Maseczki klasyczne

Polana Maseczka do twarzy `Nawilżanie i wygładzanie`

• 17 sierpnia 2023 o 13:57
    Dla mnie jest nieprzyjemna
    Maseczkę kupiłam w Biedronce na promocji za (chyba) 2 zł. Jest to moja pierwsza maseczka od Polany, w kolejce czekają pozostałe wersje. Opakowania nie udało mi się rozerwać ręcznie, potrzebowałam do tego nożyczek. Zaskoczyła mnie konsystencja i kolor maski - taki grudkowaty jasny dżem. Nieprzyjemnie nakłada się to na twarz i dość ciężko zmywa. Zapach brzydki, bardzo sztuczny. Wydajność słaba; zazwyczaj takie maseczki mam na 2-3 razy, a tutaj zużyłam całą naraz. Moja skóra mimo aktualnego problemu z niedoskonałościami (pojawiły się w zeszłym miesiącu po feralnym kremie), potrzebuje nawilżenia. Po zmyciu maseczki rzeczywiście odczułam nawilżenie, ale skóra jakoś tak nieładnie wyglądała. Była lekko zaczerwieniona (może od długiego zmywania), a niedoskonałości podkreślone. Po kilkunastu minutach mój nos zaczął się świecić. Musiałam oczyścić twarz, bo robiło się nieciekawie. Co do innych właściwości maski - wygładzenia niestety nie zaobserwowałam. Myślę, że maska ma potencjał, ale chyba źle wybrałam moment na jej użycie. W porze letniej moja skóra jest skłonna do nadmiernego wydzielania sebum i powstawania niedoskonałości. Wypróbowałabym ponownie ten produkt w zimie, ale nie wiem czy warto się bawić z tą nieprzyjemną konsystencją... Zostawiam 2 gwiazdki, gdyż u mnie się nie sprawdziła, ale jednak trochę nawilża. Są w tej cenie zdecydowanie lepsze nawilżające maseczki, a na pewno przyjemniejsze w użyciu.
    Zalety:
    • Lekkie nawilżenie
    Wady:
    • Konsystencja
    • Zmywanie
    • Podkreślenie niedoskonałości
    • Brak wygładzenia
  • 24 maja 2023 o 18:32
    Dobrze nawilża skórę
    Moja skóra jest sucha , dojrzała i uwielbiam kosmetyki nawilżające i przywracające jej komfort zwłaszcza po myciu. Co mnie skłoniło do zakupu kilku opakowań tej maski. Roślinna grafiką i naturalny skład. Staram się wybierać kosmetyki o naturalnych składach, (z różnym skutkiem ) bo chce dbać o siebie jak najlepiej. Maska zawiera ekstrakt z czerwonej koniczyny który działa przeciwzmarszczkowo, ujędrniająco, przeciwzapalnie, Ekstrakt z białej morwy który łagodzi podrażnienia, działa rozjaśniające, Ekstrakt z bławatka działa łagodząco, kojąco, przeciwzapalnie, wzmacniającym nawilżająco +++++++ Opakowanie tej maski ma przepiękna grafikę, taka naturalna i swojska. Od razu mnie kupiła. Lubię kolorowe opakowania na których dużo się dzieje czy to za sprawą kolorów czy rysunków, poza tym saszetka jest mała, zgrabna zawiera aż 8g produktu i aby ją otworzyć nie potrzeba nożyczek bo ułatwia nam to nacięcie z boku. +++++ konsystencja Muszę się przyznać że troszkę się wystraszyłam gdy otworzyłam saszetkę bo okazała mi się żelowa grudkowo- galeretowata maź. Powiem bez bicia że maska miała termin ważności do końca kwietnia a ja ją robiłam w maju więc przestraszyłam się że jest przeterminowana i popsuta. Tak to jest jak ma się duże zapasy i o niektórych produktach się zapomina Całe szczęście po przeczytaniu innych recenzji uspokoiłam się że ona tak ma. Maska pachnie delikatnie, nie przeszkadzający. Podzieliłam ja na dwa razy bo nie chciałam na siłę nakładać całości na twarz skoro wiedziałam że jest tego za dużo Zazwyczaj w takich sytuacjach zabezpieczam saszetkę taśmą i za dwa dni używam jej ponownie Małym minusem jest problem z jej zmyciem bo troszkę czasu potrzeba aby ją usunąć. Przez żelową konsystencje śliska się po twarzy , mażę więc musimy być cierpliwe i dokładni aby wszystko zeszło. A efekty? Ja jestem zadowolona. Skóra staje się miękka, delikatna w dotyku i faktycznie nawilżona. Czuć że skóra otrzymała porcje odżywczych składników, po prostu wygląda lepiej Plusy Niska cena Wydajność- mi saszetka starcza na 2 użycia Delikatny zapach Nawilża i zmiękcza skórę Naturalny i wegański skład Ładna grafiką na opakowaniu Polska firma Minus Trudności że zmyciem Wizualnie niezachęcajaca glutowata konsystencja
  • 22 marca 2023 o 22:07
    Przyjemny produkt
    Powiem szczerze że pierwszy raz spotykam się z taką konsystencją maseczkę Była lekko glutowata, przezroczysta ale zapach ma bardzo przyjemny deliaktnie kwiatowy Po nałożeniu niemalże natychmiast czuć ukojenie skóry, przyjemne delikatne odprężenie i relaks dla naszej buzi Skóra nie szczypała, nie była podrażniona. Maseczka pięknie ja nawilżyła, wygładziła i nadała sprężystości i delikatnego blasku Zastanawia mnie jeden fakt gdyż po odczekaniu 20 minut ( tyle zaleca producent ) ta galaretka tak mocno zastygła mi na buzi że miałam ogromną trudność w jej zmyciu i musiałam sobie pomóc pianka do mycia buzi Poczułam się trochę jak bym miała silikon położony na twarzy Troszkę się z tym namęczyłem ale efekt po zmyciu jest jak najbardziej na plus
  • 3 października 2022 o 13:20
    Muszę mieć jej zapas
    Cudowna szata graficzna maseczki zachęca do kupienia...poręczne opakowanie również... I tym właśnie skuszona zaopatrzyłam się w kilka opakowan Cerę mam mieszana w kierunku suchej. Maseczka ma lekko żelowa konsystencje cudowny słodkawy zapach. Przyjemna żelowa konsystencja nakłada się z łatwością Moja skóra wręcz ja wysysa Skóra po niej jest mega nawilżona pełna blasku... Maseczkę trzeba zmyć choć ja tego nie robię zostawiam ja do pełnego wchłonięcia ,a że zostawia delikatnie lepki film to nakładam na nią serum...efekt rewelacja ja polecam. Maseczka nie zapycha i nie podrażnia
    Drogeria Jasmin
  • 17 czerwca 2022 o 21:35
    Jestem mile zaskoczona świetna maseczka
    Produkt zakupiony w markecie, zamknięta w saszetce z motywem kwiatowym maseczka ma konsystencję musu pomarańczowym jasnym kolorze ma słodki zapach jest bezproblemowa w aplikacji i zmywaniu pozostawia skórę miękką gładką dobrze nawilżoną wygładzoną świetna maseczka o przyjemnej konsystencji i zapachu polecam
    Zalety:
    • Dostępność
    • Konsystencja
    • Bezproblemowa w aplikacji i zmywaniu
    • Dobrze nawilża wygładza skórę
    • Nie podrażnia nie uczula