Dezodorant Rexona Invisible on black and white clothes kupiłam ze względu na ubrania w tych właśnie kolorach, ponieważ nie znoszę kiedy po antyperspirancie zostają żółte lub białe plamy, które ciężko doprać, szczególnie na tych białych, a ubrań w takim kolorze w szafie mam bardzo dużo. Wybrałam Rexonę jako, że dezodoranty tej firmy u mnie całkiem nieźle się sprawdzają. Dodam, że raczej nie mam nadwrażliwej skóry pod pachami, nie mam tendencji do jakiś reakcji niepożądanych czy pieczenia.
#OPAKOWANIE
Dla mnie dość charakterystyczne dla marki, aczkolwiek inna znana marka ma ten sam kształt i czasami można się pomylić jeśli nie czyta się etykiety. Kolorystyka, także szaty graficznej, nawiązuje do tego jakie ma działanie - nie powoduje plam na ubraniach białych i czarnych. Opakowanie jest plastikowe, kulka się nie zacina, nie wylewa się z niej kosmetyk, zakrętkę łatwo otworzyć i zamknąć, nie przeskakuje.
#KONSYSTENCJA
Dla mnie typowa, mleczna, nie za gęstą, nie za wodnista, szybko wysycha, nie zostawia białych plam na skórze.
#ZAPACH
Jest ładny, wiadomo, kwestia preferencji i kto co lubi. Mi się podoba, zostaje na skórze, czasem przechodzi na ubrania jeśli te się szybko po posmarowaniu ubierze.
#DZIAŁANIE
Dezodorant jest dobry, nie ma plam, zwłaszcza tych żółtych co dla mnie jest na plus bo są one okropne i ciężko nie raz je sprać. Daje uczucie świeżości i komfortu, zapewnia higienę, chroni przed potem w takiej typowej aktywności, przy dużym wysiłku już nie jest tak super, ale nigdy nie wierzę w zapewnienia o 48h ochronie przed poceniem. Z resztą też bym tak nie chciała bo szkoda masakrować gruczoły potowe ich zatykaniem. Niestety w składzie ma aluminium.
#NIEPORZĄDNE
Mnie nie uczula, nie podrażnia, nie powodował zaczerwienienia i pieczenia, choć nie nakładam bezpośrednio na skórę po goleniu. Nie wysusza skóry pod pachami, nie było krostek czy jakiś reakcji alergicznych, u mnie nic złego się nie działo.
#WYDAJNOŚĆ
U mnie typowa, choć ten akurat stosuje głównie przy ubraniach białych lub czarnych, takie 50ml starcza średnio na 2 miesięce.
#CENA
Często produkty Rexona są w promocji, wtedy zwykle kupuję bo jest po mniej niż 10 zł, normalnie ok 13 zł, w zależności od sklepu.
Zalety:
- Daje uczucie świeżości i komfortu
- Zapobiega poceniu i nieprzyjemnemu zapachowi
- Konsystencja
- Nie podrażnia
- Nie uczula
- Nie wysusza skóry
- Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
- Nie powoduje plam na ubraniach
- Cena
- Dostępność
Wady:
- Aluminium w składzie
- Nie działa 48h