Szampony do włosów

Pantene Pro-V, Hair Superfood, Full & Strong Shampoo Szampon do włosów słabych i cienkich

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 kwietnia 2021 o 19:30
    Mega wydajny
    Szampon zamkniety jest w plastikowej butelce z zamknięciem na klik, pojemność 400 ml. Konsystencja szamponu jest gęsta, odcień jasny, perłowy. Zapach jest przyjemny, świeży. Moje włosy po użyciu tego szamponu trochę się puszyly, ale były dobrze oczyszczone, miękkie i lśniące, nie przyklapnięte, a uniesione od nasady . Szampon dobrze się pieni i jest mega wydajny. Jestem z niego zadowolona, ponieważ jednak lubię zmieniać szampony cieszę się, ze się skończył.
  • 25 października 2020 o 13:24
    Cóż, to chyba niedopasowanie...
    Zacznę od informacji na temat stanu moich włosów. Jak to mówią: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia więc sytuacja wyjściowa naszych włosów/skóry/cery jest bardzo ważna dla osób szukających pomocy w tym katalogu! Stąd myślę, że tyle skrajnych opinii pod wieloma produktami - jednak nakreślając we wstępie parametry badanych obszarów (ależ to zabrzmiało ;-) ) łatwiej jest ocenić jakiemu typowi kosmetyk się przyda a które powinny go unikać. Stąd myślę, że każdy produkt należy ocenić na podstawie konkretnych opinii a nie ostatecznej oceny, bo może okazać się po prostu, że trafiał w ręce użytkowniczek posiadających typ urody wchodzący w konflikt z produktem... Do rzeczy! Posiadam włosy krótkie - do połowy szyi, obcięte na prosto, raczej proste najwyżej wywijające się na końcach. Farbowane jednorazowo jakieś 2 miesiące temu na brąz po długiej przerwie od jakiegokolwiek farbowania. Ich porowatość oceniłabym na średnią. Są grube, ale nie gęste. Kochają pielęgnację emolientową, rzadko tolerują proteiny. Mam swoich ulubieńców w dziedzinie szamponów, jednak jakiś czas temu miałam wrażenie, że włosy się "przyzwyczaiły" i chciałam im zrobić odmianę. Padło na ten produkt - nie przypominam sobie, żebym posiadała akurat szampon ten marki a z odżywek 3-minutowych Pantene jestem zadowolona. Dodatkowo zachęcił mnie opis z tyłu opakowania "Lekkość + siła" gdyż zależy mi na efekcie odbicia włosów u nasady i jednoczesnym wzmocnieniu aby włosy błyszczały.
    Zalety:
    • Produkt ma estetyczny, prosty dizajn. Czytelne informacje na odwrocie butelki pomagają dokonać wyboru pod kątem indywidualnych zapotrzebowań. Każda seria różni się kolorem na niewielkim polu na przodzie opakowania.
    • Butelka jest wykonana z tworzywa dającego się dosyć łatwo nagiąć aby wycisnąć większą porcję lub resztki szamponu. Mimo wszystko jest trwała, posiada ładny perłowy kolor i złoty klips będący szczelnym zamknięciem. Wylot jest okrągły i wygodny do dozowania - ma tu znaczenie gęstość szamponu.
    • Konsystencja - jak wspomniałam wyżej, gęsta. Miałam mieszane uczucia bo określiłabym ją jako... kiślowata. Trochę ciągnąca się, niekoniecznie szybko spieniająca się i nie tak łatwo rozprowadzająca na skórze głowy nawet po uprzednim roztarciu w dłoniach. Plusem jest wygląd szamponu - perłowy, biały, mieniący się w sztucznym świetle łazienki. Ale wygląd to nie wszystko...
    • Zapach intensywny jak przystało na produkty Pantene. Kosmetykowy, nie kojarzący się z niczym innym właśnie jak chemią kosmetyczną. Nie drażni jednak ani nie zostaje dłużej na włosach czy dłoniach.
    • Cena i dostępność - i jedno i drugie, nie mam żadnych zarzutów.
    Wady:
    • Robił coś przedziwnego z moimi włosami. Już podczas spłukiwania włosy były tępe i splątane. Po wysuszeniu matowe i bez wyrazu. Efekt na długości ratowała odżywka, ale u nasady zostawało siano. Szok. Ani objętość. Ani siła. Włosy wyglądały w pierwszym dniu po umyciu jak przykurzone, zaś w drugim... były klapnięte i przy twarzy zaczynały się strączkować. Pod koniec drugiego dnia czułam się już niekomfortowo i nie było opcji żeby ich wieczorem nie umyć. Prędzej pomyślałabym, że szampon mnie przeciąży przez zawartość emolientów u nasady a nie stworzy jakiś miks dwóch skrajnych BHD pod rząd.
    • Mimo dużej pojemności wydajność przeciętna. Myję głowę co 3 dni, w porywach co 4. Mogę się jedynie przyznać, że lubię mocno mocną pianę i używam więc produktu niż ziarnko fasoli na jednorazowe użycie... To nie ratuje faktu, że szampon starczył na 6 tygodni mimo sporej objętości.
  • 9 lipca 2020 o 22:08
    Rewelacja już po pierwszym użyciu
    Szampony i odzywki zmieniam jeszcze częściej niz kosmetyki . Kupilam go jak zawsze pod wplywem ceny w drogerii. Ale tym razem chyba zostanę przy nim na dłużej. Pieknie pachnie , jest mega wydajy ( potrzeba go odrobinę) włosy już w trakcie mycia sa mięciutkie i gladkie. Wlosy po wysuszeniu sa gladkie , lśniące co ważne nie obciążone.
  • 30 maja 2020 o 19:42
    Mój najlepszy szampon
    Nie zliczę ile opakowań tego szamponu zużyłam, kupiłam go kiedyś na promocji w drogerii i wciąż do niego wracam, gdy nie testuje nowych produktów. Wspaniale domywa włosy, nie podrażnią skóry głowy, nie przesusza, nawilża włosy, mam też wrażenie że ułatwia rozczesywanie. Jednak jego największą zaletą jest jego wydajność - szampon nigdy się nie kończy ???? Szampon jest w białym, plastikowym opakowaniu, przeznaczony do włosów suchych, zniszczonych i bez objętości - takie włosy właśnie posiadam i w pełni zgadzam się z opisem producenta. Zapach jest delikatny, typowy dla produktów tej marki. Jego zaletą jest brak parabenow i silikonów w składzie. W połączeniu z odżywka z tej samej serii daje świetny efekt na moich włosach.
    Zalety:
    • efekt nawilżonych, odżywionych włosów po umyciu
  • 13 kwietnia 2020 o 0:28
    Mocno oczyszczający i mega wydajny
    Szampon zamknięty jest w wygodnej, prostej, białej, plastikowej butelce. Szkoda, że nie jest przezroczysta, bo osobiście lubię widzieć zużycie produktu. Ma konsystencję kremowego żelu i zapach, który ciężko mi określić - po prostu typowy dla Pantene, dosyć przyjemny. Dzięki treściwej formule szampon jest bardzo wydajny i też świetnie się pieni, co pozwala na używanie niewielkich ilości. Używałam już kilka szamponów tej marki. Ten najbardziej przypadł mi do gustu. Mam włosy długie szybko przetłuszczające się u nasady, suche na długości, cienkie, z tendencją do łamania. Szampony o takiej cięższej formule zazwyczaj je obciążają i przyspieszają przetłuszczanie. Tutaj o dziwo tak się nie stało. Włosy po umyciu nie były cienkie i przyklapnięte. Nie była to żadna super objętość, ale wyglądały ładnie. Lekko odbite od nasady, jakby grubsze o zdrowym połysku. Dodawał im ciężkości, nie obciążając - pozostawały bardziej sypkie. Nie zauważyłam też, żeby zadziałał w jakikolwiek sposób na przetłuszczanie, pozostało szybkie bez zmian. Z racji konieczności częstego mycia włosów, lubiłam stosować ten szampon mniej więcej co 2/3 mycie jako zamianę z delikatniejszymi produktami. Mam dosyć wrażliwą skórę głowy i on jej absolutnie nie podrażniał, ale bardzo porządnie oczyszczał, a to przy częstszym stosowaniu przyczyniało się do jej przesuszania. Podsumowując, uważam, że to dobry mocno oczyszczający szampon, łatwo dostępny, w niskiej cenie. Sprawdził mi się jako przerywnik w łagodnym oczyszczaniu i w ten sposób służył przez baaardzo długi czas. Natomiast do częstego używania (kilka razy w tygodniu, bez wymiany z innym delikatniejszym) nie polecałabym, ponieważ może przesuszyć zarówno skórę głowy, jak i włosy, co spowoduje szereg innych powiązanych problemów.
    Zalety:
    • Bardzo wydajny
    • Nie podrażnia
    • Nie obciąża włosów
    • Nadaje włosom zdrowy wygląd
    • Niska cena
    Wady:
    • Często stosowany wysusza