Serię Blonde Life poleciła mi fryzjerka, po wypróbowaniu pakietu próbek od niej zakupiłam niemal wszystkie produkty z tej serii.
Moje włosy: gęste, grube, zniszczone rozjaśnianiem (ombre), suche i niesforne.
Codziennie używam lakieru, olejku, pudru odbijającego włosy od nasady, dlatego mój idealny szampon musi bardzo dobrze oczyszczać przy jednoczesnym niewysuszaniu wrażliwej i suchej skóry głowy. Jeśli przy tym nie będzie plątał włosów i ich obciążał, ma szansę zagościć w mojej łazience na dobre. I wiecie co? Szampon Blonde Life jest świetny!
Zwykła, plastikowa butelka z klapką, w prostej szacie graficznej - można pod koniec postawić butlę do góry dnem, aby zużyć resztki produktu. Konsystencja jest lekka, to fryzjersko pachnący szampon, który ODPOWIEDNIO użyty czyni cuda. Pieni się - od tego zacznijmy. Jeśli ktoś nie potrafi zastosować prawidłowo szamponu, to powie, że nie, ale uwierzcie - pieni się :)
Zmieszany z wodą daje mega pianę, aksamitną i kremową, pozwalając na porządny masaż skóry głowy i oczyszczenie jej. Włosy myję dwukrotnie i robię tak zawsze, przy szamponie Blonde Life skóra i włosy aż skrzypią, ale co istotne, nie są ani splątane, ani przesuszone! Idealnie czyste, bez śladu lakieru czy innych stylizatorów. Lekkie, puszyste, nieobciążone, doskonale czyste.
Łatwo go spłukać, nie zostawia nieprzyjemnej powłoki na włosach.
Nie podrażnia skalpu, nie plącze włosów, nie wywołuje łupieżu, myje i jest przy tym delikatny - czyli robi dokładnie to, co powinien robić dobry szampon!
Nie niszczy koloru blond, mam wrażenie, że nabłyszcza delikatnie włosy i podbija kolor.
Jest wydajny, jedną butelkę spokojnie miałam na ponad 2 miesiące, przy myciu włosów co 2 dni. Przy takiej wydajności jego cena wcale nie jest wygórowana.
***Ogólnie rzecz biorąc: to mój ulubiony szampon. Myje, a to ostatnio rzadko spotykane wśród szamponów (nie śmiejcie się, większość z nich to oblepiacze dające złudne poczucie czystości), pielęgnuje, nie wysusza i nie plącze włosów. Uwielbiam efekt, jaki daje, te puszyste i miękkie pasma, czyste i nie obciążone. Polecam, zresztą nie tylko blondynkom - on naprawdę jest dobry!***