Szampony do włosów

Schwarzkopf Gliss Winter Repair Shampoo Szampon do włosów uszkodzonych przez zimową pogodę

• 27 sierpnia 2018 o 0:32
    godny polecenia szampon z drogerii
    Dobrze się pienił, nie podrażniał mojej skóry głowy. Dociążał włosy, zdarzało się nawet, że nie użyłam po myciu włosów odżywki i nie było tragedii. Zauważyłam też, że ograniczył on puszenie się moich włosów. Pachniał bardzo ładnie, jak większość produktów gliss kur. Nie jestem w stanie ocenić tego czy szampon nawilżył moje włosy, ale nie oczekuję tego od szamponu. Szampon ma u mnie myć i odświeżać włosy a do tego spisał się świetnie.
    • dobrze się pienił
    • dociążał włosy
    • włosy po jego użyciu nie puszyły się
    • dokładnie mył
  • 30 lipca 2018 o 18:55
    Ładny ciepły zapach - Nie dla tłustych włosów
    Dobrze pieniący się i oczyszczający szampon, ale może być za słabo odświeżający do tłustych włosów. Standardowo przy szamponach Gliss Kur, ma mocny ciepły kwiatowy zapach.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • ciepły kwiatowy zapach
    • ładne opakowanie
  • 25 grudnia 2017 o 18:59
    Dobry szampon w duecie z maską
    Szamponu jak w tytule używam razem z maską z serii Winter Repair. Zestaw przeznaczony jest do włosów narażonych na oddziaływanie zimowej aury. Szampon kupiłam już jakiś czas temu (chyba wiosną), ale czekałam na zimową porę, aby móc go przetestować w odpowiednich warunkach. Owszem nie mamy teraz wielkich mrozów, ale opady śniegu lub częściej śniegu z deszczem, chłód i wiatr zdecydowanie nie sprzyjają włosom. Moje nie znoszą takiej pogody i mimo intensywnej pielęgnacji dają o tym wyraźnie znać upominając się o bogatszą pielęgnację. Nierzadko pod wpływem noszenia czapki i szalików elektryzują się, co również nie jest moim ulubionym zjawiskiem. Szampon miał zapewnić efekt antystatyczny, nawilżyć, odżywić i pielęgnować. OPAKOWANIE Szampony marki Gliss Kur mają podobne opakowania, różnią się głównie grafiką i przeznaczeniem. Tutaj mamy typowo zimową grafikę i kolorystykę - śnieżynki, biel, srebro jednoznacznie przywodzą na myśl mroźną porę. Opakowanie zamykane jest na klik, a dzięki profilowaniu dobrze leży w dłoni. Wykonano je z dosyć twardego plastiku, ale nie przeszkadza to w codziennym użytkowaniu. SZAMPON Ma białą barwę, dość gęstą i bogatą konsystencję i intensywny zapach kojarzący się z dobrymi perfumami. Zapach utrzymuje się na włosach a jego trwałość zostaje przedłużona przez użycie maski. Szampon jest gęsty i nie należy z nim przesadzać - wystarczy niewielka ilość, aby umyć włosy. Zbyt dużo może dać efekt przeciwny do zamierzonego i sprawić, że włosy będą oklapnięte i bez życia. Szampon wspaniale się pieni - daje mnóstwo gęstej, zwartej piany, którą trzeba dokładnie wypłukać. Dokładnie oczyszcza włosy nie obciążając ich. Po użyciu razem z maską sprawia, że włosy są dociążone, nawilżone, miękkie, błyszczące i gładkie, nie elektryzują się. Uważam, że w tym wypadku producent spełnił wszystkie swoje obietnice. Produkt jest wydajny i ma korzystną cenę. Jest to produkt wart polecenia. PLUSY + piękny zapach + wygładzenie + odżywienie + ujarzmienie i dociążenie + nawilżenie i odżywienie + poprawa wizualnego stanu włosów + wydajność + korzystna cena
  • 5 czerwca 2017 o 13:39
    Rozczarowana
    Lubię tą markę, jednak rozczarowałam się tym szamponem. Dość wydajne opakowanie, piękny zapach. Niestety nie jest odpowiedni dla mego rodzaju włosów.
    Zalety:
    Wady:
    • Włosy obciążone
    W strefie wolnocłowej