Działa, ale trzeba dać jej czas.
Kosmetyki Babaria sprowadzałam do swojego sklepu. Sprzedawały się bardzo dobrze, mimo nie najniższych cen, największą popularnością cieszyły się serie
Rosa Mosqueta, Aloe Vera oraz Snake Venom.
Warto wspomnieć, że jestem posiadaczką niezwykle bujnej, ale i wymagającej czupryny-mam suchą skórę głowy, AZS, skłonność do alergii, do tego moje włosy są długie, grube i rozjaśniane (ombre), z tendencją do skrętu. Dotychczas używałam produktów profesjonalnych do ich pielęgnacji, ale od pewnego czasu testuję również produkty drogeryjne.
Odżywka znajduje się w przezroczystej butelce z atomizerem, o pojemności aż 500 ml! W tej sytuacji jej cena (48 zł) wcale nie jest zbyt wygórowana, tym bardziej, że standardowe odżywki to 200-250 ml, a ich ceny wahają się między 10-30 zł.
Produkt jest dwufazowy, należy przed każdym użyciem dokładnie wstrząsnąć butelką. Bardzo ładnie, delikatnie pachnie, szkoda, że zapach nie utrzymuje się dłużej na włosach.
Jest lekka, nie obciąża włosów i zdecydowanie ułatwia ich rozczesywanie. Regularnie stosowana wzmacnia włosy, praktycznie przestają wypadać (żeń-szeń), skalp jest nawilżony, a włosy są sprężyste. Bardzo dobrze się układają, są miękkie i błyszczą jak szalone (dobroczynne działanie aloesu), a skręt jest zdefiniowany. Ułożona fryzura dłużej trzyma kształt, zapobiega elektryzowaniu się oraz puszeniu, z którym mimo zdyscyplinowanej pielęgnacji nadal miewam problemy. Odżywka nie uczula i nie podrażnia skóry głowy.
Ogólnie mówiąc, produkt sprawdza się doskonale, a mając baczenie na naturalny skład, warto dać mu trochę czasu, aby zadziałał.
Odżywka jest bardzo wydajna, co przy tej pojemności wcale nie dziwi- ja swoją zużyłam do połowy, po czym uległam błagalnym prośbom i oddałam przyjaciółce, z wielkim żalem, bo jest naprawdę świetna. Połowa butelki starczyła mi na ponad 2 miesiące.
Serdecznie polecam, to naprawdę porządna odżywka regenerująca dla suchych i zniszczonych włosów.