Maseczki klasyczne

Alkmie Microbiome, Dream of Beauty, Calming Sleeping Mask Maska-krem wyciszająca do twarzy

Alkmie Dream Of Beauty Wyciszająca nocna maska-krem 60 ml
Alkmie Dream of Beauty

• 3 lutego 2023 o 19:04
    Działanie niewystarczające, brak ukojenia i nawilżenia
    Oczekiwałam lepszych efektów a stosowałam zarówno kiedy moja cera była w ogólnie dobrym stanie jak i po kwasach kiedy szczególnie potrzebowała nawilżenia i ukojenia. Niestety nie mogę powiedzieć że się sprawdziła. Do plusów zaliczę brak zapychania cery i dobrą wydajność, mimo że słoiczek wydaje się bardzo mały. Do cer mało problematycznych jako dodatkowa pielęgnacja nakładana od czasu do czasu być może się sprawdzi. Ale nie wtedy kiedy oczekujemy lepszych rezultatów. Stosowałam regularnie i moja cera po nocy wcale nie była nawilżona czy ukojona. Nie łagodzi cery, nie wpływa na zmniejszenie zaczerwienień. Zdziwiło mnie też, że po nałożeniu po jakimś czasie zastyga lekko ściągając skórę. Krzywdy mi nie zrobiła ale też nie wpłynęła jakkolwiek pozytywnie, lub efekty były mało zauważalne. Zapach też nie dla wrażliwych bo dość intensywny - ziołowy.
    Zalety:
    • nie zapycha
    • bardzo wydajna
    Wady:
    • mimo obietnic producenta maska nie sprawdza się po zabiegach kosmetycznych
    • nie redukuje zaczerwienień
    • nie koi skóry
    • za mocny zapach
  • 21 sierpnia 2022 o 20:24
    Mega
    Zacznę od pięknego, delikatnego designu, który bardzo mi się podoba. Jest to maska nocna przeznaczona do cery suchej i wrażliwej. Jej zadaniem jest łagodzić podrażnienia, wygładzać i regenerować skórę twarzy. W składzie zawiera olej z wiesiołka, wyciąg z pieprzu tasmańskiego, kompleks 7 ziół, ekstrakt ze złotych alg, masło Shea, olej babassu, jedwab z owsa. Dzięki innowacyjnej formule maska działa przez całą noc regenerując cerę. I powiem Wam, iż naprawdę ta maska jest rewelacyjna‼️Nakładam ją na noc, a rano budzę się z mega delikatną, jedwabistą skórą twarzy Wszelkie podrażnienia zostają złagodzone, szybciej się goją. Maska ma kremową konsystencję, która szybko się wchłania pozostawiając uczucie nawilżenia na długo, przepięknie pachnie. Moja sucha skóra twarzy mega się z nią polubiła❣️❣️❣️
  • 24 marca 2022 o 8:01
    Nie krem nie maska
    Zgadzam się z opiniami użytkowniczek, że nie wiadomo czy to krem czy maska. Kosmetyk przyzwoicie zapakowany nie można się przyczepić. Pachnie ładnie, zapach nie jest nadto natarczywy. Produkt jak na swoją cenę ma dość ubogi skład, pierwsze miejsca zajmują woda gliceryna i emolient - tutaj mogłoby być więcej składników aktywnych. Produkt działa ale nie eliminuje problemu początkowo skóra jest nawilżona ale rano problem powraca.
    Kalina0
    12 marca 2022 o 7:57
    Piękny zapach, fajne działanie ale potem na to jednak krem
    Uwielbiam jej zapach, działanie, ale na mojej suchej cerze działa ona tak ze musze na nią nalozyc krem, bo mam uczucie ściągnięcia. Nie kupie drugi raz ale nie moge powiedzieć ze nie polecam, bo podejrzewam ze tak działa na mojej skórze. Zatem skóry suche przestrzegam - moze lepiej wybrac inny wariant.
    Zalety:
    Wady:
    • poczucie ściągniecia
  • 1 marca 2022 o 15:18
    Bardzo wydajny produkt
    Polecam nakładać małymi porcjami, bo troszkę wystarczy na dużą powierzchnię. Ekstra nawilża i likwiduje podrażnienia, nie mam azs ale chyba niedaleko, a maska szybko pomogła na zaczerwienienia i pieczenie.
    Drogeria Super-Pharm