Bronzery i pudry brązujące

The Body Shop Shimmer Waves

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 września 2013 o 17:53
    Świetny rozświetlacz
    Bardzo lubię ten rozświetlacz, a to z kilku powodów. Po pierwsze jest trwały i się nie ściera. Po drugie pięknie rozświetla. Jest idealny dla takich miejsc jak kość globalna, skronie, górna część policzków. Podoba mi się również różnorodność odcieni. W wersji jaką posiadam są kolory chłodne i cieplejsze co ułatwia dobranie odpowiedniego koloru (można je z sobą mieszać). Jak dotąd, nie zawiodłam się na nim.
  • 17 listopada 2012 o 0:01
    ok, polecam
    bardzo fajny kosmetyk na lato, subtelnie rozświetla cerę, szczególnie ładnie wygląda na opalonej. można uzywać jako cienie do powiek - kolorki poszczególne fajnie współgrają z ogólnym efektem rozświetlacza. opakowanie wygodne i solidne. bardzo wydajny. Używam tego produktu od: półtora roku temu Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 24 stycznia 2012 o 12:01
    Nie sprawdziło się dla mnie
    Niestety nie sprawdziło się w moim przypadku, nawet dając dużą ilość na kości policzkowe obsypywał się już u mnie w przeciągu 10 minut. Jak dla mnie wyrzucone pieniądze w błoto. Szkoda bo pomysł mi się bardzo podobał.
  • 9 listopada 2011 o 15:12
    Przełamując fale, czyli o moim ( niemal ) ideale :)
    Jakiś czas temu ( czego można się łatwo domyślić czytając moje recenzje ;) ) miałam " fazę " na rozświetlacz idealny. Wypróbowałam ich trochę, tych droższych i tańszych ... Ostatnim krokiem ( było sporo rozczarowań i żadnego ideału ) miał być zakup Shimmer Bricka BB, ale postanowiłam jeszcze sprawdzić jakość fal TBS, ponieważ mam słabość do maseł tej marki. Nieśmiała próba ( czyt. " zakup na Allegro " ) wypadła na tyle dobrze, że moja kolekcja powiększyła się w sumie o 2 zestawy kolorystyczne falek, a ja poczułam się ( w końcu ! ) usatysfakcjonowana. W regularnej sprzedaży dostępne są 2 wersje kolorystyczne : 01 Bronze ( ciepłe i dość ciemne brązy i rudości ) oraz 02 Blush i ta druga wersja poszła na pierwszy ogień. Poniewaz rozświetlacz TBS szybko zdobył moje serce, zapragnęłam miec jeszcze jeden wariant tego kosmetyku, limitowaną wersję 03 Peach i dzięki uprzejmości i serdeczności jednej z Wizażanek ( dziękuję :* ) udało się :) W ascetycznym opakowaniu z przezroczystego plastiku dostajemy 8,5 g produktu, czyli chyba taka średnia ilość. Co ważne - powierzchnia kosmetyku jest spora, więc podział na " fale " poszczególnych kolorów ma sens, gdyż bez problemu można stosować je solo, ew. w parach, " po sąsiedzku ". 02 Blush jest takim różo - rozświetlaczem. Kolory poszczegolnych fal to : biel z kroplą różu, bardzo blady róż, cieplejszy rożowo - brzoskwiniowy, brzoskwinka oraz brudny róż z odrobiną brązu. Pigmentacja, jak i konsystencja pasków ( w sensie " twardosc " ) różnią się między sobą. Efekt jaki daje na skórze, gdy użyjemy górnych, ciemniejszych pasków, to dość naturalny brudny róż z kropelką brązu. Dla bardzo jasnych karnacji ( jak moja aktualnie ) może uchodzić nawet za różo - bronzer. Dolne paski to idealny chłodniejszy rozświetlacz. Natomiast całość jest bardziej neutralna niż zimna ( przynajmniej na mnie ). Daje subtelny kolor i wyrazisty blask, ale nie ultra mocny. Skoro mowa o blasku, tutaj prym wiedzie zdecydowanie edycja limitowana, czyli 03 Peach. Dla mnie już nie rozswietlacz, ale nabłyszczacz ;) Ale, trzeba przyznać, bardzo twarzowy nabłyszczacz :) Pojemność taka sama, a kolory to : jasna morelka wpadająca w złoto, różowo - morelowy, brzoskwiniowo - pomaranczowy, brzoskwinia i biel złamana beżem z kroplą pomaranczy. Generalnie ta wersja jest trochę cieplejsza, słoneczna i na mnie wygląda na " czystszą " ( w Blush mamy do czynienia z różem złamanym brązem, a tutaj kolory są dość ciepłe, ale jasniejsze i "czystsze ). Wydaje mi się, ze 03 jest lepiej napigmentowany, a na pewno jest bardziej miękki od 02, w związku z czym więcej produktu zostaje na pędzlu i efekt jest bardziej spektakularny. Już nawet nie chodzi o kolor, ale na pewno jest tu daleko więcej blasku i typowego bezdrobinkowego " glow ". Efekt świeży, dziewczęcy, piękny, choć wyrazisty i tylko dla amatorek takiego efektu. Trudno mi powiedzieć, którą wersję lubię bardziej. Blush wydaje mi się subtelniejsza, lepsza na zimę, a Peach daje efekt jak z czerwonego dywanu, więc wydaje się być idealna do letniej opalenizny ( choc i na mojej bladej skórze wygląda ładnie ). Trwałość falek jest bdb, cały dzien bez poprawek ! O czym warto wspomnieć to multifunkcjonalność produktu. Tak jak sugeruje to producent, można i warto stosowac Shimmer Waves także jako cienie do powiek ( zwłaszcza Blush ) oraz cienie rozświetlające pod łuk brwiowy i w kąciku oka ( jaśniejsze paski Blush oraz Peach ). Jeśli szukacje pudrowego rożswietlacza, warto wypróbować Shimmer Waves, zwłaszcza, ze stosunek jakości do ceny jest korzystny. No i jest to produkt, który można wziąć na wakacje zamiast całej baterii róży, rozświetlaczy i cieni do powiek. P.S. Postaram się w najbliższym czasie zrobić swatche obydwu wersji . Używam tego produktu od: ok. 3 m-cy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszych 2 ( wydajne, zużycie niezauważalne )
  • 5 marca 2011 o 18:57
    jest ok ;)
    Nie jestem specjalnie wymagająca jeśli chodzi o rozświetlacze, ale szukałam takiego który daje lekką poświate i nie ma brokatowych drobinek - ten własnie taki jest. Mam odcień Blush. Kosmetyk nie nabiera sie w duzych ilosciach na pedzel, wiec nie ma co sie obawiac ze sie przesadzi, ladnie odbija swiatło, nie rzuca się w oczy. wg mnie jest ok :) Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego