Odżywki do włosów

Gosh Macadamia Oil, Conditioner Odżywka do włosów

GOSH MACADAMIA OIL Odżywka do włosów 230 ml
Gosh MACADAMIA OIL WEGAŃSKA ODŻYWKA DO WŁOSÓW SUCHYCH 450ML
Pachnidelko
Gosh MACADAMIA OIL WEGAŃSKA ODŻYWKA DO WŁOSÓW SUCHYCH 450ML

julliex
    28 czerwca 2024 o 12:00
    Najlepsza odżywka
    Odżywkę kupuję w formie czarnej tuby. Nie wiem ile opakowań już zużyłam, może około 5ciu. Najlepsza odżywka dla mnie. Po rozjaśnianiu włosów miałam problem z doborem odżywki, moje stare były mocno średnie. Używałam wtedy Gosh Argan i przeniosłam się na Macadamia. Najlepszy krok. Odżywka delikatnie pieni się przy nakładaniu co dla mnie ma duży plus, ponieważ ja wczesuję odżywki grzebieniem na mokro. Ogromna zaleta wszystkich odżywek z Gosha - nie uczulają, co u mnie jest trudne do osiągnięcia. Odżywka pozostawia włosy śliskie, błyszczące, miękkie. Nie obciąża ich, jedynie dociąża dając nam super pracujący włos. Dla mnie rewelka. Jeszcze konsystencja moim zdaniem jest super, odżywka jest taka bogata, treściwa, ale nie jest zbyt gęsta i zbita. Mój ideał włosowy. I duży plus za opcję vegańska i zapach - delikatny, orzechowo-słodki, nieprzytłaczający.
    • forma podania
    • skład
    • vegan
    • niekomedogenna
    Drogeria Cocolita.pl
  • 21 marca 2023 o 18:56
    Tłuścioch o orzechowym zapachu... nie dla cienkich włosów
    Gdy czarna tuba Gosh wpadła w moje ręce (kiedyś chyba było to opakowanie z pompką) byłam wielce uradowana. Mam włosy długie, rozjaśniane, z tendencją do puszenia, które muszę ujarzmiać, aby nie wyglądać jak rockowy gitarzysta lat 80-tych. Wydawałoby sie, że ta odżywka ma wszystko, co lubią. Jest masło shea, olej makadamia...Niby oleje, niby emolienty... a jakoś efektów brak. Odżywka totalnie nie przypadła mi do gustu - poza przyjemnym orzechowym aromatem i dość treściwą konsystencją nie znalazłam w niej plusów. Włosy ani nie rozczesywały się jakoś szałowo, ani nie były gładsze, ani bardziej miękkie. Połysku też brak, chociaż powiedziałabym, że w sumie było jeszcze gorzej - miałam wrażenie, że włosy były bardziej matowe. Męczyłam się z tą tubą dłuższy czas, ale niestety odżywka nie sprawdziła się u mnie totalnie. Może na grubszych włosach fajnie się sprawdzi, ale na moich cienkich kłakach - porażka.
  • 28 lutego 2023 o 21:08
    Odżywki do włosów od marki Gosh przypadły mi do gustu już prawie trzy lata temu, kiedy to namiętnie stosowałam wersję z olejkiem różanym, która teoretycznie przeznaczona jest to czupryny ze zdolnością do przetłuszczania się. Miałam jednak od nich dość długą przerwę, aż w końcu wybrałam dla siebie kolejną z kilku dostępnych wariantów. Podczas zakupów na stronie jednej z drogerii internetowych wybrałam wersję z olejkiem makadamia. Moja czuprynka z natury jest dość sucha, posiada średnią porowatość, jest całkiem gęstą i długa prawie do pasa. Staram się odpowiednio dobieram składniki, których aktualnie moje włosy potrzebują, zazwyczaj jest to coś o działaniu nawilżającym, odżywiającym czy regenerującym. Kosmetyk od marki Gosh został zamknięty w opakowaniach o różnych rozmiarach i formach podania. Mamy tutaj mniejsze opakowanie w formie tubki i większe z rodzaju butelki z aplikatorem w formie pompki. Ja posiadam tubkę o pojemności 230 ml. Wykonana została z miękkiego, giętkiego materiału i posiada czarną barwę. Umieszczono na niej wszelkie najważniejsze informacje o produkcie, takie jak logo producenta, nazwę produktu, jego najważniejsze właściwości, skład