Mój narzeczony, jak to typowy facet, nie lubi utrudniać sobie życia - wybiera proste rozwiązania, bez niepotrzebnego komplikowania sobie swojej pielęgnacji - ma być dobrze, szybko i skutecznie.
Dotychczas wybierał żele Nivea - przyznam, że i ja sama jestem ich wielbicielką, kocham ich zapachy, niską cenę i to, że są delikatne dla skóry. Niestety, od pewnego czasu kuleje ich wydajność - a że moje kochanie za gąbkami nie przepada, tylko zlewa się obficie myjadłami, to skończyło się razu pewnego tak, iż wspomniany żel Nivea skończył się po 2 tygodniach - mimo, iż przy tej samej ''technice'', wcześniej spokojnie wytrzymywał miesiąc. Dlatego też podczas kolejnych zakupów wybór padł na Palmolive - po krótkich oględzinach, padło na wersję Energising.
Żel zamknięty jest w czarnej, nieprzezroczystej butelce zamykanej na klapkę. Szata graficzna niezwykle prosta i bez udziwnień, a więc dla panów odpowiednia. Zapach - genialny, rzeczywiście energetyzujący, cytrusowo-drzewny, prawdziwie męski! Kojarzy mi się z dobrymi perfumami, do tego jest trwały (swoją drogą, dlaczego żele dla kobiet nie trzymają zapachu tak długo?).
Konsystencja - typowy żel, przejrzysty, podbarwiony na czerwono.
Pieni się intensywnie i piana ta nie spływa ze skóry. Moja druga połówka mówi, że świetnie myje, daje poczucie świeżości (co zresztą czuć ;)), przy tym nie wysusza skóry. Spłukuje się łatwo, bez pozostawiania nieprzyjemnej warstewki na skórze. Mimo intensywnej kompozycji zapachowej, nie uczula, aczkolwiek mój narzeczony nie ma z reguły tego typu problemów.
Żel jest wydajny, butla stoi od przeszło miesiąca i dopiero teraz się kończy, co przy tej cenie (10 zł) uważam za doskonały wynik.
Podoba mi się również to, iż żelu można używać zarówno do twarzy i ciała, jak i do włosów - wypróbowany został i na tej płaszczyźnie. Efekt? Skóra czysta, bez wyprysków, matowa i nieprzesuszona (twarz), włosy - czyste, sypkie, nie wywołuje łupieżu.
Przyznam, że ja jestem zadowolona z tego wyboru - cudowny zapach towarzyszy również mnie, narzeczony cieszy się, iż znalazł świetnie myjący produkt w przystępnej cenie, tak więc z pewnością ponowimy zakup i przyjrzymy się pozostałym żelom z oferty tej marki.
Polecam, zwłaszcza tym panom, którzy szukają produktu wielofunkcyjnego, dobrze oczyszczającego i przyjemnie pachnącego, a nie chcą przy tym tracić fortuny!