Maszynkę znalazłam dołączoną do depilatora Baun, który otrzymałam do testowania od wizaz.pl.
Plastikowa rączka została pokryta gumą, dzięki czemu nie wyślizguje się i nawet pod prysznicem pewnie się ją trzyma. Do tego wygląda bardzo przyjemnie - fioletowa ze srebrnymi dodatkami i tłoczeniami.
Główka jest giętka, idealnie dostosowująca się do golonej powierzchni ciała. Posiada pięć precyzyjnych ostrzy, oraz 3 paski ułatwiający poślizg po ciele. Na główkę dołączono przezroczysty klips zabezpieczający przed skaleczeniem, oczywiście wielokrotnego użytku, wiec można go zdejmować i zakładać :)
Tutaj wspomnę, że można do niej dokupić same ostrza, w Rossmanie 4 sztuki kosztują 64,99zł, więc spory wydatek, ale już teraz mogę zdradzić, że warto ;)
Miałam w swoim życiu wiele maszynek do golenia, ale żadna nie dorównywała tej! Fantastycznie dostosowuje się do ciała, bez względu na goloną powierzchnię. Jak ją zobaczyłam, to myślałam, że będzie tylko na nogi, bo główka jest bardzo duża, a okazała się idealna do okolic bikini. Dzięki szerokim zakończeniom ochraniającym można się nią golić nawet nie patrząc, nie ma szans na zacięcie się, gładko sunie po ciele dostosowując się do każdej nierówności czy fałdy.
Perfekcyjnie goli każdy włos, jest dla nich bezlitosna, ale przy tym łagodna dla skóry. Zarówno z pianką jak i bez jej pomocy spełnia swoje zadanie w 100%.
Włoski bardzo łatwo z niej wychodzą pod bieżącą wodą, nie zalegają, nie trzeba się bawić z ich wyciąganiem.
Nie udało mi się nią zaciąć, nie powoduje nieestetycznych krost, nie wywołała niczego, czego bym nie chciała :) Mimo stukania o umywalkę czy kilku spotkań z podłogą, nie rozpada się, jest wytrzymała.
Jestem pod ogromnym wrażeniem tej maszynki. Nawet nie wiem jak ją podsumować, bo wszystkie golarki jakie do tej pory miałam się do tej nie umywają, jest bardzo bezpieczna, precyzyjna i wygodna, jakbym weszła na nowy etap golenia. Do tego wydajna, używam jej już zdecydowanie za długo, a ostrza są dalej ostre, a paski wspomagają golenie (choć już nie wyglądają ;) ). Dla mnie mega, zostawiam rączkę i zdecydowanie kupuję do niej zapas ostrzy!
PS. Żeby nie było, że tylko zachwalam, bo dostałam - zapas zakupiony :)
Zalety:
- wydajne (nie jest to jednorazówka)
- wytrzymałe (nic się nie rozlatuje nawet po kilku upadkach)
- rączki są gumowane, dzięki czemu stabilnie się ją trzyma
- giętka główka dostosowuje się do powierzchni ciała
- pięć bezwzględnych dla owłosienia ostrzy
- dużo paska, który starcza na długo i pomaga w goleniu
- gładko sunie po ciele, nawet po nierównościach
- łatwo wypłukuje się z niej włoski
- nie powoduje czerwonych krost, nie udało mi się nią zaciąć
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl