdę dogłębne, porządne oczyszczenie, i wynikające stąd poczucie świeżości. Mam skórę normalną, choć wrażliwą, więc nie czuję ściągnięcia, ale przypuszczam, że Osoby ze skórą suchą – mogą mieć z tym lekki problem. Z drugiej strony, po myciu rąk lub po kąpieli i tak raczej stosuje się krem lub balsam nawilżający, co ewentualny problem niweluje, a dobrze oczyszczona skóra jest idealnie przygotowana na wchłonięcie kosmetyku pielęgnacyjnego. Tak, czy inaczej – plusy. No i ten zapach... Ten zapach :-). Szczerze polecam – wszystkie mydła i żele Palmolive.
    Zalety:
    • naturalny skład – minerały i naturalne olejki - w tym przypadku sól z Morza Martwego,
    • peelingujące mikrodrobinki,
    • skuteczność – doskonale, głęboko oczyszczona skóra,
    • nie uczula,
    • nie podrażnia,
    • konsystencja – twarda kostka, nie mięknąca i nie rozmazująca się pod wpływem wody, a tworząca bogatą pianę,
    • poręczność – idealna wielkość i kształt – wygodnie, stabilnie leży w dłoni w trakcie mycia
    • wydajność – wyjątkowo wysoka,
    • zapach – śliczny – rześki, świeży – oceaniczny, z wrażeniem świeżości spotęgowanym działaniem peelingujących mikrodrobinek,
    • cena – bardzo przystępna
    Wady:
    • zasadowe ph – niekoniecznie dobre dla skóry, ale – to nie jest drogi dermokosmetyk, tylko popularne mydło, które dokładnie oczyszcza skórę, i jej nie uczula,
    • nie mam suchej skóry, więc na mnie mydło działa super, a zapach długo się utrzymuje na skórze, ale u Osób z suchą skórą, może ją lekko ściągać