Sole do kąpieli

Kneipp Mineral Bath Salt Cold Season Kryształki do kąpieli z soli mineralnej `Eukaliptus`

E-Glamour.pl
Kneipp Mineral Bath Salt Cold Season Eucalyptus sól do kąpieli 500 g unisex
notino.pl
Kneipp Mineral Bath Salt Cold Season Eucalyptus sól do kąpieli 500 g unisex

Iwona_C
    2 lutego 2025 o 5:29
    Świetnty zapach, który nie tylko odpręża i relaksuje ale i pomaga przy przeziębieniach.
    Sól wpadła mi w oko w dobrej promocji w Rossmannie. Odkręciłam opakowanie, powąchałam i po prostu oszalałam tak spodobał mi się ten zapach. Zakupiłam, zużyłam z wielką przyjemnością i od tego czasu ten produkt ma stałe miejsce w mojej łazience. Opakowanie jest proste ale ładne i poręczne. Sól została ulokowana w plastikowym bezbarwnym słoju z widoczną wewnątrz zawartością i z dużą zieloną zakrętką dzięki której możemy odmierzać produkt. Mamy tu duży otwór dozujący który umożliwia nam w swobodne dozowanie kosmetyku. Szata graficzna jest przyjemna dla oka, przejrzysta w odcieniach zielonych kolorów z dużym logiem producenta oraz nazwą wersji zapachowej soli. Znajdziemy tu również bardzo szczegółowy opis skład,u sposób stosowania i działania soli. Pojemność 600 g., ale produkt często jest dostępny w promocji plus 20% gratis soli, więc w zasadzie w opakowaniu znajdziemy 720 g kosmetyku. Sól jest średniej grubości i ma ładne zielone zabarwienie Zapach jest mega przyjemny z mocno wyczuwalną mentolową i eukaliptusową nutą. Jest naprawdę świeżo, jest relaksująco i odprężająco, dodatkowo leczniczo. W składzie znajdziemy czystą sól kuchenną, olejek eukaliptusowy, sodę oczyszczoną, zapach, środki myjące i barwniki. Jest bez agresywnych dodatków i całkiem przyjemnie. Jest to produkt o bardzo intensywnym zapachu dlatego też do kąpieli nie trzeba sypać dużej ilości a tym samym jest to kosmetyk wydajny i starczy nam na wiele zastosowań. Sól wsypana do wody bardzo szybko się rozpuszcza i nadaje jej bardzo delikatne zielonkawe zabarwienie. Pierwszoplanową zaletą tego produktu jest zapach który jest bardzo intensywny relaksuje ciało i zmysły oczywiście nas też. Redukuje napięcie mięśniowe, odpręża, a dodatkowo świetnie sprawdza się przy przeziębieniach, przy zatkanych nosie zatokach, bo ułatwia oddychanie i działa jak lecznicza inhalacja. Po kąpieli w takiej solance ciało jest w dobrej kondycji, ale jednak sól nie ma żadnego wpływu na jego pielęgnację pod kątem działania odżywczego czy nawilżającego. Ja w tym produkcie znalazłam same plusy, zapach intensywny, relaksujący, odprężający i rzadko spotykany w solach do kąpieli. Dodatkowo dobry skład i wielka przyjemność przebywania w wannie z dodatkiem tego umilacza. Nie tylko relaksuje i odpręża ale sprawdza się również przy przeziębieniach ułatwiając oddychanie i oczyszczając drogi oddechowej. Świetny produkt wpisany na stałe do mojej pielęgnacji.
    Zalety:
    • intensywny, świeży zapach z mocną eukaliptusową nutą
    • szybko się rozpuszcza w wodzi, nadaje jej lekko zielonkawe zabarwienie
    • odpręża, ciało, relaksuje zapachem
    • rozluźnia mięśnie, łagodzi bóle kostne
    • działa jak inhalacja, oczyszcza zatkany nos i zatoki
    • dobry skład
    • duża wydajność
    • wygodne opakowanie z ładną grafiką
  • 6 stycznia 2025 o 7:54
    Aromaterpia za małe pieniądze
