Tarki i pumeksy do stóp

Oceania Pumeks dwustronny do stóp i dłoni

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 25 lutego 2025 o 16:32
    Niehigienicznie zapakowany środek higieniczny ;)
    plusy: + dobrze usuwa zrogowacenia + wygładza + delikatny dla skóry minusy: - nieco zbyt twardy inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: + trwały - niehigieniczne opakowanie - niska dostępność
  • 21 sierpnia 2023 o 11:26
    Skuteczny i trwały zdzierak
    Dwukolorowy pumeks z papierową ciasną banderolą kupiłam w Biedronce podczas standardowych zakupów. Widziałam oprócz wersji fioletowej jeszcze różową, ale we mnie budziła zbyt cukierkowe skojarzenia, a ja niezbyt lubię ten kolor. Na początek wypadało go wyparzyć wrzątkiem, bo papierowa etykietka nie zabezpieczała całej powierzchni, a dodatkowo nie wiem ile razy był przemacany przez obsługę sklepu i innych klientów. Połowa o intensywnym fioletowym kolorze ma mniejszą gęstość przez co ma więcej otworów i jest znacznie szorstsza od połowy w odcieniu lawendowym, która jest dużo lżejsza dla skóry poprzez równomierne rozmieszczenie drobnych porów. Strona fioletowa jest zbyt ostra, albo moje stopy są zbyt delikatne na takie przygody, bo momentami czułam jakby cięła moją skórę, za mocno ją drażniła, a jednak pozostawiała bruzdy w grubszej skórze pięt. Bardziej pastelowa strona działała bardziej delikatnie ale jednak była efektywniejsza, bo równo ścierała namoczoną już zgrubioną i twardszą skórę, pozostawiając powierzchnię równiejszą i miększą, przez co lepiej sprawdzał się na niej krem do stóp i stopy szybciej wyglądały na wypielęgnowane. Po kilku użyciach w ciągu 6 tygodni nie zauważyłam żadnych ubytków (oprócz lekkiego wgłębienia, ale nie rzuca się ono w oczy) czy też uszkodzeń pumeksu, co świadczy o jego trwałości. Czyszczenie zwyczajowo wykonuję wrzątkiem i płynem dezynfekującym, pozwala mi to na wydłużenie czasu użytkowania bez obaw o namnażanie i rozprzestrzenianie się nowych form życia.
  • 1 czerwca 2023 o 9:04
    Zdzierak ;)
    Pumeks używam regularnie i często zmieniam. Recenzowany kupuję w Biedronce jest kilka kolorów do wyboru. Poręczny, lekki, dobrze leży w dłoni, kształt prostokąta. Pumeks ma dwie powierzchnie ścierające mocna i delikatna, posiada również dwa kolory - ja teraz posiadam fioletowo - lawendowy i brązowo - kremowy. Zabrakło ostatnio dodatkowego zabezpieczenia w postaci plastikowego etui. Obecnie pumeks ma dołączona kartonową banderole z informacjami, niestety mało higieniczne rozwiązanie. Warto w domu pokusić się o przelanie pumeksu wrzątkiem dla oczyszczania/ dezynfekcji. Pumeks bardzo dobrze się spisuje, usuwa martwy naskórek w mgnieniu oka, a dzięki różnorodności kolorystycznej każdy z domowników pamięta jaki kolor wybrał. Wytrzymały i solidny, dostępny w Biedronce i tani.
    Zalety:
    • bogata gama kolorystyczna do wyboru
    • poręczny lekki dobrze leży w dłoni
    • usuwa martwy naskórek w mgnieniu oka
    • dwie powierzchnie ścierające mocna i delikatna
    • wytrzymały
    • dostępny
    • tani
    Wady:
    • nowe opakowanie jest mało higieniczne
  • 10 stycznia 2023 o 19:18
    Tani, łatwo dostępny i działający :)
    Pumeks to jedna z tych rzeczy które zawsze mam w swojej kosmetyczce,niestety ale stopy mam problematyczne,suche,często robią mi się zgrubienia i do tego nadmierna potliwość, muszę często sięgać po takie wynalazki jak tarka lub bosch do cięcia i szlifowania ;). Recenzowany produkt został zakupiony w sklepie z owadem,to czego mi brakuje to folii zabezpieczającej przed kurzem i brudem,pumeks robi to co do niego należy,bardzo dobrze radzi z usuwaniem zrogowaceń skóry nie podrażniając oraz nie powodując krwawień,stopy po jego użyciu są miękkie,gładkie i gotowe na dalszą pielęgnację jak krem,maska czy żel chłodzący.
    Zalety:
    • działanie,dobrze ściera złuszczającą się skórę,stopy stają się wygładzone i miękkie
    • wydajność,często używany nadal ma moc i nie ściera się aż tak szybko
    • nie podrażnił,nie uczulił,nie pogorszył kondycji stóp
    • podczas użytkowania nie kruszy się,wygodnie leży w małej dłoni
    • trwałość
    • zapobiega powstawaniu zgrubień i odcisków
    • dwie strony ścierające
    • różne kolory do wyboru
    • łatwy w utrzymaniu czystości
    Wady:
    • przydałoby się opakowanie zabezpieczające przed kurzem,brudem i macankami w sklepie :)
  • 10 maja 2021 o 15:29
    Polecam
    Pumeks ten możemy dostać tylko w Biedronce. Gdy tylko zobaczyłam , że w tym roku są ponownie dostępne od razu do mojego koszyka trafiły dwie sztuki. Mam ten fioletowy, prostokątny, ale do wyboru były też inne kolory i kształty. Jeżeli chodzi o wygląd to trzeba pochwalić ten produkt, wygląda dużo ciekawej od tradycyjnego białego pumeksu :) Obecnie jego cena to 3,49 , ale to bardzo tanio w porównaniu za tak świetną jakość. Tak jak nazwa wskazuje - ma dwie strony ścierające - bardziej ostrą i delikatną. Jest poręczny i wygodny w użytkowaniu. Ja bardzo lubię tą ostrą stronę. Bez problemu radzi sobie ze starciem grubszego naskórka. Dzięki niemu skóra stóp jest dobrze przygotowana do kolejnych zabiegów pielęgnacyjnych , lepiej wchłania kremy. Stopy są gładkie i zadbane. Stosowałam dokładnie ten sam w poprzednim roku i spisywał się idealnie, ścierał się delikatnie, nie zdarzyło się żeby pękł. Pamiętam że jeden starczył mi na ponad miesiąc przy regularnym stosowaniu (co 2 dzień). Byłam z niego bardzo zadowolona, więc w tym roku również zakupiłam. Bardzo polecam.
    Zalety:
    • dwie strony ścierające
    • świetna jakość
    • kolor i wygląd