Kremy z filtrem do twarzy

Ziaja Sopot Sun, Krem do opalania do cery fotowrażliwej SPF 25 - średnia ochrona (nowa wersja)

Ziaja Sopot Sun
Ziaja Sopot Sun Krem do opalania cera fotowrażliwa SPF25+ 60ml

kialacm
    23 czerwca 2024 o 12:48
    Fajny i tani SPF
    Krem ten kupiłam w drogerii Rossmann. Zużyłam już 4 opakowania i zawsze chętnie do niego wracam. Jest to dość gęsty krem o żółtym zabarwieniu i bardzo ładnym zapachu - typowy dla filtrów z tej firmy. Oferuje on średnią ochronę przed UVA i UVB Produkt ten jest wegański. Łatwo się go aplikuje na twarz i rozciera. Nie pozostawia smug, nie bieli. Lekko się klei, ale mnie to nie przeszkadza. Używam go latem, kiedy chce się minimalnie opalić. Po nałożeniu dość szybko się wchłania, nie szczypie w oczy. Filtr ten nakładam na 2 palce ( ilośc ta wydaje się za duża, ale wszystko się wchłonie). Skóra jest rozświetlona i lekko zabezpieczona. Warto pamiętać, aby kremy z filtrem aplikować na twarz, szyję, dekolt i uszy. Dobrze jest replikować filtr - najlepiej co 2-3 godziny. Jest testowany dermatologicznie Kosmetyk ma 60 ml. Jest wydajny, tani i łatwo dostępny, dlatego warto jest go zakupić i przetestować.
    • działanie
    • testowany dermatologicznie
    • tani
    • łatwo dostępny
    • nie roluje się
    • nie szczypie w oczy
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • lekko się klei
  • 23 września 2022 o 21:55
    Tani, skuteczny krem
    Ten produkt to po prostu tani i dobry krem. Towarzyszył mi na tegorocznych wakacjach i spisał się na medal, więc będzie towarzyszył mi nadal. Przede wszystkim świetnie się rozprowadza i nie bieli twarzy, jak wiele kremów do opalania ma w zwyczaju. Szybko się wchłania, chociaż pozostawia na skórze lekki film, który nie jest uciążliwy. Nie jest tłusty, dzięki czemu nie zapycha mojej mieszanej cery. Nadaje się też do cery tłustej (testowane na narzeczonym), której nie przetłuszcza ani trochę. Nie mamy też po nim żadnych problemów z wypryskami. Mam wrażenie, że chroni przed słońcem (potwierdzone na własnej skórze w 35 stopniach) lepiej niż inne emulsje do opalania z wyższą ochroną - naprawdę, ramiona po innych kremach miałam poparzone, a buzia nic. W końcu zaczęłam go nakładać też na poparzone ramiona i pomógł mi dotrwać do końca wakacji! Oprócz ochrony słonecznej ładnie nawilża buzię i pozostawia ją gładka i jędrna. Chętnie sięgnę po niego ponownie!
  • 24 sierpnia 2020 o 14:42
    Dobry krem do opalania
    Bardzo fajny produkt do opalania. Spełnia wszystkie obietnice producenta. Szybko się rozprowadza na skórze, szybko się wchłania, dobrze chroni przed słońcem, ma poręczne opakowanie, które się zmieści do każdej torebki. Na lato świetny!
    Zalety:
    • Ochrona SPF, szybkie wchłanianie, łatwa aplikacja, opakowanie
  • 23 czerwca 2020 o 10:03
    Kupię ponownie
    Kupiłam krem do opalania Ziaja bo bardzo dużo lubię tą markę. Używam go już bardzo długo jak i starej wersji jest i teraz nowej. Zawsze jak przechodzi ciepło muszę go kupić lubię spędzać czas aktywnie na dworze więc zawsze jak.jest słoneczna pogoda smaruje się nim. Dzięki niemu unikam poparzenia słonecznego wiadomo z słońcem też trzeba ostrożnie nie zadlugo. Ma bardzo wygodne opakowanie. Nie podrażnia skóry. Dobrze się sprawdza na słońcu. Dla mnienie super
    Zalety:
    • Dobrze się sprawdza na słońcu kremy z filtrem trzeba używać
    • Wygodne opakowanie
    • Dostępność
    • Nie podrażnia
    • Ładny zapach
    Wady:
    • Nie ma
  • 12 stycznia 2020 o 23:15
    Podrażnia oczy
    Próbowałam go używać przez jakiś czas, głównie dlatego, że jest tani i łatwo dostępny, ale nie nada się. SPF jest dość mały, trochę mniejszy niż powinien być dla dobrej ochrony twarzy. Skóra się po nim lepi i świeci dość szybko. Makijaż wygląda gorzej. Nawet jeśli nałożę go z dala od oczu, po kilku godzinach się do nich dostaje i powoduje łzawienie. Jest to tylko krem przeciwsłoneczny, więc powinno się pod niego użyć codziennego kremu nawilżającego - a wtedy trzyma się jeszcze gorzej. Jest mało wydajny - ale to nie taka duża wada, biorąc pod uwagę cenę.