Maseczki klasyczne

Queen Helene Mint Julep Masque Maseczka na bazie glinki

• 8 stycznia 2023 o 10:37
    Średnia
    Docelowo byłam zainteresowana tą maseczką ale kupiłam jej inny wariant, tą brązową. Miętowa jest ok ale nic poza tym. Na plus cena - 18 zł za ogromne opakowanie, wygodne opakowanie, fakt ze nie trzeba jej samodzielnie przygotowywać za czym idzie łatwość użycia. Efekty są ok ale nie powalające. Natomiast porównując cenę do skuteczności to zdecydowanie jestem zadowolona. Jednak przy moim trybie życia gdzie nie mam zbyt wiele czasu i miejsca na kosmetyki wolę coś lepiej oczyszczającego i zluszczajacego.
    Zalety:
    • Tania
    • Fajne opakowanie
  • 25 lutego 2019 o 13:49
    ufo
    Maseczka spełnia swoje zadanie. Niweluje niedoskonałości i zaczerwienienia. Zmniejsza pory. 227 g. zakupiłam za ok. 22 zł. + koszt wysyłki (widziałam że mniejsze opakowania po 57 g. również są sprzedawane). Niestety minus tej maseczki jest taki że nie jest dostępna stacjonarnie. Na internecie też nie jest dostępna w wielu sklepach. Dużą tubkę posiadam już tak długo że nie jestem w stanie powiedzieć ile. Konsystencją przypomina gęstą pastę która jest mega wydajna. Nie mam większego problemu z jej wyciśnięciem, ani rozprowadzaniem na twarzy. Łatwo się zmywa. Jako że to maska miętowa po nałożeniu daje uczucie chłodzenia. Pomimo że nie jest dostępna stacjonarnie chętnie kupie kolejną tubkę.
    Wady:
    thirky
    25 stycznia 2019 o 23:23
    nie dla mnie
    U mnie ta maseczka się niestety nie sprawdziła. Mam głęboko siedzące zaskórniki i nie poradziła sobie z nimi, nic a nic nie oczyściła a nawet mam wrażenie że zapychała. szkoda, bo bardzo lubię maseczki w tubkach, a ta dodatkowo pięknie pachnie i ma fajną konsystencję. Zostaję jednak przy zwykłej glince w proszku.
  • 14 września 2018 o 14:09
    Ulubiona maska w tubce!
    Patrząc po recenzjach, maska ta okres swojej największej popularności ma już chyba za sobą, a wielka szkoda, bo można ją wciąż kupić za niewielkie pieniądze i...jest świetna. Ale po kolei. Udało mi się za kilka dosłownie złotych kupić mniejszą tubkę tego produktu. 57g tego kosmetyku starczyło mi na kilka użyć i jestem właśnie w trakcie zamawiania większego opakowania, bo maska ta okazała się być małą perełką w moich kosmetycznych zbiorach. Maska jest w zielonym kolorze. Pachnie dokładnie jak pasta do zębów, więc przy pierwszym użyciu możecie poczuć się trochę dziwnie nakładając ją na twarz ;) Zastyga bardzo szybko, możecie więc zwilżyć ją wodą termalną, alby zmyć trochę wcześniej niż proponowane przez producenta piętnaście minut. Pomimo swojej konsystencji łatwo jest ją zmyć ciepłą wodą. Oczyszcza fenomenalnie. Pory są czyściuteńkie, ewentualne pryszcze wysuszone. Matuje, zmniejsza na kilka dni wydzielanie sebum. Ba! Po kilku tygodniach jej używania zauważyłam, że pryszcze - zwłaszcza te duże, bolące - nie pojawiają się już tak często na mojej buzi i jestem pewna, że to jej zasługa, bo nic innego w pielęgnacji ani w makijażu nie zmieniałam w międzyczasie. Nie wiem, co jeszcze mogłabym Wam o niej napisać. Może po prostu tyle, że jeżeli walczycie z cerą trądzikową, to zanim wydacie prawdziwe bogactwo na drogie specyfiki i maski, spróbujcie tego kosmetyku, bo może Was pozytywnie zaskoczyć.
    Zalety:
    • fenomenalnie oczyszcza
    • zmniejsza wydzielanie się sebum na kilka dni
    • wysusza pryszcze, hamuje też też powstawanie nowych
    • pomimo "glinkowej" konsystencji bardzo łatwo ją zmyć
    • jest tania i wydajna
    Wady:
    • dla mnie nie jest to w zasadzie wadą, ale może napiszę w tym punkcie raz jeszcze, że maska pachnie dokładnie tak samo jak miętowe pasty do zębów i jestem pewna, że nie każdemu ten zapach będzie odpowiadał
  • 13 lutego 2016 o 14:30
    celujący!
    Zamawiam opakowanie za opakowaniem. Mam buzię trądzikową, po wielokrotnym leczeniu farmakologicznym lekami robionymi jak i złuszczającym EpiDuo. Oczywiście leczenie bardzo pomogło, ale wciąż mam zmiany. Maseczka rewelacyjnie rozjaśniła czerwone plamy na mojej buzi, są bledsze, i dużo łatwiej jest je ukryć makijarzem, Buzia po niej jest długo matowa. Kiedy miałam mocny nawrót trądziku, używanie jej dwa razy dziennnie pomogło wygasić zmiany zapalne na mojej buzi. Cera była wyraźnie podleczona. Osobiście używam jej bardzo często, staram się codziennie. Po tygodniu takich codziennych zabiegów widać wyraźny efekt. Wiem, że to często, ale buzia problemowa tego wymaga. I drogie Pania!:) PO tak częstym stosowaniu nieco spłyca zmarszczki (przynajmniej u mnie na czole, i w bruzdach nosowych). Używam tego produktu od: 3lat Ilość zużytych opakowań: 4