Szampon odżywczy marki Herbapol, przeznaczony dla włosów normalnych i skłonnych do przesuszania się, to rozwiązanie, które niesie ze sobą liczne korzyści pielęgnacyjne. Produkt ten, oparty na naturalnych składnikach, w 95% czerpie z dobrodziejstw natury, co czyni go wyjątkowo delikatnym, a zarazem skutecznym w działaniu. Fitokompleks zawarty w szamponie doskonale nawilża, a także wzmacnia strukturę i kondycję zarówno włosów, jak i skóry głowy.
Kluczowe składniki, takie jak rumianek, peonia i biotyna, stanowią fundament tej formuły. Rumianek odpowiedzialny jest za głębokie nawilżenie włosów oraz przywracanie równowagi skórze głowy. Dzięki niemu włosy nie tylko wyglądają zdrowiej, ale są też wyjątkowo miękkie w dotyku. Peonia natomiast dodaje włosom naturalnego blasku, który przyciąga wzrok i podkreśla ich zdrowy wygląd. Biotyna, znana ze swoich właściwości wzmacniających, ułatwia rozczesywanie i stylizację kosmyków, zapobiegając ich plątaniu.
Stosowanie tego szamponu gwarantuje efekt odżywienia od nasady aż po same końce, co sprawia, że włosy stają się pełne życia i energii. Bez obaw można stosować go regularnie, zyskując jednocześnie pewność, że włosy będą chronione i pielęgnowane w zgodzie z naturą.
Nasi użytkownicy zostawili 121 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:
27 maja 2026 o 17:39
Kwiatowa, wizualna uczta dla oczu, a przy tym skuteczne działanie
Kupi ponownieNie wiem
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Opakowanie: To ono zwróciło moją uwagę - piękna, kwiatowa buteleczka, bardzo kobieca i wiosenna, jest plastikowa i dość lekka, dobrze się otwiera i zamyka, zdecydowanie dodaje uroku w łazience
Konsystencja: Przezroczysty, żółtawy żel, jak dla mnie nieco zbyt rzadka, ale na szczęście dobrze się pieni
Wydajność: Standardowa
Zapach: Ładny, kwiatowo-ziołowy, choć mało intensywny
Działanie: Skutecznie oczyszcza włosy oraz skórę głowy, działanie jest poprawne i zadowalające w codziennej pielęgnacji, nie plącze przesadnie włosów i w połączeniu z odżywką pozostawia je w bardzo dobrym stanie
Podsumowanie: Przeuroczy szampon, który szatą graficzną cieszy oko, a jest przy tym satysfakcjonujący w działaniu. Wyróżnia się co prawda jedynie tym aspektem wizualnym, ale jeśli jest przy tym skuteczny, dobrze się pieni i nie usztywnia włosów, to jest to pełny pakiet.
Szampon zwrócił moją uwagę w aptece, głównie oznaczenie KWC. Szampon nie zawiera SLS ani sylikonów, dobrze oczyszcza włosy. Jak to po ziołowych kosmetykach, włosy mogą być lekko sztywne, suche, konieczne jest użycie odżywki. Zapach delikatny nie utrzymuje się długo. Ja osobiście lubię ziołowe szampony, więc dla mnie na plus. Jest wydajny, dobrze się pieni, skóra głowy jest doczyszczona i odświeżona.
18 lutego 2026 o 22:14
Delikatny odżywczy szampon
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Mam włosy normalne z tendencją do przesuszenia na końcach i zależało mi na szamponie, który nie będzie dodatkowo wysuszał włosów ani skóry głowy. Szampon delikatnie się pieni, skutecznie oczyszcza i dobrze spłukuje. Po umyciu włosy są miękkie w dotyku, świeże i łatwe do rozczesania. Nie powoduje uczucia ściągnięcia skóry głowy ani podrażnień. Jego zapach jest naturalny i delikatny, co dodatkowo uprzyjemnia pielęgnację bez przytłaczania aromatem. To dobry produkt dla osób szukających prostego, łagodnego szamponu bez efektu obciążenia.
