Odkąd sięgnęłam po tarkę do stóp L'biotica, Cudo, Silky Feet Express Pedicure, moje stopy odzyskały swój dawny blask i miękkość! Jestem absolutnie zachwycona tą tarką i chciałabym się nią z Wami podzielić.
Po pierwsze, trzeba zaznaczyć, że wykonana jest z wysokiej jakości plastiku, który nie tylko jest trwały, ale także nie odbarwia się, nie wygina i nie pęka. To gwarantuje długotrwałe użytkowanie bez konieczności wymiany na nowy produkt.
Co mnie szczególnie zachwyciło, to fakt, że tarka posiada część ze stali nierdzewnej, która jest jakby wtopiona trwale w plastik. Dzięki temu, w trakcie użytkowania, ta część nie rusza się ani nie przesuwa, co gwarantuje stabilność i skuteczność zabiegu. Dodatkowo, obecność pojemniczka od spodu, który zbiera martwy naskórek, to absolutny strzał w dziesiątkę! Nie muszę już wykonywać zabiegów nad wanną, co oszczędza mi czas i jest dużym ułatwieniem.
Rączka tarki jest świetnie wyprofilowana, co sprawia, że czuję pełną kontrolę nad siłą nacisku. Jest to kluczowe, aby uniknąć zbyt agresywnego ścierania skóry i ewentualnych podrażnień. Co więcej, ostrze tarki jest dosyć ostre, ale dzięki temu skutecznie usuwa zrogowaciałą skórę, a otworki ścierające po obu stronach pozwalają na równomierne ścieranie naskórka podczas wykonywania ruchów w górę i w dół.
Mój początkowy sceptycyzm został rozwiany już po pierwszym zastosowaniu. Początkowo obawiałam się, że tarka będzie zbyt ostra i mogę sobie zrobić krzywdę, ale okazało się zupełnie odwrotnie! Przy odpowiedniej rozwadze i stosowaniu maksymalnie raz na tydzień, można cieszyć się gładkimi i zadbanymi stopami bez ryzyka uszkodzeń.
Podsumowując, uważam, że jest to najlepsza tarka do stóp, jaką kiedykolwiek miałam! Dzięki niej szybko i skutecznie doprowadzam moje stopy do porządku, nawet gdy są bardzo zrogowaciałe. Jednakże, aby dostrzec pełnię możliwości tego produktu, trzeba nauczyć się z nim pracować, przestrzegając zaleceń producenta i stosując odpowiednią pielęgnację po zabiegu. Polecam go wszystkim kobietom, które pragną mieć piękne i zadbane stopy bez konieczności regularnych wizyt u kosmetyczki.
Zalety:
- skuteczność
- szybkość i łatwość użytkowania
- pojemniczek na naskórek
- wyprofilowana idealnie do użytkowania
- dostępność
- cena
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu