Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Alverde Aqua, Hydro Waschgel Meeresalge Żel do mycia twarzy z algami

Gogo145
    13 października 2024 o 7:45
    W porządku ale bez fajerwerków!
    Produkty Alverde dostępne w Drogerii DM zawsze kojarzyły mi się z naturalnymi składnikami, co zadecydowało o zakupie tego produktu. Moja skóra- dojrzała, mieszana w kierunku suchej, wrażliwa . Opakowanie produktu - wygodna, podłużna, miękka, plastikowa tubka zamykana na klik. Konsystencja- żelowa, zapach- początkowo delikatny, przy dłuższym stosowaniu nieco męczący. W składzie kompleks z naturalnych brązowych i zielonych alg, pierwiastków śladowych i minerałów z wody morskiej. Żel pieni się bardzo dobrze . Do oczyszczenia skóry wystarczy niewielka ilość produktu, co sprawia, że żel wystarcza na długi okres . Po zastosowaniu skóra jest dobrze oczyszczona, również z produktów makijażowych, wygląda świeżo i promiennie . Przy dłuższym stosowaniu nie zauważyłam przesuszenia i nie odnotowałam podrażnienia skóry . W mojej ocenie to całkiem poprawny, naturalny produkt do oczyszczania skóry, które fajnie oczyszcza i odświeża skórę nie powodując przesuszania !
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza i odświeża w
    • nie wysusza
    • duża wydajność produktu
    Wady:
    • przy dłuższym stosowaniu zapach towarzyszący aplikacji staje się męczący
  • 16 maja 2020 o 11:45
    Najpierw zachwyt i oczarowanie, potem strach przed używaniem
    Na żel skusiłam się podczas wizyty u naszych zachodnich sąsiadów. Byłam bardzo podekscytowana wizytą w niemieckim Rossmannie i DM, bo wiadomo że trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu ;). Wiele produktów, które kupiłam w DM mnie rozczarowało w tym ten żel, chociaż zapowiadał się zupełnie inaczej. Pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne. Żel jest niezwykle delikatny i przyjemny dla skóry twarzy i okolic oczu, ale jednocześnie bardzo dobrze domywa resztki makijażu, z którymi nie poradził sobie płyn micelarny. Spotkałam się z opiniami, że przy makijażu wykonanym kosmetykami naturalnymi da się nim wykonać cały demakijaż. Kiedy akurat miałam na twarzy make up wykonany w 100% kosmetykami naturalnymi bez silikonów i innych ciężej zmywalnych substancji, postanowiłam spróbować. I rzeczywiście daje radę! Generalnie zawsze używam zarówno żelu jak i płynu micelarnego i takie rozwiązanie polecam, ale w sytuacjach awaryjnych, gdy wracamy padnięci po bardzo intensywnym dniu czy nocy i nie mamy siły na długie sterczenie w łazience, sam żel też się sprawdzi. Pewnie nie poradzi sobie z produktami wodoodpornymi, ale tak jak wspomniałam z naturalną kolorówką jak najbardziej. Początkowo byłam żelem naprawdę zachwycona i z pewnością dostałby ode mnie pięć gwiazdek, a może nawet dałabym mu hita. Ale po czasie coś dziwnego zaczęło się z nim dziać. Jego delikatny, nienachalny zapach nagle stał się bardzo intensywny i średnio przyjemny. Zrobiłam sobie od niego chwilową przerwę, ponieważ akurat wpadł mi w ręce inny żel, a kiedy wróciłam do Alverde ten zapach mnie zaskoczył! Nie wiem, czy produkt się zepsuł, jego PAO wskazuje inaczej, ale ten zapach nieco mnie odstrasza. Zwyczajnie boję się go używać. Czasami umyję nim beauty blendera i nawet wtedy zapach jest uderzający. Gdyby nie zmiana zapachu z chęcią używałabym go nadal. A tak? Nie wiem, może to moja wina, może źle go przechowywałam, ale nigdy nie miałam takiej sytuacji z innym żelem. Nie wykluczam dania mu ponownie szansy przy kolejnej wizycie w DM, ale na razie mówię pas. ZALETY: + dobrze oczyszcza + delikatny + nie wysusza + nie podrażnia + dobry skład + niska cena + ładne opakowanie WADY: - szybko zmienił zapach na nieprzyjemny=szybko się psuje ?? - niedostępny w PL
  • 19 lipca 2018 o 21:47
    Super żel
    Bardzo polubiłam ten żel. Ma piękny delikatny zapach i dobry skład, który sprawia, że żel jest delikatny dla skóry i idealnie się sprawdza w przypadku mojej mieszanej cery. Dobrze oczyszcza skórę rano oraz radzi sobie z demakijażem twarzy (bez oczu) wieczorem. Nie pozostawia uczucia ściągnięcia, nie wysusza, nie zapycha. Pozostawia skórę ukojoną, oczyszczoną i mięciutką gotową na dalsze kroki pielęgnacji. Nie powoduje podrażnień ( nie szczypie, nie powoduje zaczerwienień). Dla mnie super produkt w dobrej cenie.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Ładny zapach
    • Dobrze oczyszcza
    • Jest delikatny dla skóry
    Wady:
    • Nie jest dostępny w Polsce
  • 6 lipca 2017 o 8:01
    przeciętny
    Żelu używam codziennie, zaraz po płynie micelarnym przy wieczornym demakijażu. Rozprowadzam go na lekko zwilżoną twarz, ma formę na twarzy galaretki. Nawet gdy się dostanie do oczu to nie piecze. Zapach jest delikatny. Moja cera po nim wydaje się być odświeżona i zdrowa. Wspaniale oczyszcza cerę z zanieczyszczeń i porów. Nie wysuszył, ani nie podrażnił mojej cery. Również nie dostała na niego żadnych reakcji alergicznych, jak to było z avene.
  • 28 października 2015 o 18:08
    Ideał
    Trafiłam na swój żel! Bardzo służy skórze, wyraźnie rozjaśnia, rozświetla - tak jak deklaruje producent. Plus za wspaniałą żelową konsystencję i wspaniały zapach. Świetnie zmywa kompletny makijaż, nie szczypie w oczy i jest bardzo tani. Do tego wydajny - używam go od 2msc i do końca daleko:) Szkoda że nie mam na co dzień dostępu do drogerii DM, ale jak tylko znajdę się w jej zasięgu zrobię duży zapas. Używam tego produktu od: 2msc Ilość zużytych opakowań: jedno