Tusze do rzęs

M.A.C. In Extreme Dimension Waterproof Mascara Wodoodporny tusz do rzęs

kpmaja
    12 kwietnia 2020 o 16:44
    Recenzja maskary MAC
    Hit !!! Maskara kupiona ,,w ciemno ,, . Od dłuższego czasu używałam maskary Make up for ever aqua smoky lash . Mam rzęsy delikatne , cienkie, krótkie ale gęste . Oczy wrażliwe , a z racji noszonych soczewek kontaktowych zawsze kupuję maskarę wodoodporną . Pierwsze użycie i pomyślałam nie dla mie ... jednak po kolejnym zmieniłam zdanie. Maskara świetna : - pięknie wydłuża rzęsy - czego właśnie oczekiwałam - nie skleja rzęs , ładnie rozdziela - utrzymuje się bardzo długo , nie kruszy się, nie odbija się , nie rozmazuje , nie robi oka pandy . - nie podrażnia oczu - zmywa się bardzo dobrze płynem do makijażu wodoodpornego - już po jednej warstwie pięknie podkreśla rzęsy i nadaje objętości . Polecam !
  • 1 lutego 2020 o 12:46
    Jeden z gorszych z jakich korzystałam
    Jak w tytule - z tak słabego tuszu jeszcze nie korzystałam. Na szczoteczce zostaje go tyle, że trzeba ją pierw wycierać w chusteczkę, inaczej na oczach zamiast rzęs, mamy po prostu stropy tuszu. Okropnie skleja rzęsy w proste czarne streki - nawet po odbiciu szczoteczki na chusteczce. A więc po nałożeniu tuszu spędzałam masę czasu na rozczesywaniu rzęs, choć z marnym skutkiem. Faktycznie optycznie wydłuża rzęsy i jest niesamowicie wodoodporny - dopiero olej konopny dał sobie z nim radę. Wysechł po 2 miesiącach używania. Na 100% był dobrze dokręcony. Nie kupię ponownie i nie polecam.
    Zalety:
    • Wodoodporność
    • Wydłużenie rzęs
    Wady:
    • Sklejanie rzęs
    • Nadmierna ilość tuszu na szczoteczce brudząca okolice oka
    • Trudność ze zmyciem - co spowodowało wypadanie rzęs
    • Wysechł po 2 miesiącach
    Palulke
    8 lipca 2017 o 14:01
    Mocny, aż do przesady
    Tusz na prawdę świetny! Możesz płakać do woli, a nawet się kąpać, a on, ani drgnie. Ładnie wydłuża i pogrubia, nie skleja rzęs. Szczoteczka bardzo przemyślana, na samym końcu ma kuleczkę z włoskami, aby dojść do tych rzęs najbliżej wewnętrznego kącika oka. Niestety tusz jest tak mocny, że nawet moje najlepsze olejki do demakijażu oczu sobie z nim nie radzą. Przykładam wacik nasączony płynem na minutę, a on i tak ma problem z usunięciem tuszu. Oczywiście poskutkowało to tym, że notorycznie traciłam rzęsy przy demakijażu... Polecam produkt do stosowania okazyjnie. Wtedy, gdy wiemy, że będziemy płakać :)