    Po tę sól zawsze sięgam w okresie jesieni i zimy, a także kiedy jestem przeziębiona bo jest ona wybawieniem przy zatkanym nosie. Kosztuje niewiele, a niesie za sobą wiele korzyści. Opakowanie jest dosyć proste gdyż jest to plastikowe z dużą nakrętką. Szata graficzna przyjemna, ale nie przesadzona. W środku znajduje się bardzo dużo kryształków i co najważniejsze nie trzeba dodawać jakiś dużych ilości bo zapach eukaliptusa jest tak intensywny, że wystarczy niewiele dodać do swojej kąpieli. Sama sól nie uczula ani nie podrażnia ciała. Po kąpieli z tymi kryształkami nie dość, że odblokowuje się nos, to jeszcze działa kojąco i uspokajająco na ciało. Dodatkowo zapach eukaliptusa zostaje w łazience na dłuższy czas. Ja bardzo polecam tę sól, jest ona bardzo skuteczna za niewielkie pieniądze.
    • bardzo intensywny zapach
    • skuteczna aromaterapia.
    Wady:
  • 6 stycznia 2024 o 12:57
    Moja ulubiona sól do kąpieli
    Sól zakupiłam ze względu na eukaliptusowy zapach, który uwielbiam. Pachnie jak popularna maść do smarowania klatki piersiowej podczas przeziębienia. Z racji, że przerażają mnie wszystkie sztuczne perełki, pudry i kule do kąpieli, formuła zwykłej soli z olejkami eterycznymi bardzo mnie zadowala. Zapach w wannie jest dużo mniej intensywny niż w opakowaniu i niż przywołana wcześniej maść. Ale czuć go i można się inhalować. Faktycznie sól jest idealna na przeziębienie, ale myślę, że nie tylko.
    • Skład
  • 26 września 2023 o 8:18
    Idealny na jesień i zimę
    Jest to sól, po którą sięgam zawsze z początkiem jesieni. Moja skóra po kąpieli w soli nie jest przesuszona, ale też nie zauważyłam jakiegoś mocnego nawilżenia. Za to kocham ten zapach. Jest intensywny, unosi się w całej łazience. Jest rześki i jednocześnie chłodny/miętowy. Idealnie pomaga mi się zrelaksować w wannie po ciężkim dniu. Już jedna zakrętka wystarczy do idealnej kąpieli, jednak ja zawsze daje około dwóch nakrętek. Wsypując ją pod strumień wody, pojawia się lekka piana co jeszcze bardziej umila kąpiel. Opakowanie wystarcza mi na około 8-10 kąpieli w zależności od tego ile soli użyję. Jedyne co bym zmieniła to opakowanie na szklane, albo żeby była możliwość dokupowania opakowań uzupełniających.
    • działanie
    Wady:
  • 4 maja 2023 o 22:56
    Aromaterapia dla alergika
    Duży plastikowy słoik z zieloną zakrętką z widoczną zawartością kupiłam w Rossmannie po przeczytaniu kilku recenzji na wizażu. I to była moja najlepsza decyzja. Intensywny zapach mentolowo-eukaliptusowy ma w moim przypadku działanie aromaterapeutyczne. Inhalacja podczas kąpieli poprawia nastrój, ale również wpływa na sprawne oddychanie, a z tym mam poważny problem przez moje liczne alergie, astmę i duszności. W ciągu dnia mam nieustanny katar, przez co nie czuję miłych zapachów a tylko te drażniące. Do kąpieli wystarcza mi ilość kryształków wsypana do zakrętki, która zakrywa tylko denko. Przy większej ilości zaczyna boleć mnie głowa od tego odurzenia. Pod mocnym strumieniem wody rozpuszcza się bardzo szybko. Sól podrażniła ani nie wysuszyła mojej wrażliwej skóry, nie uczuliła mnie. Skóra po użyciu była miękka, gładka. Zapach utrzymywał się na ciele do południa następnego dnia, a przynajmniej mój nadwrażliwy zmysł węchu go wyczuwał. Lubię także powąchać ten produkt o poranku dla mocnego pobudzenia i zatamowania nawału łez i kataru po przebudzeniu.

Zobacz także inne Sole do kąpieli