Kremy z filtrem do twarzy

Dax Sun Balsam do opalania SPF 20

DAX SUN Emulsja Ochronna Nawilżająca SPF20+ 200ml
Dax Sun
Dax Sun Emulsja ochronna nawilżająca SPF 20 200 ml
Dax Cosmetics
Dax Sun Nawilżająca emulsja ochronna SPF 20

jaulia
    9 kwietnia 2020 o 12:03
    Idealny na lato dla całej rodziny
    Dzięki koleżance otrzymałam do wypróbowania bardzo fajny balsam do opalania DAX SUN SPF 20 Jest to emulsja przeznaczona do pielęgnacji skóry osób o jasnej karnacji i szczególnej wrażliwości na słońce. Zastosowanie jej zmniejsza ryzyko wystąpienia alergii słonecznych oraz uszkodzeń na poziomie skóry właściwej. Oczywiście na rynku nie brakuje tego typu produktów, ale kilka cech właśnie tej emulsji zwróciło moją uwagę: 1. Zapach Wspaniały, dobrze wyczuwalny zapach brazylijskiej pinacolady. Długo utrzymuje się na skórze, nie jest nadmiernie intensywny. Sprawia, że myśli odpływają na hawajskie plaże mimo, że jesteśmy nad naszym zimnym Bałtykiem. 2. Ochrona SPF20 Specyfik z Dax Sun zawiera filtry UVA i UVB. Jest to bardzo ważne, bowiem wciąż zdarza się, że kupujemy produkt chroniący tylko przed jednym „rodzajem” promieni UV. 3. Wodoodporność Emulsja jest wysoce wodoodporna. Nawet po kąpieli w basenie czułam zapach pinacolady a na skórze wciąż wyczuwałam gładkość kremu. Uważam ten fakt za godzien uwagi, zwłaszcza jeżeli krem stosujemy dla dzieci, które na przemian się kąpią i bawią 4. Konsystencja Emulsja ma konsystencję gęstej śmietany. Jest dość treściwy, ale nie aż tak tłusty i ciężki jak inne kremy konkurencyjnych firm. Choć wolę lekkie żele i kremy, to ten mi o dziwo nie przeszkadza. Może dlatego że mimo wszystko jest to konsystencja bardziej oleista od tłustych kremów stosowanych na zimę. 5. Wchłanianie Lekka konsystencja powoduje, że emulsja bardzo dobrze się wchłania i nie powoduje świecenia skóry, nie brudzi ubrań. Po jego nałożeniu można od razu się ubrać. To dla mnie ważna cecha. 6. Działanie!!!!!!!!!!!!!!!! UWAGA Wg producenta, zaawansowana formuła zawiera masło kakaowe orez olej arganowy. To te składniki mają za zadanie pobudzać system naprawy DNA skóry, na którą to cechę zwróciłam szczególną uwagę jako niezwykle istotną (o ile takie działanie ten krem ma – trudno stwierdzić to gołym okiem). Dodatkowo D-panthenol intensywnie nawilża skórę łagodząc jednocześnie ewentualne podrażnienia spowodowane słońcem. JAK DLA MNIE - BOMBA !!!!!!!!! 7. Opakowanie I tu kolejny, świetny pomysł firmy. Emulsja mieści się w zakręcanej tubce. Idealne, małe opakowanie do zabrania na plażę, w walizkę na wyjazd, wszędzie tam, gdzie powinien być pod ręką. Jest lekki, mały, poręczny i na pewno sam się nie odkręci Spokojnie takie opakowanie starczy na kilkudniowy wyjazd dla jednej osoby. Dla mnie to hit, bo zawsze po wakacjach zostają mi butelki kremów przeciwsłonecznych do połowy wykorzystane i nie wiadomo co z nimi zrobić: wyrzucić – szkoda, zostawić na drugi rok – działanie filtrów UVA/UVB może być już nieskuteczne. A tak – KREM na wakacje to DAX SUN. PODSUMOWUJĄC: Jestem bardzo zadowolona z efektów stosowania DAX SUN i uważam, że jest on idealny dla osób które chcą ochronić swoją skórę przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Emulsja bardzo dobrze chroni skórę, dobrze się rozprowadza i nie należy do drogich kosmetyków. Spokojnie mogę polecić ten kosmetyk ponieważ uważam, że jest zbawienny dla delikatnej skóry w czasie lata. Jako jedna z niewielu kremów przeciwsłonecznych nie uczula, nie powoduje pieczenia i ściągnięcia skóry (przy innych wymienionych kremach nieprzyjemne odczucia i zaczerwienienie pojawiają się nawet kilka godzin po aplikacji). Matuje skórę, jednocześnie nie ściągając ani nie przesuszając jej. Filtr SPF 20 bardzo skuteczny, skóra jest chroniona przed słońcem i przyjemnie otulona.
    Zalety:
    • skład
    • skuteczność
    • wodoodporność
    • uniwersalność
  • 8 stycznia 2018 o 13:51
    lubię
    Ja akurat miałam ten krem ale ze SPF 6. Krem jest wodoodporny i dzięki niemu nie jestem spalona jak to często bywa. Ma bardzo przyjemny i delikatny zapach. Krem długo utrzymuje się na skórze, ale warto co jakiś czas posmarować się ponownie. Ma przyjemną dosyć rzadką konsystencję i jest wydajny. Nawilża skórę i jej nie podrażnia, a także nie uczula. Produkt dosyć szybko się wchłania co działa na plus. Opakowanie jest średnio poręczne, bo nie trzyma się go zbyt wygodnie, ale za to podoba mi się jego zamknięcie. Nie ukrywam, że mogłoby być odrobinę bardziej miękkie, bo to ułatwiłoby wydobywanie produktu. Ogólnie jestem z niego zadowolona i kupię go ponownie.
  • 27 września 2017 o 16:09
    idealny na lato
    Wszystkie filtry zawsze mi się kojarzyły z nieprzyjemną białą powłoką, którą zostawiały na skórze. Ten na szczęście wcale tego nie robi, Plusy: -długo się utrzymuje na skórze -doskonale chroni przed promieniami UVA i UVB -nawilża -szybko się wchłania -ładnie pachnie -wodoodporny -wydajny -długa data przydatności produktu -tani -wygodny aplikator