Pędzle do twarzy

Design produktu:
    Kar_sz
    30 października 2024 o 13:18
    Fajny
    Miłe, miękkie włosie, przyjemne w dotyku. Zbite, bardzo gęste. Rączka fajna gruba, dobrze leży w dłoni, ale mi niestety pękła (co jest widoczne na zdjeciu). Trudno się go niestety czyści, przez to, że jest tak zbity. Czyli z jednej strony dobrze, z drugiej nie. Fajnie rozprowadza się nim zarówno kremy BB/CC jak i podklad. Chociaż przy niektórych podkładach pozostawia smugi. Z kremami radzi sobie fantastycznie. Jest to dobry pędzel za niewielkie pieniądze. Plus za dostępność. Mimo wszystko bardzo go lubię.
  • 26 maja 2024 o 14:38
    Świetny multifunkcyjny pędzel!
    Pędzel ma "zbite", syntetyczne włosie o lekko zaokrąglonym kształcie. Jest bardzo miły w dotyku, nie powoduje podrażnień, czy zaczerwieniea skóry, jak w przypadku innych pędzli - jego włosie jest bardzo miękkie. Doskonale pracuje się nim na twarzy. Świetnie nakłada się nim zarówno lekkie kremy bb, cc, jak i cięższe podkłady. Bardzo dobrze się sprawdza również do kremowych bronzerów, czy różów. Nie robi smug, plam - wszystko rozprowadza bardzo równomiernie. Co ważne, nie pochłania dużo produktu dzięki zbitemu włosiu. Pięknie rozblendowuje kremowy bronzer, czy róż. Pędzel sprawdza mi się o wiele lepiej niż gąbeczka, ponieważ pozostawia pełne krycie, które przy stosowaniu gąbeczki jednak zanika. Mój "tip" na makijaż przy użyciu tego pędzla to makijaż całej twarzy tym jednym pędzlem, tzn. : najpierw nałożenie podkładu, nastepnie tym samym "przybrudzonym" pędzlem bronzer, a na sam koniec kremowy róż. Cały maijaż jest wtedy bardzo spójny, pięknie rozblendowane są granice poszczególnych produktów. Jeśli używacie kremowych produktów do twarzy to bardzo polecam ten sposób - oszczędzicie miejsca w swoich kosmetyczkach (ale również i pięniądze :)) na trzy osobne pędzle :). Co ciekawe - nałożone nim podkłady, czy bronzery, które nie sprawdzają mi się na codzień wyglądają pięknie. Nie wiem jak to jest możliwe, ale robi to świetnie! Myje go po każdym użyciu i nie zauważyłam żadnych zniszczeń. Skuwka nie luzuje się (jak w przypadku innych pędzli już po pierwszych kilku myciach). Klej trzyma mocno, nie zauważyłam, aby jakieś włoski z niego wypadały. To na prawdę porządnie wykonany pędzel. Jedynie do czego można by się było przyczepić to napis "Hebe f08", który zaczyna się zcierać, jednak nie stanowi to dla mnie żadnego problemu. Wygląd pędzla jest również ok, nie zachwyca, ale nie o to w tym chodzi. Najważniejsze, że jest bardzo wygodny w użytkowaniu. Cena jak za tak jakościowy produkt jest bardzo przyzwoita. Kupiłąm go na promocji w Hebe za ok. 37 zł (bez promocji aktualnie kosztuje 42 zł). Jeśli ten się zużyje - na pewno wrócę do niego ponownie.
    Zalety:
    • nie robi smug, plam,
    • rozblendowuje granice produktów,
    • dobre krycie produktów,
    • wysoka jakość wykonania,
    • nie pobiera za dużo produktu,
    • wygodny
  • 15 maja 2022 o 1:47
    używam do kremowego i mokrego konturowania, jednak mam jedno "ale"
    Kupiłam go z myślą o kremowym i mokrym konturowaniu. ponieważ do tego także ma być przeznaczony. Sprawdza się znakomicie. Idealnie rozciera kremowe produkty na nosie, policzkach, brodzie i skroni. Mam jednak do niego jedną uwagę. Wygodnie się go myje, wręcz przyjemnie się czyści. Jednak po drugim albo trzecim myciu poluzował mi się trzonek pędzla, co uważam za minus. Od tamtego czasu skuwka pędzla mi cały czas stuka i lata. Nic się nie odkleiło, ale czasem jest to irytujące, zwłaszcza, gdy trzymam pędzel dalej od tej skuwki. Przez te latanie częściej trzymam go za skuwkę, wtedy jest ok. Trochę słabo żeby będzel za 35zł tak latał.. Jakby się zdarzyło, że całkowicie się odklei, to pewnie skleję go kropelką.
    Zalety:
    • efekt, jaki można nim osiągnąć - wspaniale blenduje
    • super do kremowego i mokrego konturowania
    • nadaje się nawet do wklepania korektora na brodzie na sucho
    • nie trzeba go moczyć, żeby z nim pracować
    • nie wchłania tak dużo produktu, gdy się pracuje nim na sucho
    Wady:
    • poluzował się po 2/ 3 myciu
  • 15 marca 2020 o 20:43
    Ulubieniec do podkładu
    Początkowo nie byłam przekonana, czy warto inwestować 35 zł w jeden pędzel. Plusem okazała się możliwość "zmacania" pędzelka w drogerii- drogerie Hebe mają bowiem powystawiane pędzle-testery, także możemy się wstępnie zapoznać w jakiś sposób z włosiem. Zachęcona kształtem, którego poszukiwałam, jak i bardzo przyjemnym w dotyku włosiem pędzla- zdecydowałam się na zakup. Po kilkunastokrotnym użyciu pędzla uważam, że jest on zdecydowanie godny uwagi. Jakość jest bardzo dobra, włosie nie podrażnia twarzy, mokre konsystencje kosmetyków dzięki niemu pięknie i bez smug wtapiają się w cerę. Od kiedy mam ten pędzel zastąpił mi on języczkowy pędzel do nakładania podkładu. Polecam!
  • 3 maja 2019 o 19:37
    CUDOWNY PROFESJONALNY PĘDZEL
    Pędzel F08 kupiłam oczywiście w Hebe już jakiś czas temu. Potrzebowałam fajnego przyrządu do równomiernej aplikacji podkładu. Pędzel jest w kolorze czarnym, co bardzo mi się podoba. Włosie jest bardzo gęste, zbite.Choć to włosie syntetyczne to jest niesamowicie miękkie i przyjemne. Bardzo dobrze aplikuje się nim podkład, równomiernie i dokładnie rozsmarowuje,dając bardzo ładny efekt końcowy.Pędzel jest starannie wykonany. Użytkuje go już rok i nic z nim się nie dzieje, nie odkrztałca się, nie gubi włosia. Jest idealny.
    Zalety:
    • Dobra jakość, Bardzo trwały, Przyjemny w użytkowaniu, Dobrze aplikuje podkłady płynne.
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do twarzy