Sprawdził się.
Balsam kupiłam po raz pierwszy w lipcu 2017, kiedy mimo stosowania filtrów, miałam niezwykle uwrażliwioną i mocno czerwoną skórę-najbardziej ucierpiały ramiona, plecy oraz uda. Nie było to typowe poparzenie-nie było na pęcherzy ani schodzącego naskórka, ale było to niezwykle bolesne i raczej mało komfortowe. Wybrałam Kolastynę, ponieważ mam od lat zaufanie do tej marki. Tutaj również się nie zawiodłam.
Produkt zamknięty jest w poręcznym opakowaniu z wygodną klapką, łatwo ją otworzyć bez obaw o nasze paznokcie.
Konsystencją przypomina emulsję, bardzo łatwo go rozprowadzić, co jest niezwykle ważne przy podrażnione słońcem skórze- kto tego doświadczył wie, że nawet mocniejszy powiew wiatru potrafi wtedy dać się we znaki, nie mówiąc o dotyku. Produkt niezwykle szybko się wchłania, pozostawiając jednak na skórze warstwę okluzyjną.
Działa natychmiast- niemal od razu skóra jest ukojona i zmiękczona, czuć lekkie chłodzenie, zaczerwienienie się zmniejsza, znikają suchość oraz uczucie szczypania i ściągnięcia. Na drugi dzień po aplikacji różnica w kondycji skóry jest widoczna gołym okiem- skóra przestała piec i boleć, zaczerwienienie zmniejszyło się o jakieś 70%, zniknęła suchość. Generalnie, wyglądała ona o niebo lepiej po tym preparacie, a już myślałam, że konieczna będzie wizyta u dermatologa. Gdy uporałam się z podrażnieniem słonecznym, stosowałam go nadal, z racji dobrych właściwości pielęgnacyjnych-doskonale nawilżał i odżywiał, działał łagodząco i zmiękczająco, pozostawiając skórę aksamitnie gładką, taką satynową.
Doceniam go przede wszystkim dlatego, że jestem posiadaczką skóry wrażliwej, skłonnej do alergii oraz z AZS-on absolutnie nie uczula, zadziałał jak kojący opatrunek, za co jestem mu niezwykle wdzięczna.
Balsam jest wydajny, kupiłam go w lipcu, a skończyłam już we wrześniu, tak więc spokojnie wystarczy na całe lato, gdy zakupimy go na początku sezonu.
Cena-16 zł, tak więc zupełnie na miejscu, biorąc pod uwagę działanie i wydajność. Warto wspomnieć o bardzo przyjemnym zapachu, charakterystycznym dla produktów Kolastyny-w tym produkcie jest on znacznie delikatniejszy, ale bardzo ładny, nie jest męczący i nie podrażnia skóry.
Polecam, on naprawdę działa!