Żele pod prysznic

Avon Senses, Moon Milk Collection, Rich Shower Creme Oat Milk & Cornflower Kremowy żel pod prysznic `Mleko owsiane i chaber`

agi1234
    17 października 2024 o 11:20
    Poprawny żel
    Żel zakupiłam w promocji, w promocji, więc jak na taką ilość żelu jest ok. W cenie regularnej byłoby drogo. Ma opakowanie plastikowe, nie jest przeźroczyste, zamykane na klik. Butelka taka z dawnych lat. Mało efektowna. Żel ma gęstą konsystencję, kolor delikatnie fioletowy. Ładnie się pieni już przy niewielkiej ilości. Spełnia rolę żelu. Zapach może przy dłuższym stosowaniu męczyć. Jest słodki, ciasteczkowo- kwiatowy. Jak dla mnie to zwykły codzienniak.
    Zalety:
    • Kremowa konsystencja
    • Dobrze się pieni
    • Wydajny
    Wady:
    • Mało nawilża
  • 17 października 2024 o 11:05
    Całkiem nieźle wyszło
    Kupiłam go już jakiś rok temu, zachęcił mnie jego zapach. Pozostałe żele z serii nie ujęły mnie tak, jak ten. Zaczynając więc od zapachu - pachnie jak owsiane ciasteczka, choć przypominał mi również woń innego żelu - limitki z Isany w opakowaniu z lamą, który był w sprzedaży ładnych parę lat temu. Żel trochę czekał na swoją kolej, bo moje zapasy nadal są ogromne. Początkowo rzadko go stosowałam, chciałam trochę pooszczędzać i móc dłużej cieszyć się zapachem. Ale jak to ja - z czasem zaczął mi się nudzić. Zauważyłam, że owsiany aromat bywa nieco duszny i męczący na dłuższą metę. Pod względem użytkowo - technicznym nie mogę doczepić się do niczego. Żel miał niebieskawy opalizujący kolor, współgrający z szatą graficzną butelki. Dobrze pienił się na myjce już przy niewielkiej ilości, skutecznie oczyszczał nie podrażniając ani nie przesuszając mojej normalnej skóry, choć raz na jakiś czas i tak stosuję balsam po kąpieli. Zapach żelu dość przyjemnie osiadał na ciele i trwał kilkanaście minut. Roznosił się także po łazience. Żel miał fajną konsystencję, łatwo dozował się z butelki, przez którą było widać poziom zużycia - najlepiej pod światło. Podsumowując, na początku było wielkie "wow", później mój entuzjazm zacząć opadać. Ogółem kosmetyk jest przyjemny, robi co ma robić, powoli ubywa, niewiele kosztuje (wtedy zapłaciłam zaledwie 6 zł za 400 ml), ale zapach zaczął mi się zwyczajnie nudzić - szczególnie, gdy wzięłam żel do częstszego użytku. Co mnie najbardziej zirytowało? To, że seria tych żeli niedługo po moim zakupie została wycofana, i nawet się wtedy trochę posmuciłam, a teraz powraca jako nowość, tyle, że w większej butelce. Mam nadzieję, że oprócz wielkości zmienili coś jeszcze, ale nie mam ochoty tego sprawdzać osobiście. Wiem, że nie tylko Avon stosuje takie zagrywki, ale paradoksalnie czuję wtedy jakąś niechęć.
  • 2 czerwca 2024 o 10:00
    Bardzo lubię wszystkie trzy warianty tych żeli, ten też jest super
    To ostatni z trójki bardzo udanych żeli pod prysznic Avonu. Ten również spełnił moje oczekiwania zarówno pod względem działania, jak i zapachu. Duża butla skrywa bardzo przyjemny w użytkowaniu produkt o pięknym, kojacym zapachu. Żel ma mleczną konsystencję, dobrze się rozprowadza na ciele, odpowiednio pieni i doskonale oczyszcza. Nie wysusza - to dla mnie ważne, bo dzięki temu mogę go używać w te wieczory, gdy dosłownie padam ze zmęczenia i nie mam już energii na nakładanie balsamu lub masła do ciała. Żel nie uczula i nie podraznia. Nadaje się dla całej rodziny. Ostatnio nie widuję go w katalogu, co mnie trochę martwi, bo chętnie kupiłabym całą serię ponownie.
    U konsultantki
  • 12 maja 2024 o 16:13
    Ulubiona seria żeli pod prysznic
    Wszystkie 3 żele z tej serii bardzo mi odpowiadają, są gęste, kremowe, nie wysuszają skóry i mają piękne słodko pudrowe zapachy. Żele niebieski ma słodko owsiany zapach,który idealnie koi zmysły podczas wieczornej kąpieli. Kosmetyk ma moją ulubioną gęstą kremową konsystencję i daje efekt nawilżenia ,który utrzymuje się po kąpieli. Duże 400ml opakowanie pozwala cieszyć się produktem przez dłuższy czas
    U konsultantki
    anna996
    21 kwietnia 2023 o 9:04
    Gęsty, kremowy o mlecznym zapachu
    Żel owsiany spełnia moje oczekiwania: - ma gęstą, kremową konsystencję, perłowy połysk w odcieniu niebiesko - białym; - pięknie pachnie - słodko, mlecznie, dla mnie jest to zapach waniliowych lodów; chabrów nie wyczuwam. - dobrze się pieni; - jest wydajny; - ma ładną, zgrabną butelkę, choć przydałaby się pompka przy takiej pojemności; - nie podrażnia, nie wysusza skóry; - nie jest drogi. Ogólnie: bardzo przyjemny, gęsty żel do codziennej higieny. Małym minusem jest dla mnie brak pompki, butelka jest wysoka i resztki żelu trzeba wytrząsać. Mimo wszystko polecam i kupię ponownie.

Zobacz także inne Żele pod prysznic