Maseczki klasyczne

Pure Heals Propolis 80 Sleeping pack Odżywczo-rozświetlająca nocna maskado twarzy z propolisem 80%

• 30 listopada 2023 o 14:16
    Idealna!
    Maska super wygładza skórę twarzy. Skóra rano jest super nawilżona i odżywiona. Nie znalazłam jeszcze tak dobrej maski na noc, jestem z niej bardzo zadowolona. Zapach maski jest delikatny, idealna maska na zimę. Poleciłabym ją przyjaciółce.
    Zalety:
    • Działanie
    • Zapach wydajność
    • Odżywienie
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Lepka konsystencja
  • 28 lipca 2022 o 0:26
    Najgorsza z najgorszych
    Kupiłam ten produkt na fali pozytywnych recenzji i srogo się zawiodłam. Nie liczyłam na cuda, chciałam tylko nawilżyć moja mieszaną odwodnioną skórę. Stosowałam już kilka innych koreańskich sleeping masks, ale ta jest najgorsza z najgorszych. Przede wszystkim po rozsmarowaniu zostawia okropną klejącą powłokę, która się nigdy nie wchłania i zostaje z nami do rana aby wszystkie włosy i paprochy mogły się do niej przyczepić. Ta kleistość jest obecna nawet jak nałożę minimalną ilość. Dalej - maska ta niezależnie od kombinacji (solo, z serum, z kremem etc) w ogóle nie nawilża. Jest to co przy innych podobnych maskach - oblepienie silikonową warstwą która daje uczucie gładkiej skóry i pięknie odbija światło. Spoko, ale ja od tego mam makijaż. Nawilżenie to dla mnie nawodnienie, poprawa sprężystości oraz zmniejszenie transepidermalnej utraty wody poprzez np uszczelnienie bariery hydrolipidowej. Ta maseczka tego nie robi, co gorsza dłużej stosowana odwadnia mi lekko skórę oraz zmniejsza wydzielanie sebum. Fajna opcja na lato, gdy mi się skóra przetłuszcza, jednak nie po to kupowałam maskę "odżywczo-rozświetlającą" aby zmniejszyć sobie wydzielanie sebum. Nie polecam, nie ma odżywienia ani nawilżenia a obiecywane rozświetlenie jest równoznaczne z oblepieniem skóry silikonową bazą pod makijaż. Gdybym mogła dałabym zero gwiazdek. *To co mnie dodatkowo denerwuje to nieprawidłowy skład - na pierwszym miejscu widnieje napis "propolis extract" - każdy kto widział propolis czyli tzw kit pszczeli wie, że nie ma on płynnej postaci i ten kosmetyk z jego udziałem nigdy nie miał by tak lekkiej żelowej formuły. Ekstrakt z propolisu może być wodny, glicerynowy, alkoholowy etc, gdzie niewielki procent propolisu jest rozpuszczony w danej bazie. Tak więc na pierwszym miejscu powinna być np woda a nie sztuczka marketingowa o nazwie propolis extract. Ale zauważyłam, że takie zagrywki to norma wśród kosmetyków spoza Europy, gdzie normy nie są tak surowe.
    Wady:
    • brak działania
  • 26 stycznia 2022 o 11:56
    Naprawdę dobra
    Bardzo szybkie nawilżenie, które uwielbiam. Najchętniej używałabym jej codziennie, ale nie ma takiej potrzeby, bo naprawdę długotrwale odżywia skórę. Na duzy plus jest cena. Może pojemność nie jest duża, ale cena kosmetyku jest naprawdę niska i uwazam, ze każdy sobie może pozwolic na odrobine luksusu raz na jakiś czas.
  • 22 lipca 2020 o 11:44
    Propolis chce być moim przyjacielem
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Uwielbiam propolis w kosmetykach pielęgnacyjnych, każdy jeden zaskakiwał mnie skutecznością. Zakupiłam więc tę maskę jako awaryjny kosmetyk w kosmetyczce wyjazdowej (oczywiście mówię o tym plastikowym mini opakowaniu). Ona nie spełnia moich wymagań odnośnie składu, ponieważ ma w składzie zapachy, w tym wysoko olejek lawendowy, na który jestem nadwrażliwa. W stosunku do masek mam jednak mniejsze wymagania, ponieważ to są produkty, które są rzadko na twarzy. Masek nocnych używam bardzo sporadycznie (dlatego cieszę się z możliwości zakupu jednorazowej paczuszki), a maski w płachcie, które uwielbiam, są krótko na buzi. Z tego powodu wybaczam pewne rzeczy w składzie tych masek. Maskę nałożyłam na noc przy lekko podrażnionej cerze w początkowej fazie wysypu trądzikowego. Jej konsystencja jest niezwykła. Maska wygląda jak ciemny, woskowy miód, ale rozprowadzając go na skórze staje się on zaskakująco lekki i wodnisty, zupełnie nieobciążający. Po czasie maska robi się miodowo-galaretkowa i tak dotrwa do rana (nałożyłam maskę jakieś 3 godziny przed snem, żeby nie wytrzeć jej całej w poduszkę). Cera po nocy jest ładnie wyregulowana, odżywiona (bez cienia obciążenia, a osoby z tłustą skórą na pewno wiedzą, jakie jest to trudne do osiągnięcia!). Widzę też silne nawilżenie, co jest głównym celem nakładania masek w moim przypadku. Co mnie jednak mocno zaskoczyło, maska bardzo mocno wygładziła moją skórę! Te wszystkie podrażnienia i początki wysypu, to po prostu poznikało, a wszystko jest ukojone i odżywione. Jestem bardzo zadowolona z efektu zastosowania tej maski i na pewno do niej wrócę. Uważam, że efekt jest zauważalny, silny. Przede wszystkim nie znam innego produktu, który tak dobrze by radził sobie z odżywianiem tłustej, młodej cery. Czasem się jednak przydaje i nam odżywienie, choć nie jest to częste. Na takie przypadki, maska pure heals będzie ze mną.
    Zalety:
    • możliwość zakupu małego opakowania "na raz"
    • wysoka zawartość ekstraktu z propolisu
    • zadziwiająca konsystencja: od żelowo-wodnistej (po nałożeniu) po miodowo-galaretowatą (po 1,5 godziny u mnie)
    • silnie wygładzająca
    • koi i nawilża skórę w widoczny sposób
    • odżywia skórę tłustą bez nawet odrobiny obciążenia
    Wady:
    • olejki eteryczne, w tym wysoko w składzie olejek lawendowy :(
    elbaa
    10 marca 2020 o 22:39
    Super
    Będę do niej wracać i chętnie wypróbuję inne warianty. Plusy: - nawilżenie od momentu nałożenia - koi skóre jak żelowy plaster, daje uczucie ulgi dla skóry - nie zapycha - konsystencja żelu, znakomicie się nakłada, nie spływa - zapach bardzo przyjemny, kojarzy mi się z cytrusowym miodem - produkt jest bardzo wydajny - cudowny zapach - piękne opakowanie Minusy: - cena regularna (ja kupiłam w promocji za ok 60-70 zł i taka powinna być jej cena) - dostępność (ja kupiłam w Hebe i nigdzie indziej nie wiedziałam)