Zalety:
delikatna, łagodna formuła
dobrze oczyszcza włosy
nie wysusza skóry głowy
włosy po umyciu są miękkie
Wady:
efekt nawilżenia umiarkowany – lepiej działa z odżywką
Szampon kupiłam w hipermarkecie PSS Społem. Skłoniło mnie do tego piękne opakowanie i marka, którą znam i lubię jej produkty ( herbaty ziołowe oraz soki). Byłam zaskoczona, że ma też kosmetyki do włosów. Ten szampon ma urzekający słodki owocowo- kwiatowy zapach przypominający zapach róży, który sprawia, że stosowanie było przyjemnością. Sam szampon ma przezroczystą konsystencję, łatwo się pieni i rozprowadza. Co najważniejsze widocznie poprawia wygląd włosów (a nie każdy szampon sam to potrafi) i jest delikatny dla skóry głowy. Na pewno jeszcze będę chciała wypróbować inne szampony z tej firmy. Polecam !
Marka, która dotrzymuje obietnic, szampom, który odżywia włosy
Gdzie został kupiony produktDrogeria Hebe
Przez całe wakacje mocno dbałam o włosy. Woda, chlor, słońce , rozjaśnianie. .. to zdecydowanie osłabiało kondycje włosa, dlatego postanowiłam sięgnąć po kosmetyk od Herbapolu, gdyż od zawsze kojarzyła mi się ta marka ze sklepem zielarskim, dobrą recepturą i skutecznością.
I powiem, że otrzymałam bardzo dobry szampon.
-rodzinne - 400ml,
-ciemnej, plastikowej butelce, która umożliwia śledzenie zużycia produktu,
- praktyczne wydobycie produktu,
- bardzo ładna, kwiatowa etykieta ze wszelkimi potrzebnymi informacjami.
Skład:
-95% naturalnych składników,
-a dokładnie bogactwo aktywnych fitoskładników :
- ekstrakt z rumianku,
- olejek z lawendy,
- ekstrakt z peonii,
- ekstrakt z lukrecji,
- ekstrakt z cykorii,
- gliceryna roślinna.
Może dodam, że fitoskładniki, to ekstrakty roślinne o szerokim zastosowaniu w pielęgnacji, które działają na strukturę i kondycję włosów oraz skórę głowy.
Produkt oczywiście testowany dermatologicznie.
- naturalny,
-ziołowo- kwiatowy,
- bardzo przyjemny i dość długo utrzymujący ie na włosach.
Moje refleksje:
Bardzo dobrze oczyszczający skórę głowy i włosy szampon. Moje bardzo jasne włosy są lśniące, zdecydowanie w lepszej kondycji. Troszkę miałam problem z rozczesaniem, więc wspierałam się olejkiem lub odżywką . Mniej wypadają.
Myję głowę codziennie i szampon starczył mi na ponad miesiąc.
Cena adekwatna do jakości.
Jestem zadowolona z tego szamponu i na pewno sięgnę po inne z tej serii.
Szampon kupiłam ,aby był do kompletu z odżywką, która średnio mi się sprawdziła. Natomiast z szamponu jestem bardzo zadowolona.
Opakowanie produktu tak jak w przypadku odżywki - nie podoba mi się. Jego etykieta na moje oko nie wygląda zbytnio schludnie, natomiast napisy na niej są dobrze widoczne, co za tym idzie - czytelne.
Produkt jest naturalny, przez co ma dość któtką datę ważności, mianowicie - 6 miesięcy. Mi osobiście to nie przeszkadza, ponieważ w tym czasie na spokojnie zdążyłam zużyć cały produkt i nic się nie zmarnowało.
Produkt dobrze oczyszcza skórę głowy. Po dłuższym, regularnym stosowaniu tego szamponu włosy zaczęły mi mniej wypadać.
Produkt nie wysusza, ani nie wywołuje podrażnień.
Szampon okazał się zaskakująco skuteczny - włosy przestały wypadać, stały się zdrowsze, mocniejsze, a przy tym nie obciąża włosów. Moje włosy dzięki niemu przeszły totalną metamorfozę :D
Szampon sprawdza się bardzo dobrze. Działa szybko, a co najważniejsze, dokładnie oczyszcza skórę głowy. Odkąd nim myję włosy, te stały się wyraźnie mocniejsze i zdrowsze. Polecam.
21 listopada 2023 o 19:51
Szampon idealny
Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Do zakupu tego szamponu skłoniła mnie zamieszczona już jakiś czas temu informacja na portalu wizaz.pl
Nie był to oczywisty wybór dla moich włosów. Jest to szampon odżywczy do włosów normalnych i skłonnych do przesuszania się. Zazwyczaj wybieram produkty do włosów normalnych i skłonnych do przetłuszczania się. Noszę dość krótką fryzurę, mam włosy cienkie, typowo słowiańskie, dość gęste. Na ogół suszę włosy, ale dzięki produktom ochronnym są one w dobrej kondycji.
Ta dobra kondycja może być też zasługą właśnie tego szamponu. Jego konsystencja nie jest ani rzadka, ani gęsta, taka w sam raz. Nie przetłuszcza włosów, są ładne, sypkie, mam też wrażenie mocniejszych włosów.
Ogromnym plusem jest skład, a właściwie czego tu nie ma…rumianek, peonia, lawenda, sosna, skórka cytrynowa, pelargonia, rozmaryn, mocznik plus całe mnóstwo innych dobroczynnych składników. Brak SLS i wegańska formuła. Duża, estetyczna butelka 400 ml w szałowej cenie 13.99 zł.
Szampon ma delikatny, kwiatowo-ziołowy zapach.
Przy długich włosach 400 ml może się skończyć dość szybko, ale przy moich krótkich starczył mi na prawie 4 miesiące, choć przyznam, że od czasu do czasu muszę użyć mocniejszych szamponów z SLS żeby zmyć pozostałości środków stylizacyjnych typu lakier czy spray termoochronny (chociaż ten szampon też je domywa).
Naprawdę warto.
Szampon występuje w zestawie z odżywką.
Szampon jak na mój gust cudownie pachnie. Muszę też przyznać, że na moich włosach zrobił prawdziwą rewolucję - wyraźnie je wzmocnił, nawilżył, dzięki czemu dużo lepiej wyglądają i przestały się puszyć. Polecam
Szampon na moich włosach sprawdza się doskonale. Odkąd go stosuję włosy stały się wyraźnie mocniejsze i lepiej rosną. Na pewno szampon zostanie ze mną na dłużej. Duży plus za piękny zapach :)
Moim włosom ciężko dogodzić i mimo długich poszukiwań szamponu idealnego w kosmetykach naturalnych, nie udawało mi się znaleźć nic odpowiedniego. Ten szampon jednak daje rade i naprawdę rewelacyjnie wpływa na kondycję moich włosów.
Szampon bardzo fajny, o dobrym składzie. Super domywa włosy i wyraźnie je wzmacnia. Duży plus za ładny zapach. Zasługuje też na uwagę ze względu na to jak dobrze się pieni, a nie trzeba używać go dużo.
Szampon jet stworzony dla moich suchych włosów. Doskonale je nawilża. Delikatnie oczyszcza skórę głowy nie powodując podrażnień. Ma przyjemną średnio gęstą konsystencję. Dobrze rozprowadza się na skórze głowy i pieni. Ma miły kwiatowy zapach. Jestem zadowolona z jego wydajności i właściwości. Włosy myję średnio co drugi, trzeci dzień. U mnie szampon wystarcza na prawie 2 miesiące!
To najlepszy szampon jaki kiedykolwiek miałam okazję stosować! Pięknie pachnie, dobrze się pieni i oczyszcza włosy. Po wyschnięciu włosy fajnie się układają, więc mogę śmiało polecić.
Moje włosy miały duży problem z puszeniem i przesuszaniem się szczególnie na końcach. Ten szampon w końcu pomógł mi rozwiązać ten problem. Dzięki niemu włosy stają się miękkie, błyszczące i mocne.
Ten szampon zasługuje na medal! Moje włosy stały się nawilżone, lepiej się układają. Jestem w dużym szoku, że tak fantastyczny efekt udało mi się osiągnąć właściwie jedynie dzięki pomocy naturalnych składników które w większości są w składzie tego szamponu.
29 sierpnia 2023 o 22:26
Super!
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Wydajny i mocno się pieni. Pięknie pachnie, a włosy są miękkie i po umyciu dobrze się układają. Mam włosy rozjaśniane, suche, łamliwe. Po szamponie są bardziej gładkie i przyjemniejsze w dotyku.