Olejki do ciała

Venus Nature, Twoja Receptura, Olej naturalny z pestek moreli

• 14 sierpnia 2023 o 11:30
    Idealny na włosy
    Jakiś czas temu znalazłam ten olej w czeluściach mojej szafy. Kupiłam go z myślą o zmywaniu twarzy, jednak zdecydowanie nie się polubiliśmy. Olej wylądował w zapomnieniu, aż w końcu doczekał się szczęśliwszych dni. Pomimo przeterminowania, stosuję go do olejowania włosów. Wylewam kilkanaście kropli na dłonie, po czym wmasowuję w skórę głowy. Kolejne kilkanaście kropli wystarcza mi, aby pokryć całe włosy. Świetnie sprawdza się z dodatkiem odżywki. Żeby olej i odżywka mogły działać, nakładam na włosy czepek i trzymam pod ręcznikiem tak długo jak mi wygodnie (zazwyczaj przeciąga się to do kilku godzin). Potem emulguję olej odżywką Kallos Color . Po spłukaniu, robię peeling trychologiczny i myję po raz ostatni szamponem. Włosy po takim zabiegu są cudownie błyszczące od nasady aż po same końce. Przy regularnym stosowaniu widać wygładzenie włosów – liczę na to, że uda mi się kiedyś osiągnąć efekt tafli. Cieszę się że dałam mu szansę.
    Zalety:
    • Olej, pomimo teoretycznego przeterminowania, zachował swoje właściwości, konsystencję, kolor i zapach;
    • świetnie nadaje się do olejowania włosów;
    • po olejowaniu włosy naprawdę błyszczą i są wygładzone;
    • dzięki zastosowaniu na skórę głowy, włosy są odżywione na całej długości.
    Wady:
    • Olej nie ma dodanej żadnej kompozycji zapachowej. oczywiście można to również uznać za plus – w końcu w składzie produktu jest 100% oleju. Ja jednak nie obraziłabym się za delikatną nutę moreli. Myślę, że korzystanie z produku byłoby wtedy dużo przyjemniejsze.
  • 14 października 2022 o 22:31
    Odżywczy regenerujący olejek - na noc super
    OCZEKIWANIA Jak już przyzwyczaiłam się do tłustawego filtru po olejkach i zaczęłam widzieć efekty efekty stosowania olejków, postanowiłam stosować naturalne zimno tłoczone oleje. Ten znalazłam na stronie z surowcami. W dość niskiej cenie, naturalny, ekologiczny olej - super! OPAKOWANIE, ZAPACH OPAKOWANIE, ZAPACH i pierwsze wrażenie Olej jest w ciemnym szkle, z kroplówką w środku - co umożliwia wygodne dozowanie. Ja wolę jednak przelać zawsze do szklanego opakowania z pipetą. Pierwsze wrazenie Olej ma złocisty kolor, i pachnie ziołowo (oleje rzadko kiedy maja zapach owoców/kwiatów z którymi je kojarzymy). Ma nieco bardziej gęstą teksturę, niż np. olej z pestek winogron. Jednak łatwo się rozsmarowuje, i bardzo przyjemnie wykonuje się nim masaż twarzy wieczorem. DZIAŁANIE Olej baardzo wspomaga regenerację i gojenie różnych podrażnień, wyprysków i otarć których w dobie maseczek nie brakuje. Dobrze współgra z innymi kremami i serum. Wspomaga prawidłowe nawilżenie przez noc, tym bardziej jak stosowałam go zimą, kiedy kaloryfery robią swoje. WYDAJNOŚĆ Opakowanie wystarczyło mi na 2 miesiące codziennego stosowania. Olej nadaje się też do olejowania skóry głowy - co zrobiłam tylko raz żeby uspokoić przesuszoną zbyt agresywnym szamponem skórę. Nadaje się do olejowania włosów na podkład lub samodzielnie. PODSUMOWANIE Tani, uniwersalny olej. Do tego wydajny. Na pewno wrócę. ✔ Tani ✔ Wydajny ✔ Odżywczy ✔ Uniwersalny
    Zalety:
    • Tani
    • Wydajny
    • Odżywczy
    • Uniwersalny
  • 2 stycznia 2021 o 18:18
    Zadowalający
    To chyba jeden z najdelikatniejszych olejów, jakich używałam. Podobny do brzoskwiniowego albo migdałowego, ale najlżejszy z nich. Stosowałam go głównie na twarz każdego wieczoru, gdyż moja skóra jest bardzo sucha. Ten olej działał dobrze, ale wolę oleje bardziej treściwe, po których o poranku nie mam ściągniętej skóry. Tutaj miałam potrzebę nałożenia kremu zaraz po przebudzeniu. Zdecydowanie poleciłabym do dla cer mniej wymagających, albo dla osób, którym nadmierna tłustość przeszkadza. Wyciągnęłam ten wkurzający dozownik i zastąpiłam go pompką po innym oleju, bo wolę ten sposób wydobywania produktu z buteleczki. 50ml starczyło mi na prawie 2 miesiące.
