Porządna, odżywcza maska.
Jaśminowa maska Ziai jest jedną z moich ulubionych, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. W tej uroczej saszetce znajduje się cudownie pachnący, jaśminowy gęsty krem, który moja skóra naprawdę bardzo lubi. Ma nawet niezły skład (pomijając parafinę i silikony, ale to często spotykana rzecz w produktach do cery dojrzałej - wiecie, zmarchy znikają, bo zostają wypełnione silikonowym filmem ;)) - kwas hialuronowy, olej ze słodkich migdałów, olejek jaśminowy, wyciąg z koniczyny, lecytyna, biała glinka, tłuszcze roślinne, gliceryna. Czyli ma potencjał! Warto nadmienić, że nie podrażnia mojej suchej i wrażliwej skóry, nie zatyka porów (mimo parafiny) i nie odwadnia skóry.
Maseczkę nakładam na noc, grubą warstwą, na oczyszczoną skórę twarzy i szyi. Zużywam całą zawartość saszetki na jedno posiedzenie - raz, że idę za sugestią producenta o nakładaniu grubej warstwy produktu, dwa - osobiście nie uznaję dzielenia zawartości saszetek na kilka użyć i nigdy tego chyba nie zrozumiem, przyznam szczerze - zawsze nakładam hojnie, na buzię, na szyję, na dekolt, a nawet i na dłonie, jeśli coś tam zostanie!.
Trzymam ją na skórze około 20 minut, ewentualne pozostałości wklepuję i nie zmywam, tylko zostawiam. Rano budzę się z odżywioną, bardzo gładką, zbitą i dobrze nawilżoną skórą o ładnym kolorycie. Niby nic szczególnego, bo to świadczy głównie o dobrych właściwościach odżywczych tej maseczki, ale mnie to wystarcza. Nie wypowiem się odnośnie wypełnienia tudzież likwidacji zmarszczek - moje nie są na tyle głębokie, niemniej jednak, maska całkiem fajnie napina i wygładza, tak więc przy regularnym stosowaniu wygląd twarzy i szyi się poprawia - na tyle, ile może poprawić się po kosmetyku.
Najbardziej jestem zadowolona z wygładzenia i odżywienia, naprawdę sprawdza się w okresie grzewczym, ładnie likwiduje suche skórki i niweluje nieprzyjemne uczucie ściągnięcia.
Używam jej dwa razy w tygodniu, na noc i jestem z niej zadowolona na tyle, że gości u mnie od prawie 2 lat, każdej zimy. Dwie saszetki tygodniowo, jedna w cenie 1,90 zł, więc każda z nas może sobie na to pozwolić ;). Łatwo dostępna, widuję ją w większości drogerii, ponadto kupicie ją w sklepach firmowych 'Ziaja dla ciebie' oraz w sklepie internetowym marki.
Polecam, zwłaszcza jeśli potrzebujecie odżywienia i poprawienia napięcia skóry - nie tylko dla pań 50 + :)