Evree Super Slim, Wygładzający cukrowo-solny peeling do ciała

Asje
    29 listopada 2018 o 22:04
    Fajny :)
    Peeling znajduje się w sporym plastikowym słoiczku. Ma dziwny zapach - mi przypomina trochę coś pomiędzy suszem, a dżemem jabłkowym - w każdym razie da się go przeżyć. Zawiera grube drobinki (cukier, sól), które się rozpuszczają w trakcie masażu. Posiada w składzie całkiem sporo dobrych substancji - m.in. olejki, masło shea oraz masło mangowe. Zdziera w sam raz - nie jest to zdzieranie delikatne, ale też nie jest bardzo mocne. Peeling wygładza skórę i nawilża. Jeżeli chodzi o redukcję cellulitu - nie jestem w stanie stwierdzić, bo jestem z takich osób, co zauważają różnice, tylko jeżeli są ogromne. Nie pozostawia tłustej warstwy na skórze - to w nim lubię chyba najbardziej. Wydajność średnia. Cena - można dorwać w promocji za jakieś 11-12zł.
    Zalety:
    • nie zostawia tłustej warstwy
    • nawilża, wygładza skórę
    • skład
    nostami
    6 kwietnia 2018 o 21:08
    Fajny zdzierak
    Peeling ten zawiera mnóstwo dobrych i naturalnych składników, m.in. cukier trzcinowy i sól jodowaną. To kryształki tych składników są odpowiedzialne za działanie ścierające kosmetyku. Dodatkowo w peelingu znajduje się olejek perilla, któremu zawdzięczam cudowne nawilżenie skóry. Możecie zobaczyć jak dużo jest tego olejku o miodowej barwie - widać go pięknie na zdjęciach produktu. Peeling ma ładny, słodki zapach, który dość długo utrzymuje się na skórze. Zapach jest bardzo przyjemny. Grube drobiny przyjemnie masują skórę, a dzięki olejkowi jest ona miękka. Używanie go to prawdziwa przyjemność i aż sobie zaznaczam w kalendarzu kiedy mogę go ponownie aplikować, gdyż zgodnie z zaleceniem producenta nie powinno to być częściej niż 1-2 razy w tygodniu.
    Zalety:
    • grube drobiny, które dobrze ścierają martwy naskórek
    • olejki, które wygładzają i zmiękczają skórę po użyciu peelingu
    • miodowy zapach
    Wady:
    • krótki" czas ważności - 6 miesięcy od otwarcia
    Drogeria Super-Pharm
  • 15 marca 2018 o 13:34
    Cudo!
    Do zakupu skusiła mnie dość duża pojemność 350g oraz słabość do marki Evree, bo bardzo ją lubię. Peeling jest cukrowo-solny, dość szorstki, taki właśnie uwielbiam, ma specyficzny zapach, ja wyczuwam dżem jabłkowy. :) w składzie zawiera różne rodzaje olejków, m.in. perilla, awokado, shea oraz cukier trzcinowy i sól jodowaną. Ten peeling naprawdę świetnie się sprawdza. Ujędrnia, cellulit jakby zniknął z tylnej części moich ud. Jestem zachwycona! Oprócz tego oczywiście jak każdy peeling, usuwa martwy naskórek i skóra jest gładziutka. Opakowanie od razu wpadło mi w oko. Jest bardzo wygodne, przy tym ładnie się prezentuje. Zawsze wybieram peelingi w a la słoiczkach, okrągłych opakowaniach z dużą zakrętką. Możemy wybrać produkt do końca, w tubkach zawsze jest z tym problem. Peeling jest wydajny, produkt w opakowaniu dość zbity w jedną masę, wystarczy nabrać niewiele i wmasować.
    Zalety:
    • ujędrnia
    • wygładza
    • wygodne opakowanie
    • duża pojemność
    Wady:
    • niektórym może przeszkadzać zapach
  • 16 stycznia 2018 o 22:05
    Polubiliśmy się
    Bardzo lubię peelingi do ciała Evree, wcześniej miałam ten pomarańczowy, teraz ten. Widzę sporo atutów. + fajny zapach, nie przesadnie chemiczny + nie podrażniał skóry z mikrorankami, więc chyba jednak więcej cukru niż soli w nim + dość gęsty, ale dobrze rozprowadza się po skórze + czuć olejową bazę, po spłukaniu skóra pokryta jest lekkim filmem + bardzo fajnie wygładza naskórek + naprawdę wydajny - zaskakująco długo go miałam Nie wierzę, że peeling stosowany 2 razy w tygodniu wpłynie na jędrność, nawilżenie czy cellulit. Robi to co ma robić - ładnie pachnie, wygładza, nie ma polietylenu, jest w dobrej cenie - dla mnie spełnia swe zadanie.
    Drogeria Super-Pharm
  • 14 stycznia 2018 o 15:27
    Nie wiem....
    Peeling evree zakupiłam razem z olejkiem z tej samej serii, który kompletnie nie przypadł mi do gustu i niestety pożegnałam się z nim dość szybko. Peeling jednak używałam do samego końca. Produkt zapakowany jest w solidne opakowanie o okrągłym kształcie. Jest idealne dla tego typu produktu, gdyż jest on bardzo gęsty. Wybór pojemnika sprawia, że łatwo wybiera się go z opakowania. Zapach jest naprawdę super- słodki, lecz nie na tyle by nazwać go mdlącym. Uprzyjemnia stosowanie i to jest ten aspekt, którego będzie mi brakować ;) Konsystencja jak już wspomniałam jest bardzo gęsta. Jest to baaaardzo dużo soli i cukru z olejkiem. Niby fajnie, lecz nie do końca. Dziwnie i ciężko rozprowadza się po skórze, ucieka między palcami, szybko się rozpuszcza, przez co skóra nie dostaje dobrego masażu. Gdy próbowałam stosować na sucho, ciało było zbyt mocno drażnione, co powodowało ból. Nie polubiłam. Efekty? U mnie kiepsko. Bezpośrednio po użyciu skóra była gładka i miękka, jednak efekt był krótkotrwały. Pielęgnację uzupełniałam o balsam, jednak i on sam dałby mi ten sam efekt. Nir zauważyłam ani poprawy nawilżenia, ani ujędrnienia. Jest to produkt, który szczególnie ciężko mi ocenić. Brak działania, dziwna Konsystencja, a z drugiej strony piękny zapach. Jednak nie sam zapach tworzy kosmetyk. Ocenę podwyższam przez dobrą wydajność.
    Zalety:
    • dobre opakowanie
    • piękny zapach
    Wady:
    • Konsystencja produktu: ciężko się rozprowadzał, uciekał między palcami
    • przy wilgotnej skórze szybko się rozpuszczal, a przy suchej zbyt mocno drażnił
    • nie ujedrnil, nie nawilżył
    • pozostawiał skórę gładką po użytku, lecz tylko na chwilę.