Tusze do rzęs

Bell HYPOAllergenic, Longwear Mascara (Długotrwały tusz do rzęs zmywalny wodą)

Bodyland.pl
Bell Hypoallergenic Long Wear 9 ml tusz do rzęs pogrubiająco-wydłużający nr 01 Czarny
Bell Long Wear Wydłużający Tusz do Rzęs 01 Black
Bell HYPOAllergenic Longwear

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 lipca 2023 o 18:44
    Niezły
    Tusz, który kupiłam z uwagi na silikonową szczoteczkę - bardzo takie lubię. Jest całkiem w porządku, choć nie bez wad. Maskara ma proste, szare opakowanie. Dodatkowo kupujemy ją zapakowaną w kartonik. Szczoteczka silikonowa, dość giętka, łatwo się odgina. I przez to niestety dość mocno brudzi moją powiekę przy malowaniu. Oczywiście bez problemu można to usunąć, jednakże jest dość irytujące. Tusz ma ładną czerń, trochę pogrubia rzęsy, zauważalnie wydłuża. Nie jest to efekt spektakularny, ale na dzienny, lekki makijaż jak najbardziej wystarczający. Nie wiem czy podkręca, ponieważ mam naturalnie podkręcone rzęsy. Niestety skleja, bo jest dość mokry. Potrzebuje dobrych kilku tygodni, by lekko wyschnąć. Nie osypuje się. Czy zmywa się samą wodą? Nie wiem, nie próbowałam. Natomiast zmywa się ją zdecydowanie łatwiej i przy użyciu mniejszej ilości płynu micelarnego niż większość tuszy, które do tej pory stosowałam. Za cenę około 20 zł jest to dobra maskara i warto ją wypróbować.
    Zalety:
    • mocna czerń
    • lekkie pogrubienie
    • zauważalne wydłużenie
    • trwałość
    Wady:
    • bardzo giętka szczoteczka, przez co brudzę sobie powiekę
    • trochę skleja rzęsy, bo dość długo pozostaje mokry
  • 4 stycznia 2023 o 17:44
    trwały, nie rozmazuje się i nie kruszy
    Przed zakupem tego tuszu zastanawiałam się, czy będzie on dobrym wyborem na jesień oraz zimę. Jednak tej maskary byłam ciekawa już od dłuższego czasu i nie chciałam ponownie odkładać zakupu na później, więc finalnie się zdecydowałam. Na stronie internetowej Hebe, gdzie zakupiłam recenzowany produkt można wyczytać, że jest łatwo zmywalny ciepłą wodą, jednak odporny na wilgoć, pot, łzy. Z tą informacją w pełni się zgadzam. Tusz jest trwały, nie rozmazuje się przez cały dzień, nie kruszy. Posiada silikonową, prostą szczoteczkę. Podkreśla rzęsy w subtelny sposób. Zdecydowanie lepiej zaczęło mi się go używać po kilku tygodniach po otwarciu niż na samym początku. Maskara jest w stanie przetrwać niewielki deszcz. Tusze do rzęs najczęściej zmywam płynem micelarnym. Tak było także w tym przypadku. Łatwo jest go usunąć tym preparatem. Nie odnotowałam tutaj żadnej rozbieżności między tym tuszem, a innymi niewodoodpornymi. Raz przetestowałam zmycie go za pomocą ciepłej wody i jest to tak samo skuteczny sposób jak przy płynie micelarnym. Jednak nie mam porównania jak inne tusze zmywają się samą wodą.
    Zalety:
    • trwałość
    • brak rozmazywania
    • brak kruszenia
    • hipoalergiczność
  • 3 maja 2022 o 9:22
    Wielkie zaskoczenie!
    Jestem zaskoczona trwałością tego tuszu! Po całym dniu rzęsy wyglądają super, bez żadnego kruszenia czy odbić. Tusz nie podrażnia oczu. Ma silikonową szczoteczkę która fajnie rozprowadza produkt. Ładnie wydłuża i rozdziela rzęsy. Cena jest bardzo atrakcyjna. Ogólnie wielkie, pozytywne zaskoczenie!
    Zalety:
    • trwałość
    • nie podrażnia oczu
    • ładnie wydłuża
  • 25 marca 2022 o 21:29
    Nowy ulubieniec
    Niedawno kupiłam ten tusz i jestem pewna, że kupię go jeszcze nieraz. Szczoteczka jest silikonowa, dość mała, precyzyjna. Bardzo ładnie rozczesuje rzęsy, można nią dowolnie "manewrować" tak, by uzyskać odpowiedni efekt. Tusz wyraźnie wydłuża rzęsy, nie skleja ich. Nie powoduje łzawienia oczu, jest dla nich delikatny. Ma dobrą trwałość, nie rozmazuje się, ale można łatwo go zmyć podczas demakijażu, dzięki czemu rzęsy pozostają w dobrej kondycji. Cena również jest naprawdę zachęcająca. Polecam!
    Zalety:
    • łatwo dostępny
    • tani
    • hipoalergiczny
    • nie podrażnia
    • trwały
    • wydłuża rzęsy
    • precyzyjna szczoteczka
    • łatwy demakijaż
    • nie skleja rzęs
  • 2 października 2021 o 18:16
    Dobry a tani!
    Kupiłam ten tusz w Hebe na promocji za około 10 zł z powodu tego że wcześniejszy mi się skończył a był także z Bell więc postanowiłam przetestować coś nowego tej marki. Tusz ma klasyczną szczoteczkę co ułatwia nakładanie go na rzęsy. Jest także bardzo wydajny przy codziennym stosowaniu miałam go na około 4 miesiące. Podczas małego deszczu nie oczach nie zauważy się efektu pandy. Tusz nie rozmazuje się i nie bryli. Idealnie podkreśla każdy włosek. Na pewno do niego wrócę ponieważ jest dobry a tani.
    Zalety:
    • wydajny
    • klasyczna szczoteczka
    • nie rozmazuje się
    • nie bryli się