Żele pod prysznic dla mężczyzn

Adidas AdiPure, Pure Performance, Shower Gel Żel pod prysznic

• 5 kwietnia 2023 o 17:44
    Fajny, neutralny żel
    Mój mężczyzna, twierdzi, że jest w porządku. Dobrze się pieni, ma fajną konsystencję, a co dla mnie ważne posiada delikatny neutralny zapach, nie duszny i gryzący w nozdrza. Fajne opakowanie. Raz do czasu można nim umyć także włosy i krzywdy nie zrobi. Do codziennego mycia włosów lepiej jednak używać innego szamponu.
  • 11 września 2022 o 10:18
    Seria Adipure to jedna z ulubionych, jeśli chodzi o mojego brata, wię cpodczas zakupów chętnie kupuję mu te produkty. O marce jest obecnie bardzo głośno dzięki wszechobecnym reklamom oraz wpisom na blogach. Słyszę o nim praktycznie każdego dnia. Żel pod prysznic z serii Adipure to kosmetyk idealny dla każdego mężczyzny – świetnie oczyszcza, dobrze się pieni, ma przyjemny zapach a przede wszystkim zastępuje kilka produktów. Skład jest o wiele łagodniejszy niż innych żeli pod prysznic, a formuła nie zawiera mydła i barwników. OPAKOWANIE Opakowanie jest charakterystyczne dla produktów tej marki. Mamy tutaj klasyczną, plastikową butelkę z zamknięciem na klik, jest lekko ścięte co czyni je bardziej wyrazistym na półce wśród innych produktów tego typu. Szata graficzna również przyciąga wzrok – metaliczne kolory i grafika od razu rzucają się w oczy. Króluje tutaj srebro i granat w intensywnych odcieniach oraz logo marki. Grafika jest dosyć ciekawa, dobrze przemyślana i nie przytłacza. Całość wykonano z mocnego plastiku, któremu nie straszne są upadki. Dzięki temu, że butelka jest przezroczysta,na bieżąco widzimy zużycie. ŻEL Zapach tego produktu jest naprawdę przyjemny, typowo męski a co najważniejsze długo utrzymuje się na skórze dając uczucie odświeżenia i orzeźwienia. Żel jest gęsty i zbity, po nałożeniu na skórę dobrze się pieni. Nie posiada barwy, jest całkowicie przezroczysty. Świetnie sprawdzi się jako klasyczny żel pod prysznic, ale także szampon do włosów i żel do mycia twarzy. Jest łagodny dla skóry głowy, dobrze oczyszcza skalp i włosy, szczególnie jeśli chodzi o zanieczyszczenia i resztki produktów do stylizacji. Nie wysusza skóry twarzy, choć po jego u,życiu niezbędne jest nałożenie kremu. Dzięki łagodnej formule bez mydła nie wysusza skóry ciała przy codziennym stosowaniu ale również nie do końca nawilża jak obiecuje producent. Mimo wszystko jest to produkt myjący a nie nawilżający, więc nie liczę tego jako wadę. Myślę, że to kosmetyk,który powinien znać każdy mężczyzna, świetnie sprawdza się w codziennej pielęgnacji. Ma korzystną cenę, można go nabyć praktycznie wszędzie. PLUSY + przyjemny zapach + trwałe i praktyczne opakowanie + mycie bez wysuszania, skład bez mydła i barwników + dobra cena + wydajność + dobra dostępność
  • 10 marca 2021 o 17:26
    Przyjemny męski żel bez mydła.
    Żel kupiłam mojemu partnerowi że względu na to, że ma dość suchą skórę i chciałam dla niego jakiś łagodniejszy żel, który dodatkowo jej nie podrażni. Wybrałam Adidas Adipure bez mydła, jako, że marka ma ciekawe kosmetyki dla mężczyzn i ładnym zapachu. Dodam, że. Jako fanką męskich nut zapachowych sama nie raz go używam, dla urozmaicenia. #OPAKOWANIE Opakowanie jest typowe, charakterystyczne dla żeli Adidas, to opływowa, mleczno-przezroczysta butla na zatrzask, który dość ciężko chodzi. Ma pojemność 400ml. Szata graficzna jest minimalistyczna. Widać ile produktu ubyło. Otwór nie jest za duży więc nie ma ryzyka, że się przeleje. #KONSYSTENCJA Żel ma przezroczystą, typowo żelową konsystencję, która pod wpływem wody dobrze się pieni, mimo, że nie ma w składzie mydła. Wystarczy niewiele by dokładnie się umyć. #ZAPACH Zapach jest typowo męski, świeży, taki orzeźwiający. Przyznam, że bardzo lubię męskie nuty i nie mam najmniejszego problemu z używaniem tego typu kosmetyków, nawet perfum. Dla mnie zapach bardzo ładny, zostaje na skórze, unosi się też w łazience podczas kąpieli. #DZIAŁANIE Żel dobrze się pieni pod wpływem wody dzięki czemu można się zrelaksować. Kosmetyk porządnie oczyszcza, odświeża skórę. Zmywa brud, pot, zanieczyszczenia z całego dnia. Nie zauważyłam działania nawilżającego, ale to co widzę to to, że skóra mojego TŻ jest mniej sucha czyli kosmetyk nie wysusza jej bardziej niż to nie raz bywa z innymi żelami, które mają w składzie mydło. Ja sama też nie zauważyłam żeby skóra była bardziej ściągnięta po kąpieli tak więc jest chyba delikatniejszy w działaniu co jest plusem. Kosmetyk w swojej kategorii jest naprawdę dobry, warty uwagi. Dodam, że ja zwykle myję nim ciało, bez buzi i włosów bo jednak tu pielęgnacja musi być odpowiednio dobrana. #NIEPORZĄDNE Nie pojawiło się żadne uczulenie, pieczenie, swędzenie, nie ma zapychania skóry, wysuszenia ani innych problemów. #WYDAJNOŚĆ Jak dla mnie żel ma standardową wydajność, wystarczył na nieco ponad miesiąc. #CENA Cena to ok 12 zł więc nie jest to jakaś wygórowana kwota.
  • 27 stycznia 2020 o 20:50
    Przezroczysta świeżość dla mężczyzn
    plusy: + przyjemny orzeźwiający zapach + dobrze oczyszcza + odświeża + dobrze się pieni minusy: - dosyć rzadka konsystencja inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: + szeroka dostępność + wygodne opakowanie + wydajny
  • 5 września 2019 o 22:59
    fajny sportowy żel na siłownie czy basen
    Żel idealny na siłownię czy basen w wygodnej butelce z dobrym, porządnym zamknięciem, nie ma szans żeby coś się wylało podczas noszenia w torbie czy plecaku. Żel jest bezbarwny, zapach męski- kwestia gustu mojemu chłopakowi średnio przypasował ja uważam, że jest OK. Piana nie jest gęsta i "mięsista". Żel nie podrażnia, nie wysusza, dobrze się sprawdza do mycia włosów, nie puszą się, są miękkie. Cena przystępna, żel dostępny w różnych marketach.