Dezodoranty i antyperspiranty

Rexona Woman, Motion Sense, Sexy Bouquet, Fresh Confidence 48h Anti-perspirant Spray Antyperspirant w sprayu

• 24 stycznia 2025 o 15:41
    Fajny zapach i ochrona, niestety brudzi ubrania
    Antyperspirant od Rexony kupiłam w promocyjnej cenie. Zamknięty jest w białej butelce z różowymi nadrukami, co komponuje się naprawdę miło. Antyperspirant zapewnia ochronę przed nieprzyjemnym zapachem przez cały dzień. Używałam go w chłodne i jak i cieplejsze dni. Także sprawdza się naprawdę odpowiednio. Nie podrażnia skóry. Zapach jest obłędny, bardzo mi przypadł do gustu. Świeży, przyjemny zapach, który jest wyczuwalny długi czas. Minusem jest fakt, że brudzi ubrania, także należy uważać przy ciemnych strojach, ponieważ ślady są mocno widoczne.
  • 1 sierpnia 2024 o 9:33
    Dba o strefy pod pachami nawet po depilacji.Bez alkoholu.
    To nazwa, a właściwie dedykacja umieszczona na przedniej szacie graficznej IT WON'T LET YOU DOWN tego antyperspirantu od marki Rexona zwróciła moją uwagę w Drogerii Rossmann i natychmiastowo wrzuciłam go do koszyka zakupowego. Opakowanie poręczne, które nie wypada z dłoni. Szata graficzna Rexona MotionSense bardzo kobieco się prezentuje i tak samo ładnie wygląda na mojej półce kosmetycznej. Dozowanie przebiega bezproblemowo z właściwą porcją produktu. Rexona Sexy Bouquet jest o świeżym kwiatowo owocowym zapachu, który u mnie utrzymuje się wiele godzin. Powiem tzn napiszę więcej, nawet po treningu aromat kompozycji nadal jest wyczuwalny, co oczywiście oceniam na szóstkę z plusem. Kolejna szóstka to fakt, że antyperspirant Rexona Woman Motion Sense Sexy Bouquet nie zawiera alkoholu, dlatego też nie wysusza skóry pod pachami. Reasumując : zarówno działanie Rexony, delikatny lecz co ważne trwały świeży zapach, który nie raz pomógł mi w stresujących sytuacjach oceniam rewelacyjnie i oczywiście jest zgodny z opisem producenta.
    • Super dozownik
    • Dedykacja umieszczona na opakowaniu
    • Dostępność w Drogerii Rossmann
  • 4 lipca 2024 o 10:32
    Kwiatowa ochrona
    Jestem ogromną fanką antyperspirantów w sprayu zazwyczaj wybieram ochronę marki Nivea,Garnier i Dove.Ale zachciało mi się powrotu do Rexony i zapachu Sexy Bouquet. Traf chciał że była promocja na dwupaku w hipermarkecie z owadem. Opakowanie to aluminiowa biała puszka z różową grafiką,pojemność 200 ml,antyperspirant sprawdził się u mnie bardzo dobrze podczas intensywnych dni,dawał komfort,uczucie świeżości i czystości oraz chronił przed niechcianym zapachem potu,pachy przez cały dzień były suche i pachniały kwiatkami :).
    Zalety:
    • zapach,rozpyla idealną mgiełkę,nie dusi otoczenia,nie sypie mąką i nie robi mgły
    • nie maże się pod pachą,ma pudrowe wykończenie,nie wałkuje,nie klei się ani nie oblepia,nie roluje
    • nie podrażnił,nie uczulił,nie przesusza delikatnej skóry pod pachami,nie uwrażliwia
    • jest łagodny,skóra pod pachą jest gładka i miękka w dotyku,nie piecze nawet świeżo po depilacji
    • działanie,zapewnia uczucie świeżości i czystości przez cały dzień,chroni przed brzydkim zapachem potu
    • długi termin zużycia
    • pojemność
    • nie powoduje usztywnień ubrań w okolicach pach
    • nie pogarsza kondycji skóry pod pachami
    • wygodne opakowanie
    • nie zostawia białych śladów
  • 11 czerwca 2024 o 9:53
    Dobrze chroni, ale zbyt intensywnie pachnie
    Bardzo dobrze chroni przed potem, mogę czuć się zabezpieczona na cały 24 godzinny dyżur w szpitalu. Nie zostawia białych plam. Jedynym minusem jest to, że zbyt intensywnie pachnie, niestety kłóci się z perfumami, czuję ten zbyt mocny zapach i przeszkadza mi to na codzień. Jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • chroni przed potem
    • wydajny
    Wady:
    • zbyt mocno pachnie
  • 11 czerwca 2024 o 9:49
    Piękny kwiatowy zapach
    Dezodorant Rexona Sexy Bouquet to produkt, który zdecydowanie zasługuje na uwagę. Od pierwszych użyć zauważyłam, że doskonale spełnia swoje zadanie w zakresie ochrony przed potem. Jest skuteczny, co sprawia, że przez cały dzień czuję się świeżo i pewnie. Jednym z największych atutów tego dezodorantu jest jego zapach. Sexy Bouquet to prawdziwie kwiatowa kompozycja, która jest zarówno delikatna, jak i zmysłowa. Zapach utrzymuje się przez wiele godzin, ale nie jest przytłaczający, co dla mnie jest dużym plusem. Dzięki temu dezodorant doskonale komponuje się z moimi perfumami, nie zakłócając ich woni, a jedynie delikatnie ją uzupełniając. Kolejnym plusem jest fakt, że Rexona Sexy Bouquet nie pozostawia białych śladów na ubraniach, co często bywa problemem przy innych dezodorantach. Jego formuła jest łagodna dla skóry, nie powoduje podrażnień ani nieprzyjemnego uczucia lepkości. Podsumowując, Rexona Sexy Bouquet to dezodorant, który łączy w sobie skuteczność i przyjemny zapach. Dla mnie jest to idealne rozwiązanie na co dzień, a jego kwiatowa nuta sprawia, że czuję się bardziej kobieco i świeżo przez cały dzień. Zdecydowanie polecam ten produkt każdemu, kto szuka niezawodnej ochrony i pięknego zapachu w jednym.
    Zalety:
    • małe ilości alkoholu w składzie
    • długotrwała świeżości
    • nie zostawia białych plam na ubraniach
    Wady:
    • nie wytrzymuje 48h jak zapewniał producent ale jest trwały na kilka/kilkanaście godzin