Żele pod prysznic

Palmolive Naturals, Żel pod prysznic `Makadamia i kakao`

• 4 września 2024 o 20:04
    Ostatnio mi się nie sprawdza
    Kiedyś używałam praktycznie żelów tylko z tej firmy i byłam zadowolona. Ostatnio kupiłam ten żel i bardzo się rozczarowałam. Żel ma lejącą konsystencję, praktycznie spada z ciała po nałożeniu. Nie chce się pienić i trzeba nałożyć go na prawdę dużo, aby uzyskać jakąkolwiek pianę. Zapach na skórze wogóle się nie utrzymuje. Nie czułam po nim żadnego efektu świeżości. Nie zużyłam go nawet do końca. Nie kupię ponownie.
    Wady:
    • Mało wydajny
    • Nie daje efektu świeżości
  • 6 maja 2024 o 12:13
    Dobry, ale nie najlepszy
    Mam wrażliwą skórę, więc staram się używać głównie kremowych żeli pod prysznic. Uwielbiam żele pod prysznic z olejkami: masłem shea, olejem makadamia, olejem murumuru. Wciąż jednak nie mogę znaleźć żelu pod prysznic o intensywnym zapachu, który utrzymywałby się na skórze lub chociaż w łazience. Jeśli chodzi o Palmolive, to wypróbowałam prawie wszystkie żele pod prysznic i nadal nie znalazłam ulubionego. Kupiłam go w Super-Pharm Cena: około 17 zł.
    Zalety:
    • 1. Kremowa tekstura, bardzo przyjemna
    • 2. Dobrze się pieni
    • 3. Przyjemny zapach
    • 4. Nie wysusza skóry
    • 5. 95% składników pochodzenia naturalnego
    • 6. Cena
    Wady:
    • Główną wadą jest dla mnie zbyt delikatny zapach.
    Drogeria Super-Pharm
  • 27 sierpnia 2023 o 19:06
    Dobry żel pod prysznic
    Moja skóra jest normalna, nie mam skłonności do przesuszeń ani alergii, dlatego nie przepłacam za produkty do kąpieli. Jestem wrażliwcem zapachowym i męczą mnie zbyt mocne i intensywne zapachy. Żel kupiłam na Allegro za około 10 zł, co za butelkę 500 ml jest dla mnie kwotą do zaakceptowania. Skusił mnie zapach - myślałam że będzie ciepły, kobiecy, otulający - i jest ładny, chociaż spodziewałam się że będzie bardziej 'jedzeniowy'. Po kąpieli przez chwilę utrzymuje się na skórze. Poza tym żel spełnia wszystkie moje wymagania - dobrze się pieni, usuwa nieprzyjemne zapachy, nie wysusza, a skóra po kąpieli jest przyjemna w dotyku. Ode mnie 5/5.
  • 21 sierpnia 2023 o 11:27
    Dobry, chociaż spodziewałam się trochę innego zapachu.
    Żel zakupiłam na Allegro za kwotę około 10 zł za dużą butelkę 500 ml. Produktów do kąpieli zużywam dużo, więc stawiam na propozycje budżetowe. Skusiła mnie oczywiście obietnica zapachu makadamii i kakao. Pierwsze powąchanie żelu było dla mnie rozczarowaniem, bo zapach przypominał mi woń typowego szamponu do włosów. W kąpieli, po rozcieńczeniu z wodą pachnie inaczej i rzeczywiście zawiera w sobie jakieś słodkie, przyjemne nuty. Poza tym to dobry żel. Dobrze się pieni i oczyszcza skórę, a ja więcej od tego typu produktów nie wymagam. Skóra po myciu jest gładka i nie wysuszona. Nie jestem jedynak przekonana do obietnicy producenta o odżywieniu - jaki żel to w ogóle robi? Dla mnie od odżywiania jest balsam a nie produkt który po chwili spłukujemy. Uwaga wrażliwcy, żel zawiera mocną substancję myjącą.
  • 3 stycznia 2023 o 14:06
    Żel pod prysznic Palmolive - `Makadamia i kakao`.
    Żel pod prysznic `Makadamia i kakao` marki Palmolive Naturals jest o pojemności 500 ml i zakupiłam go w hipermarkecie. Jest on testowany dermatologicznie i wystarczył mi on na ponad miesiąc stosowania. Oprawa jest ładna, estetyczna i czytelna dla odbiorcy. Jest zachowana w takim samym stylu jak cała seria żeli pod prysznic z linii Naturals. Zapach przypomina mieszankę orzechów i kakao. Jest on przyjemny, ale dość intensywny,. Utrzymuje się on delikatnie nawet po osuszeniu skóry ręcznikiem. Konsystencja jest biała, mleczna i jest ona bardziej płynna niż gęsta przez co potrafi uciekać przez palce dłoni. Pozostawił u mnie miłe wspomnienia zapachowe, jednak niczym szczególnym się nie wyróżnił. Przynosił on uczucie zachowania "naturalnej równowagi skóry", a podczas mycia jedwabistej i miękkiej skóry, ale przy dłuższym jego używaniu potrafił mnie wysuszyć pomimo tego, że zawiera ekstrakty z mleka. Czy odżywia? - raczej jest to złudne wrażenie.
    Zalety:
    • piękny zapach, który delikatnie utrzymywał się na moim ciele
    • jest wydajny
    • ładna oprawa opakowania
    • atrakcyjna cena za dużą pojemność w hipermarkecie
    • testowany dermatologicznie
    • skóra jest miękka w dotyku
    Wady:
    • konsystencja mogłaby być bardziej gęsta, aby nie uciekała przez palce
    • przy dłuższym i codziennym stosowaniu potrafi wysuszać skórę