Bazy do makijażu ust

Eveline Cosmetics All Day Ideal Stay, Baza pod pomadkę utrwalająca kolor 8 w 1

• 9 kwietnia 2025 o 15:15
    baza 8 w 1
    Eveline All Day Ideal Stay zapowiada się ciekawie jako baza 8w1, ale w praktyce trochę zawodzi – niby ma utrwalać kolor, ale u mnie pomadka wcale nie trzymała się jakoś wyjątkowo dłużej, a dodatkowo baza potrafi lekko przesuszyć usta.
    Zalety:
    • mało
  • 6 marca 2019 o 10:27
    Dla mnie okazała się zbędna
    Eveline, All Day Ideal Stay, Baza pod pomadkę utrwalająca kolor 8 w 1 kupiłam, aby sprawdzić czy rzeczywiście wypielęgnuje usta, ochroni przed przesuszeniem i przedłuży trwałość pomadki. Przyznam szczerze, że nie wierzę bardzo w hasła typu 8w1, ale nie jest to drogi produkt więc pomyślałam, że może warto. Baza ma taki lekko perłowy kolor. Nakładamy ją wąską i długą pacynką, która okazała się wygodna i precyzyjna. Na ustach ten produkt daje odczucie takiej śliskiej mazi, ale szybko się wchłania. Po wyschnięciu bazy, czuć na ustach, że pozostawia ona delikatną warstwę - matową i wygładzającą. W zasadzie jest to faktycznie wygodne, bo pomadki czy szminki dobrze się aplikuje na tak przygotowane usta, ale.... No właśnie, nie jest tak do końca idealnie. Jeśli skóra ust jest przesuszona najlepiej pierwsze dobrze ją nawilżyć, ale nie natłuścić. Warto użyć jakiś balsam do ust czy krem, który szybko się wchłonie. All Day Ideal Stay, wykazuje tylko delikatne właściwości nawilżające i może nie podołać jeśli usta są mocno przesuszone. Oczywiście jeśli mamy problem z suchymi skórkami to warto zrobić szybki peeling i wtedy intensywnie nawilżyć, bo baza tego nie zniweluje. Za to, nałożona na odżywioną, miękką skórę ust, zamyka to nawilżenie i rzeczywiście usta dłużej ładnie się prezentują. Ja osobiście na pewno zużyję tę bazę do końca, ale kolejnego opakowania nie kupię. Jej zalety nie są zbyt imponujące. Moje maty, które do tej pory wysuszały mi usta, dalej je wysuszają. A co do przedłużenia trwałości, to jednak staram się kupować trwałe pomadki, więc tu też nie ma fajerwerków.
    Zalety:
    • ładny zapach gumy balonowej
    • wygodne opakowanie z precyzyjnym aplikatorem
    • szybko się wchłania
    • nie podrażnia
    • delikatnie nawilża i wygładza skórę ust (lepiej nakładać na odżywione usta)
    • nieźle przygotowuje skórę ust na nałożenie pomadek i szminek
    • wydajna
    Wady:
    • bardzo delikatnie pielęgnuje uta, spodziewałam się czegoś więcej
    • maty, które wysuszały moje usta, mimo nałożenia bazy dalej je wysuszają...
    • nie przedłuża trwałości makijażu jakoś znacząco
  • 1 grudnia 2018 o 17:51
    Przydatna
    Baza pod pomadkę sprawdza się całkiem nieźle, ale nie z kazdą pomadką. Niespecjalnie przedłuża trwałość, ale dzięki niej usta mniej wysychają. Nawet matowe szminki wydają się bardzo komfortowe.
    Kachiko
    23 listopada 2018 o 13:23
    "Nałóż na dowolną pomadkę"? Nie do końca...
    Bazę kupiłam na promocji w Rossmanie za 4 zł. Nie dałabym za nią ani grosza więcej. Nadaje się pod każdą pomadkę? No super ale... Pomadki zastygające marszczą się na niej, schodzą w bardzo brzydki sposób, rollują przy jedzeniu. Niezależnie od półki cenowej. Są jednak dość ciężkie więc jestem w stanie to zrozumieć. Tłuste błyszczyki? Baza rozpuszcza się pod nimi, robi za niepotrzebną warstwę. Zwykłe szminki? Myślałam że tu będzie lepiej. Niestety nie robi nic poza rolowaniem się w brzydki sposób. Mój wniosek? Baza wygląda przepięknie kiedy jest na ustach sama. Jeżeli ktoś lubi blade usta do mocnego makijażu oka, jest ok. Jako baza nie sprawdziła mi się w ogóle. Nie oczekiwałam wiele ale te oczekiwania nadal są za wysokie.
    Zalety:
    • Kolor
    • wygładzenie kiedy jest jako jedyna na ustach
    • reagowanie na szminki
    • rollowanie
    AnnLady
    8 sierpnia 2018 o 9:01
    fajny produkt
    Bazę kupiłam tak przy okazji, już od dawna szukałam takiego produktu i w końcu się udało. Z bazy jestem zadowolona bo dzięki niej zwykła szminka do ust trzyma się wyraźnie dłużej na ustach. Najpierw nawilżam usta pomadką ochronną, następnie nakładam warstwę bazy i czekam aż wyschnie. Znakiem odpowiedniej suchości jest kolor ust, który robi się lekko jaśniejszy i matowy bardzo. Wtedy nakładam szminkę i gotowe. Nie muszę już mieć trwałej szminki di ust, która teoretycznie trzyma się dłużej na ustach, a wystarczy moja zwykła szminka.
    Zalety:
    • szminka trzyma się dłużej na ustach
    • jest prosta w użyciu
    • wydajna
    • tania