czy zalecany sposób użycia. Cena regularna mniejszego opakowania wynosi około dwadzieścia pięć złotych. Wedle opisu na opakowaniu produktu, posiada on wegańską formułę i został przeznaczony do każdego rodzaju włosów. Ma naprawdę gęstą, kremową formułę i białą barwę. Pachnie naprawdę bardzo ładnie, jak typowy kosmetyk z olejkiem makadamia. Produkt stosowany był przeze mnie jako pierwsze O w metodzie mycia włosów OMO (odżywka/maska - mycie - odżywka/maska). Niestety nie starczył mi na zbyt długo, jak wspomniałam mam dość długie oraz gęste włosy, a ten kosmetyk był ze mną jedynie na cztery użycia. Mimo to muszę bardzo pochwalić jego działanie pielęgnacyjne. Odżywka przede wszystkim wspaniale zmiękcza włosy, aż chce się ich ciągle dotykać. Dzięki niej stają się znacznie bardziej nawilżone, odżywiono oraz po prostu zdrowsze. Zdecydowanie ułatwia rozczesywanie oraz stylizowanie kosmyków. Odżywka od marki Gosh zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Robi na włosach naprawdę wiele dobrego, jedyne co, to mogłaby być znacznie bardziej wydajna. Zdecydowanie polecam.
    • Konsystencja
    • Ułatwia rozczesywanie
    Wady:
  • 9 sierpnia 2021 o 17:37
    Nie wygładza
    Posiadam włosy srednioporowate i chcialabym od odzywki wygladzenia i dociążenia. Niestety ta odżywka tego nie gwarantuje. Skład uważam ze ma dobry (choc nie znam sie jeszcze idealnie na skladach). Ma przecudny zapach masłowo-orzechowy. Ja takie lubie.
    Zalety:
    Wady:
    • brak dociążenia
  • 12 czerwca 2021 o 22:38
    Go to
    Odżywki używałam około pół roku. Mam multum odżywek do włosów, nie trzymam ich wszystkich w łazience, jak ma się wymagające, kręcone włosy i fioła na ich punkcie tak to bywa. Ta jest jedyną, którą przez te pół roku stosowałam praktycznie przy każdym myciu. Lubię odżywki Gosha za to, że nie ma w nich gliceryny. Zdarzają się takie kosmetyki specjalnie do włosów kręconych, które mimo jej zawartości nie puszą mi specjalnie włosów, ale w większości przypadków gliceryna na drugim miejscu w składzie kończy się u mnie gniazdem puchu na głowie, a jej zawartość jest dość nagminna we wszelakich odżywkach - oczywiście nie wszystkie włosy są kręcone, wysokoporowate albo z tendencją do puszenia się, ale... w wypadku takich właśnie włosów i problemu z puchem pierwsze na co poleciłabym zwrócić uwagę osobie "nie w temacie" czytanie składów to gliceryna i olej kokosowy. Używałam tej odżywki do emulgowania oleju, jako pierwsze "o" nałożone 15 minut do 1 godziny przed myciem, domknięcie maski proteinowej, drugie "o", od biedy nawet na odżywkę bez spłukiwania chyba też by się nadała. Skład jest prosty i krótki. Jest jakiś "chloride", który mówi nam, że odżywka nadaje się do emulgowania oleju, olej makadamia, masło shea, trochę lekkich humektantów, żadnych silikonów. Działania nie określiłabym jako jakieś fajerwerki, włosy były po prostu zadbane, odpowiednio nawilżone, wchłonęły optymalną ilość emolientów, więc nie były ani na tyle obciążone by skręt się rozprostował, ani spuszone. Tzn. przy niesprzyjających warunkach pogodowych, deszczowej wiośnie, trochę mogły się spuszyć, ale byłoby tak przy każdej innej odżywce, puch to nieodłączny element przy włosach kręconych/falowanych, niestety. Nie jest to odżywka, która gwarantuje, że włosy będą wyglądały obłędnie (od tego mam raczej stylizację), ale mam gwarancję, że krzywdy żadnej im nie zrobi, są zwyczajnie odpowiednio nawilżone i chronione przed czynnikami zewnętrznymi.