Żele pod prysznic

Logona Lavaerde Patchouli Preparat oczyszczający z glinki Ziemia wulkaniczna z paczuli

• 23 kwietnia 2014 o 8:16
    Tak, tak ! :)
    Bardzo dobry produkt: + świetnie oczyszcza skórę, po użyciu, gdy tonizuję skórę płatek kosmetyczny jest zupełnie czysty + nie wysusza + nie podrażnia + zwęża pory + ładnie oczyszcza skórę + można go uzywać na ok. 10 minut jako maseczkę Minusy? Może jeden... zapach, jest bardzo intensywny, ale jest to "wina" tylko naturalnych składników :) Polecam ! Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 22 czerwca 2013 o 11:39
    ujdzie....
    Glinkę stosuję głównie do mycia twarzy, na włosach się u mnie nie sprawdza z uwagi na zbyt duży kołtun po jej użyciu :-) Na początku byłam z niej bardzo zadowolona! Jednak zauważyłam, że przy stosowaniu polegającym na masażu i zostawianiu glinki na twarzy na parę minut, stan mojej cery się pogarsza. Zamiast oczyszczania dostałam zwiększoną ilość zaskórników. Dlatego też glinki używam wyłącznie do mycia twarzy, szyi i dekoltu (bez stosowania jako maseczki) raz na kilka dni. Jest przyjemna w użyciu, zapewnia delikatny peeling, zapach mi się podoba :-) nie podrażnia. Ale na kolana nie powala..... Mojemu tż bardziej przypadła do gustu :-) dlatego też zapewne jeszcze ją kupię. Podsumowując dla mnie nie jest to szczyt marzeń :-) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
  • 6 października 2012 o 18:22
    Nie bardzo
    Do dekoltu jest fajna, ale do twarzy zbyt drastyczna. Mam cerę mieszaną. Po jej zastosowaniu buzia jest ściągnięta, zaczerwieniona (być może jestem uczulona na jakiś składni, bo po raz pierwszy spotkałam się z czymś takim) tzn. po zmyciu jej z twarzy moja skóra jest czerwona jak burak :o Nie oczyszcza jakoś dobrze, po prostu niesamowicie ściąga. Sprawdziła się tylko nakładana punktowo na duże stany zapalne. Po jednej nocy po kroście nie było śladu. Nie sięgnę po nią ponownie, bo jej cena jest nieadekwatna do jakości. Poza tym męczyłabym się z nią parę lat gdyby służyła mi tylko punktowo :p Uważam też, że jest niewygodna w użyciu. Czasem leci jak woda, a czasem jest tak gęsta, ze aż zastygnięta. Pod koniec musiałam przeciąć opakowanie, bo produkt utknął w środku. Myślałam, że nic nie ma, ale okazało się, że została 1/4 :o Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    shewild
    16 sierpnia 2012 o 18:46
    wielofunkcyjność w cenie
    To naprawdę świetny produkt dla cery mieszanej, a do tego ma tyle różnych zastosowań! Glinki używam jedynie do twarzy, ale podejrzewam, że w pielęgnacji włosów czy ciała spisuje się równie dobrze. Stosuję ją około 2-3 razy w tygodniu - zazwyczaj nakładam na czystą skórę i lekko masuję tak jak przy użyciu żelu, a następnie spłukuję. Czasem masuję nieco dłużej i przy okazji robię dogłębny peeling dzięki malutkim drobinkom, które glinka zawiera. Czasami także lekko masuję i zostawiam na ok. 5 minut jako maseczkę. Po każdym zastosowaniu skóra jest świetnie oczyszczona, rozjaśniona, ale nie ściągnięta ani wysuszona. Przy regularnym stosowaniu widać efekty w postaci mniejszej ilości pojawiających się niespodzianek na twarzy. Produkt jest bardzo wydajny, choć jak wspomniałam nie stosuję go codziennie. Zapach jest ziemisty, lekko wyczuwalne są olejki eteryczne, ale dla mnie o dziwo dość przyjemny. Tuba jest wygodna w użytkowaniu. Mały minus za to, że co jakiś czas glinka się "rozwarstwia" - oddziela się od niej mała ilość wody, więc zalecam nie wyciskać glinki energicznie, gdyż może nas zaskoczyć rozbryzgująca się brunatna woda. Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: wciąż pierwsze
    kxoxo
    17 kwietnia 2012 o 11:53
    Rewelacja!
    Rewelacyjny produkt. Dla cer mieszanych i tłusty wręcz magia :D u mnie się sprawdziła. Zero podrażnień, brak ściągnięcia skóry, buzia oczyszczona maksymalnie. Glinka brązowa ma bardzo dobre właściwości (jak to glinki) ale oprócz tego że jest naturalna to do tego cenowo wypada bardzo dobrze. Za to opakowanie zapłaciłam 28 zł - wow! Jestem bardzo mile zaskoczona tą firmą i na jednym kosmetyku się nie skończy. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie