Żele pod prysznic

Cien Kremowy żel pod prysznic z ekstraktem z piwonii

• 20 kwietnia 2024 o 14:49
    super zapach
    Bardzo fajny żel pod prysznic i po kąpieli o zapachu piwonii. Kupiłam do w sklepie lidl. Duża pojemność butelki. Producent zapewnia nas ze płyn posiada w skłądzie 98% składników pochodzenia naturalnego. Dzieci bardzo go lubią używać podczas kąpieli w wannie ponieważ fajnie się pieni, natomiast ja go używam podczas prysznica. Wystarczy niewielka ilość, aby na gąbce do mycia wytworzyła się duża ilość piany :) Fajne jest to, że po wykorzystaniu kosmetyku możemy dokupić płyn workowym opakowaniu tak zwane refill i przekac do butelki.
    Ann_ek
    21 września 2019 o 19:47
    W porządeczku
    Dostałam dwa żele tej marki w prezencie. Jako, że mamy teraz bardzo chłodną aurę, to pomyślałam, że wersja kremowa sprawdzi mi się najlepiej. Lubię w taką pogodę takie konsystencje. Żel znajduje się w przezroczystym opakowaniu o pojemności 500 ml, czyli dość powszechna forma podania. Lubię przezroczyste opakowania, przez które widać, ile jeszcze nam produktu zostało. Szatę graficzną ma prostą i niewyróżniającą się, wszystkie potrzebne informacje znajdują się na etykiecie. Opakowanie wygodnie leży w dłoni, nie wyślizguje się z mokrych rąk pod prysznicem. Zatyczka bardzo przyjemna, na klik, łatwo otworzyć, a zamknięta siedzi stabilnie, nie ma ryzyka otwarcia np. w torbie podróżnej. Żel ma rzeczywiście kremową konsystencję, jak obiecuje producent. Jest treściwa, dość gęsta, nie spływa z dłoni. Bardzo dobrze współpracuje z gąbką, wtedy bardzo fajnie się pieni. Gorzej jest z myciem samymi dłońmi, wtedy trzeba dość sporo tego żelu użyć, aby się zapienił. Co do zapachu, to jest bardzo kwiatowy, i o dziwo rzeczywiście przypomina piwonię! Bardzo lubię zapach tego kwiatu, więc tutaj też mi się podoba. Niestety zapach wyczuwalny jest wyłącznie podczas kąpieli/prysznica, nie utrzymuje się na skórze. Szkoda. Wydajność jest przyzwoita. Dostępność również jest ok, bo spotkamy go w Lidlach. Cena jest bardzo korzystna, zdecydowanie na plus. Producent obiecuje relaks z tym żelem – i niewątpliwie tak jest, zarówno zapach, jak i miła kremowa konsystencja pozwalają się odprężyć po prysznicem. Żel przede wszystkim dobrze oczyszcza, czyli radzi sobie ze swoim podstawowym zadaniem. Nie podrażnia mnie i nie uczula. Brakuje mi trochę właściwości nawilżających, wtedy z pewnością bym do niego wróciła, a tak to jeszcze nie wiem. Nie wykluczam, bo cena jest bardzo zachęcająca, a i ten zapach będzie mnie kusił ;)
    Zalety:
    • praktyczne opakowanie z wygodną zatyczką na klik
    • przepiękny zapach piwonii
    • kremowa konsystencja
    • dobrze oczyszcza
    • stosunek ceny do jakości
    Wady:
    • mógłby bardziej nawilżać, mam potrzebę używania po nim balsamu do ciała
    • mógłby się też bardziej pienić
    kama_m1
    22 sierpnia 2018 o 17:01
    Ok :)
    Używałam już kilka zapachów żeli z tej serii, muszę przyznać, że za tak niską cenę są naprawdę niezłe. Duży wybór zapachów, które ładnie się prezentują, posiadają wygodne opakowanie o dość dużej pojemności, dzięki czemu starcza na długo. Dobrze się pieni i pozostawia skórę oczyszczoną a przy tym jej nie podrażnia i nie wysusza. Cena i dostępność - duży plus, można je kupić w każdym Lidlu za grosze.
    Zalety:
    • niska cena
    • dobrze się pieni
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    Mag1993
    5 listopada 2017 o 22:29
    piękny zapach
    Żel jak żel, dobrze się pieni i oczyszcza. Jest tani wydajny i łatwo dostępny. Uwielbiam jego zapach, pachnie prawdziwymi piwoniami. Nie wysusza mojej skóry, nie podrażnia,starcza na długo. Fajnie, że można takie perełki dorwać przy okazji zakupów spożywczych :)
    Zalety:
    • piękny zapach
    • niska cena
    • wydajny
    Wady:
    • Nie ma żadnych wad.
  • 29 października 2017 o 19:14
    Świetny
    Ostatnio będąc w Lidlu natknęłam się na nowe żele pod prysznic. Oczywiście musiałam powąchać,bo nie byłabym sobą Zapach tak mi się spodobał,że bez wahania wrzuciłam do koszyka. Żel kosztował tylko 2,99 zł,więc szkoda nie przetestować. Butelka ma pojemność 500 ml i jest przezroczysta,więc widać ile produktu zostało. Z trzech wersji wybrałam piwonię Zapach jest cudowny! Konsystencja jest kremowa,przyjemnie się nakłada. Żel bardzo dobrze się pieni,myję i nie podrażnia. Podczas kąpieli czy prysznica pachnie jeszcze intensywniej,jak świeżę kwiaty Pozostawia skórę bardzo miękką i gładką. Co ciekawe zawiera ekstrakt z piwonii,który znajduję się koło d-pantenolu i przed perfumami.

Zobacz także inne Żele pod prysznic