Kremy z filtrem do twarzy

Shiseido Anessa Perfect UV Sunscreen SPF 50+ PA+++

• 20 grudnia 2023 o 9:15
    Mój ulubiony krem spf
    Mój ulubiony krem spf - niska cena w stosunku do pojemności, nie bieli, nie zostawia śladów na ubraniach, nie czuć go na twarzy. Sprawdza się przy cerze mieszanej.
  • 12 grudnia 2023 o 12:06
    Jest lekkie
    Szukałam SPF, który będzie idealny pod makijaż i w końcu znalazłam. Krem jest lekki i nie zostawia tłustego "filmu" na skórze. Na dodatek ma delikatny zapach, co dla mnie jest dużym plusem. Opakowanie jest kompaktowe, dlatego bez problemu można wrzucić go do torebki lub zabrać na wakacje. Jak dla mnie super ;) Na pewno kupię ponownie,
  • 18 października 2023 o 11:25
    Zdecydowanie na nie
    Krem posiada dosyć specyficzny, nieprzyjemny zapach, kompletnie inny od większości SPF-ów jakie stosowałam. Podczas nakładania krem roluje się i waży praktycznie na całej twarzy, niemożliwe jest nałożenie na niego podkładu czy nawet korektora tak, aby połączyły się z kremem i tworzyły jakkolwiek gładką taflę na twarzy. Nawet dłuższą chwilę po nałożeniu nie wchłania się w ogóle, pozostaje nieprzyjemnie lepki.
  • 15 kwietnia 2021 o 18:33
    Świetny filtr, chyba ulubiony!
    (ta wersja filtra ze zdjęcia już chyba nie istnieje. W tym momencie mleczko Anessa ma PA++++ i to tę wersję oceniam) Mam skórę normalną w kierunku suchej. Ten filtr jest cudowny dla mojej skóry, pięknie się rozsmarowuje i wchłania, ma lekką konsystencję. Zapach jest raczej średnio wyczuwalny, przypomina mi filtry Sesdermy Repaskin (nie jest to nic intensywnego jak np Holika Holika). Zostawia na twarzy taki jedwabisty pudrowy film, wchłania się u mnie prawie do matu (lekkie, ale bardzo ładne glow). Dobrze współpracuje z makijażem. Uwielbiam go. Konsystencją jest podobny do Isdin Fusion Water (nawet podobnie się wchłania, chociaż Isdin się u mnie strasznie roluje, na szczęście z Anessą nie mam tego problemu). Konsystencja jest lekko tłustawa pod palcami, ale pod wpływem smarowania staje się pudrowa. Polecam spróbować, warto dać mu szansę. Koniecznie trzeba go wstrząsnąć przed użyciem!
    Zalety:
    • Leciutka konsystencja (choć na początku nieco tłustawa)
    • Piękny efekt na skórze (bez świecenia się)
    • Nie roluje się
    Wady:
    • Dostępność (chyba trzeba ściągać z Japonii, ale warto!)
  • 23 lutego 2018 o 17:30
    nie zachwyca
    Zachwyca chyba jedynie wysokosc filtra SPF50+ PA+++. Posiada 60ml rzadkiej konsystencji, jak woda. Dobrze że nawilżam skore cetaphilem przed makijazem, bo ten filtr nie czuje żeby to robil. Mam nadzieje,że chociaż ma tą ochronę jak pisze. Używam go zimą, bo chcę go zużyć. Filtry stosuje caly rok.Poza tym zapach ma nie ciekawy, czuje w nim alkohol.Możliwe że bardziej nadał by sie do skory tlustej.
    Zalety:
    • makijaz na nim się nie waży,
    Wady:
    • zapach, wodnisty, nie wart ceny