Maseczki klasyczne

Dermaglin Glinkowa maseczka redukująca trądzik i minimalizująca pory

• 17 kwietnia 2024 o 22:22
    Glinkowa maseczka o naprawdę dobrym działaniu.
    Lubię co jakiś czas zastosować w swojej pielęgnacji maseczkę glinkową. Tę kupiłam w jednym z marketów wraz z kilkoma innymi wersjami. Zamknięta jest w saszetce o pojemności 20 g. Jest jej sporo, więc odpowiednio przechowana posłużyła mi na dwie aplikacje. Maseczka ma zapach jak dla mnie neutralny, czuć delikatnie glinkę. Konsystencja typowa dla glinkowych masek, kolor ma zielony. Zacznę może od tego, że mam cerę mieszaną, która ma skłonności do przesuszania się i bywa też wrażliwa. Pojawiają się na niej zaczerwienienia i czasem też różne niedoskonałości. Wybieram więc takie produkty, które dodatkowo jej nie podrażnią. Glinkową maseczkę dobrze się nakłada i bez problemu szybko można ją rozprowadzić na twarzy. Szybko wysycha ściągając skórę, więc warto ją spryskiwać wodą albo mgiełką. Należy nałożyć ją na oczyszczoną skórę i trzymać ok. 15-20 minut. Zmywa się ją ciepłą wodą, ale jak to bywa z maseczkami glinkowymi, trzeba poświęcić temu trochę czasu jeśli zmywa się ją samymi dłońmi. Maseczka ma przede wszystkim redukować trądzik i minimalizować pory. Akurat w czasie kiedy ją testowałam miałam na twarzy kilka mniejszych krostek, które na drugi dzień po użyciu maski stały się jeszcze mniej widoczne. Skóra po użyciu tej maseczki jest naprawdę porządnie oczyszczona, a pory są mniej widoczne. Jeśli chodzi o działanie kojące i łagodzące to tutaj również jestem zadowolona, bo zaczerwienienia stały się mniejsze, a cera nie była podrażniona. Dodatkowo maska nie podrażnia i nie powoduje niedoskonałości, a jak już wspomniałam - pomaga im szybciej zniknąć. Jest to maseczka przeznaczona głównie dla skóry tłustej i trądzikowej, ale mojej mieszanej, która lubi się przesuszać również się sprawdziła. Skład mamy tutaj krótki: glinka, woda, ekstrakt z aloesu, wyciąg z nasion owsa oraz substancja konserwująca. Podsumowując, jestem zadowolona z działania tej maseczki. Obietnice producenta zostały spełnione. Cera została świetnie oczyszczona, a niedoskonałości szybciej zniknęły. Myślę, że kiedyś jeszcze do niej wrócę.
    Zalety:
    • Porządnie oczyszcza skórę.
    • Ma działanie kojące.
    • Zmniejsza widoczność porów.
    • Niedoskonałości znikają szybciej.
    • Cena.
    • Skład.
    • Nie podrażnia.
  • 3 października 2023 o 10:19
    Fajniutka ta glinka
    Saszetka zawiera 20 g glinki o zgniło zielonym kolorze. Jej zapach jest zneutralizowany dzięki czemu jest przyjemniejsza w użyciu. W konsystencji jest dosyć treściwa ale aplikacja przebiegła bardzo sprawnie. Produkt lekko przyległ do cery i rozłożył się w miarę równomiernie. Jestem pełna podziwu z jaką prędkością schną glinki od Dermaglin. Ledwo zaaplikowana zaczynała wysychać. Po około 10 minutach była sucha całkowicie, a ja raz dwa poleciałam ją zmyć. Produkt nie robił problemów, wystarczyła sama woda. Po użyciu maseczki skóra twarzy była oczyszczona, gładka i gotowa do dalszych czynności pielęgnacyjnych. Kosmetyk mnie nie zapchał ani nie uczulił. Następnego dnia nie zauważyłam również nadmiernie wydobywającego się sebum.
  • 12 czerwca 2023 o 14:13
    Maseczka z Glinką
    Używa od:próbka
    Maseczka z Glinka Kambryjska i Owsem , ogolnie nie lubie zmywalnych maseczek lepiej preferuje te w płachcie , ale ta sama w sobie nie jest zła, szybko zastyga jak to glinka , skóra po niej jest miekka i delikatna , dobrze nawilża :) ale duzo zabawy ze zmyciem jej :) Super grafika na opakowaniu
    Zalety:
    • opakowanie, skóa po niej jest miekka i delikatna
    Wady:
    • cieżko się ją zmywa
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 21 kwietnia 2023 o 19:44
    Ani redukcji trądziku, ani minimalizacji porów nie odnotowałam
    Kupiłam tę maseczkę w Biedronce. Do nabycia jej skusiła mnie obietnica producenta jakoby ten produkt miał zredukować trądzik i zminimalizować pory, a że ostatnio trochę mnie wysypało to pokładałam spore nadzieje w jego właściwościach. Poza tym miałam już kiedyś inną maseczkę marki Dermaglin, którą całkiem miło wspominam. Maseczka zamknięta jest w saszetce o pojemności 20g. Opakowanie wystarcza na dwie aplikacje. Maseczka to typowa glinka, o zielonym kolorze. Mimo, że producent nie informuje o konieczności niedopuszczenia do zaschnięcia to i tak spryskiwałam ją hydrolatem, szczególnie że proces zasychania jest baaaardzo nieprzyjemny dla cery. Maseczka dobrze oczyszcza cerę, delikatnie wygładza, jednak nic poza tym nie robi. Wypryski jak były tak są, pory nie zostały zwężone. Jedyne co zauważyłam to odczucie nieprzyjemnego ściągnięcia skóry. Nie spełniła moich oczekiwań i raczej do niej nie wrócę.
    graffmm
    13 marca 2023 o 10:27
    maseczka na trądzik 40+
    Mimo, iż od dawna nie jestem już nastolatką ciągle niestety mam problemy z cerą. Maseczka na bazie glinki kambryjskiej i owsa skutecznie zmniejszyła pory, także ślady potrądzikowe są znacznie mniej widoczne Odkąd zaczęłam stosować maseczkę glinkową, zauważyłam poprawę stanu mojej cery. Pojawia się też zdecydowanie mniej nowych wyprysków. Maseczka jest wydajna, jedno opakowanie (20g) starcza mi na dwa użycia
    • skład
    Wady: