Eyelinery

My Secret High Shine, Waterproof Eyeliner Wodoodporny eyeliner o wysokim połysku

• 23 czerwca 2020 o 23:05
    Nie spodobał mi się.
    Zacznijmy od tego, że nie znoszę wodoodpornego makijażu - zawsze są większe bądź mniejsze problemy przy zmywaniu, a w ciągu dnia zwykły eyeliner i tak przecież nie schodzi. Ten konkretny ma dodatkowo krótki, sztywny pędzelek, którym ciężko jest wyczarować delikatną, prostą kreskę. Jak już schodzi ten eyeliner, to płatami. Nic przyjemnego. Jak dla mnie mało zachwycający produkt. Jest dużo lepszych na rynku. No, chyba że komuś bardzo zależy na trwałości, to proszę bardzo. Wypróbować zawsze można.
  • 20 kwietnia 2020 o 13:17
    My Secret Hight Shine Waterproof Eyeliner
    "Kocie oczy" to nie przemijający trend makijażystek. Najważniejszym jego punktem jest oczywiście perfekcyjny eyeliner. Czy My Secret Hight Shine można zaliczyć do grona idealnych eyelinerów? Zacznijmy od jego zewnętrznych atutów. Opakowanie wykonane zostało z grubego plastiku w formie stożka. Rączka z pędzelkiem jest wystarczająco długa i bardzo dobrze mieści się w dłoni. Wkład z pędzelkiem również jest dłuższy dzięki czemu można kontrolować jego ruchy na powiece. Sam pędzelek natomiast jest elastyczny, a to bardzo ważne przy rysowaniu kreski by ją świetnie wykończyć ;) Konsystencja jest gęsta, nadmiar idealnie zostaje zebrany orzez "kieszonkę" w buteleczce. Sam tusz nie zbiera się na krańcach opakowania, więc nic nam się nie brudzi. Kolor jest świetny, hebanowa czerń nie powoduje nie potrzebnych szarych prześwitów, co już mi się zdarzało przy innych eyelinerach. Nie trzeba więc nakładać miliona warstw by faktycznie czerń była tą właściwą ;) Eyeliner nakłada się bardzo przyjemnie, elastyczny pędzelek współpracuje z ruchem dłoni, dzięki czemu jest idealny nawet dla osób początkujących. Tusz nie odbija się na powiece, szybko schnie i nie schodzi wraz z kolejnymi godzinami. Jednkaże nie jest do końca wodoodporny. Pod wpływem wody tusz rozmazuje się ale zmyć ze skóry można jedynie za pomocą mleczka / płynu do makijażu. Osobiście bardzo go polecam.
    Zalety:
    • poręczna rączka
    • elastyczny pędzelek
    • głęboka czerń
    Wady:
    • pod wpływem wody rozmazuje się na skórze
  • 24 września 2019 o 20:20
    Bardzo dobry!
    Gdy wzięłam do ręki ten eyeliner po raz pierwszy udało mi się stworzyć idealną kreskę! Aplikator jest bardzo wygodny i łatwy w użyciu nawet dla osób mało doświadczonych, jest bardzo stabilny dzięki temu, że jest w formie gabeczki. Szybko zasycha, ma metaliczny kolor. Trwałość jest jak najbardziej w porządku, ale niestety czasami odpada całymi płatami. Jak najbardziej polecam, szczególnie dla osób które mają kłopoty z idealna kreską ;)
    Zalety:
    • Łatwy w użyciu
    • Wygodny aplikator
    • Metaliczny kolor
    Wady:
    • Ściera się całymi płatami
  • 25 marca 2019 o 1:45
    JEDYNY NAJLEPSZY od lat
    Jak niewiele kosmetyków kolorowych - tak ten jest ze mną naprawdę od lat !! Nie potrafię sobie przypomnieć od ilu dokładnie, ale być może nawet od dekady.. Początkowo jeszcze szukałam czegoś bardziej dostępnego (obecnie ta marka jest sprzedawana jedynie bodajże w Drogerii Natura, więc muszę udać się do innego miasta, aby zakupić "zapas" tych eyelinerów), lecz nic mi nie odpowiadało: a to zbyt sztywny pędzelek, a to zbyt podatny. A to produkt mało wodoodporny, a to prześwitujący. Albo zbyt drogi - ale nawet wśród marek z najwyższej półki cenowej nie znalazłam żadnego "ulubieńca". Zatem po prostu co jakiś czas podróżuję do sąsiedniego miasteczka, by dostać swój ulubiony kosmetyk do kresek :-)
    Zalety:
    • Cena - baaaardzo zadowalająca, bowiem w promocji kosztuje on ok. 7 zł.
    • Pędzelek - dla mnie idealny, bez wystających po bokach włosków, zwarty i precyzyjnie zakończony. Zasadniczo nie wiem czy to jest pędzelek, może bardziej aplikator.
    • Trwałość - po nałożeniu jednej warstwy zalecam odczekanie i ponowne nałożenie kolejnej, i ewent kolejnej by owa czerń była mocna i faktycznie niezmywalna. Pod koniec dnia przy zewnętrznych kącikach oczu widać już lekkie rozmycia i nie jest ta kreska już tak płynna i precyzyjna, ale przez kilka godzin spokojnie daje radę. Do usuwania stosuję płyn micelarny albo żel do mycia twarzy.
    • Opakowanie - klasyczne, niewielkie, czarne, eleganckie, proste.
    Wady:
    • Wydajność - mógłby być to kosmetyk bardziej wydajny... Nie twierdzę, że po dwudziestu użyciach już go nie ma, lecz powiedzmy co trzy miesiące jestem zmuszona sięgać po kolejne opakowanie bo na koniuszku aplikatora nie ma już tyle czarnej mazi, ile by mnie zadowalało..
    • Ogólnodostępność - nie wiem jak to wygląda wszędzie, lecz w Rossmann, HEBE, SuperPharm ta marka nie jest dostępna
  • 11 lipca 2018 o 16:59
    Naprawdę fajny produkt
    co prawda na opakowaniu pisze że eyeliner jest wodoodporny lecz po narysowaniu na ręce kreski (oczywiście poczekałam żeby wysechł) wzięłam wacik nasączony wodą i przetarłam miejsce w którym narysowałam kreskę i się zmyła. Dla mnie nie jest to jakiś duży minus bo produkt jest trwały, nie rozmazuje się, ma bardzo ładny, soczysty czarny kolor. Aplikator jest wręcz cudowny, pozwala nam narysować grubszą lub cienką kreskę , jak kto woli, bez problemu. Dla mnie narysowanie ładnej kreski eyelinerem to naprawde wielki wyczyn, ale z tym mi się pracuje świetnie!
    Zalety:
    • kolor
    • aplikator
    • ogólna jakość
    Wady:
    • jak miałabym się czepiać to nie jest wodoodporny tak jak pisze na opakowaniu