Ostatnio miałam okazję wypróbować Australian Gold Bronzing Dry Oil Spray Intensifier na warunkach przy upale 40+ w Egipcie i muszę przyznać, że jestem pod dużym wrażeniem! To jeden z tych produktów, które robią wszystko, czego oczekujesz od kosmetyku przeciwsłonecznego, a przy tym dostarcza przyjemności z użytkowania.
Zapach: Zacznę od największego atutu tego produktu – zapachu. Jest absolutnie cudowny! To tropikalna mieszanka kokosów, owoców i delikatnych nut kwiatowych, która sprawia, że każda aplikacja staje się przyjemnością. Zapach jest dosyć intensywny, ale nie przytłaczający, a co najważniejsze – długo utrzymuje się na skórze. Dla mnie to duży plus, ponieważ zapach jest kluczowy w tego typu produktach, szczególnie latem, kiedy spędzamy czas na świeżym powietrzu.
Aplikacja i konsystencja: Spray ma lekką, suchą formułę, która rzeczywiście nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Jest bardzo łatwy w użyciu dzięki wygodnemu atomizerowi, który równomiernie rozpylą olejek. Nawet po kilku godzinach na słońcu nie czułam się lepka ani obciążona, co zdarza się w przypadku innych olejków do opalania. Spray szybko się wchłania, nie ma potrzeby pocierania skóry, co bardzo ułatwia aplikację, szczególnie w upalne dni.
Działanie na opaleniznę: To, co naprawdę mnie zaskoczyło, to efekt, który osiągnęłam po kilku użyciach. Zawsze miałam skłonność do opalania się na czerwono, szczególnie na początku lata, kiedy skóra nie jest jeszcze przyzwyczajona do słońca. Zwykle kończyło się to bólem i łuszczeniem skóry, a później opalenizna była raczej blada. Jednak dzięki temu sprayowi po kilku dniach opalania udało mi się uzyskać piękny, naturalny, brązowy kolor skóry, który wyglądał zdrowo i równomiernie. Spray działa jak intensyfikator opalania, co oznacza, że przyspiesza proces opalania i sprawia, że skóra opala się na złocisty, brązowy odcień, bez ryzyka poparzeń.
Ochrona przeciwsłoneczna: Chociaż spray nie zawiera SPF, uważam, że działa głównie jako intensyfikator opalania, a nie produkt ochronny przed promieniowaniem UV. Zawsze stosuję go razem z filtrem SPF, aby zapewnić sobie odpowiednią ochronę przed szkodliwymi promieniami. Zdecydowanie polecam używać tego sprayu w połączeniu z odpowiednim kremem przeciwsłonecznym, szczególnie dla osób, które mają wrażliwą skórę. Szczególnie polecam spf 50+
Wydajność: Produkt jest bardzo wydajny. Dzięki formie sprayu wystarczy niewielka ilość, aby pokryć dużą powierzchnię skóry, co sprawia, że buteleczka wystarcza na długo. Mimo codziennego użytkowania, produkt nie zniknął zbyt szybko, co sprawia, że cena jest w pełni uzasadniona.
Podsumowujac : Australian Gold Bronzing Dry Oil Spray Intensifier to fantastyczny produkt, który spełnia swoje zadanie i zapewnia piękną, zdrową opaleniznę. Jego zapach, lekka konsystencja i skuteczność w przyspieszaniu procesu opalania sprawiają, że jest to jeden z najlepszych produktów, które wypróbowałam w ostatnich latach. Oczywiście, warto pamiętać o stosowaniu odpowiedniej ochrony przeciwsłonecznej, ale jeśli szukasz produktu, który pomoże Ci uzyskać piękny, brązowy kolor skóry, to zdecydowanie polecam!
Zalety:
- Pomaga wydobyć kolor prawdziwej opalenizny a nie spalonego ,,raczka,,
- Piękne zapach
- Świetnie współgra z innymi spf
- Przyjemna konsystencja
- Nie pozostawia tłustej warstwy