    Wady:
    • dozownik
  • 4 listopada 2020 o 10:03
    Bardzo fajny, naprawdę uniwersalny olejek
    Od niedawna jestem fanką olejków. Używam ich naprawdę dużo. Sporo okazuje się bublami, a niektóre są naprawdę dobre i widać efekty ich działania. Tak właśnie jest z tym olejkiem. Używam go na naprawdę wiele sposobów. Kupiłam go w Rossmannie, bo potrzebowałam czegoś nawilżającego do skóry. Większość drogeryjnych kremów nawilżających nie działa na moją cerę, wiec stwierdziłam, że może zaryzykuję z takim olejkiem. Ten wydał mi się najbardziej delikatny z dostępnych i z opisów na opakowaniu połączonych z lekturą recenzji na jego temat - postanowiłam, że go biorę. Buteleczka jest całkiem spora, 50ml za jakieś 12zł to całkiem nieźle. Wielki plus za precyzyjny dozownik, krople odmierza idealnie, nie kapie, nie leje się wszędzie, sama butelka po dłuższym czasie używania nie jest cała tłusta. Sam olejek ma delikatny zapach, w zasadzie można powiedzieć, że nie pachnie w ogóle. Dla osób, które nie lubią zapachów to na pewno będzie dodatkowa zaleta. Ja lubię zapachy, więc czasem mieszam go z olejkami eterycznymi ;) Używam go: - do włosów. W zasadzie najczęściej do włosów :) Używałam na kilka sposobów, ale najbardziej odpowiada mi nałożony na suche włosy przed umyciem. Mam dosyć długie włosy, za ramiona, używam około 30 kropelek od połowy długości do końcówek. Nie nakładam go przy nasadzie. Trzymam go na włosach w zależności od tego ile mam akurat czasu. Raz 10 minut, raz pół godziny, czasem jak mam więcej czasu i o nim zapomnę, to nawet dwie godziny ;) A później myję włosy jak zazwyczaj. I po umyciu włosy się pięknie błyszczą. Nie jest to taki tłusty, olejowy blask, tylko po prostu ładny, świeży blask. Włosy wydają się zdrowsze, bardziej zadbane. Próbowałam go też nakładać na wysuszone włosy, ale wtedy wydają się bardzo tłuste. Nawet jeżeli to są trzy kropelki to i tak nie wygląda to jakoś wybitnie dobrze, a olejek nie wchłania się we włosy. - na twarz. Ale tylko na noc. Mam bardzo suchą i wrażliwą skórę. Ten olejek na szczęście jej nie podrażnia w żaden sposób. Nawet jak przez przypadek dostanie się do oczu to nic się złego nie dzieje. Zdarza się, ze moja skóra, zwłaszcza w okresie zimowym czy jak jestem przeziębiona, jest w tragicznym stanie, suche skórki to moja zmora, zwłaszcza na nosie. Wtedy na noc po demakijażu nakładam sobie kilka kropelek olejku, czasem nawet zamiast kremu albo pod krem i tak zostawiam. Rano skóra wygląda o wiele lepiej :) Na dzień nie odważyłabym się go nakładać żeby skóra się zbyt szybko nie wyświecała. - do masażu bańką chińską. No właśnie, od jakiegoś czasu testuję bańkę chińską na cellulit.. Mam specjalny olejek na cellulit, ale ze względu na suchą skórę wchłania się zanim zdążę ten masaż wykonać, więc dodaję do niego różne inne oleje, oliwki, no i ostatnio najczęściej właśnie ten olejek. I skóra dłużej jest natłuszczona, rzeczywiście nieco bardziej zregenerowana, nie traci tak ekstremalnie szybko nawilżenia. - do kąpieli :) Ostatnio wlewam sobie do kąpieli olejki eteryczne - pichtowy, lawendowy, drzewo herbaciane.. Różnie. Wlewam też kilka kropelek tego żeby troszeczkę bardziej nawilżyć skórę przy kąpieli. - do skórek i dłoni - ale to rzadko, bo mam inne preparaty do skórek. Ale czasem jak mam chwilę to posmaruję nim skórki i paznokcie po zrobieniu manicure. I tak ogólnie używam go już miesiąc, zużyłam pół buteleczki. Jestem z niego bardzo zadowolona, polecam osobom, które mają suchą skórę i potrzebują nieco regeneracji.
    Zalety:
    • Buteleczka - precyzyjny kroplomierz
    • Wydajność - starcza na bardzo dużo
    • Wszechstronność - można go używać do wszystkiego
    Wady:
    • Brak zapachu :)
  • 22 września 2020 o 12:46
    Ciekawy
    Ostatnio często kupuję olejki, ponieważ robię sama peelingi do ciała. Ten kupiłam w niewielkiej cenie, więc była to dla mnie dodatkowa zachęta. Jeśli chodzi o działanie, to faktycznie nawilża, ja go stosowałam tylko na ciało. Wydajny, mimo małego rozmiaru. Fajne zamknięcie, które nie pozwala na uciekanie produktu. Zapach jest jak dla mnie neutralny. Myślę, że będę do niego wracać :)
    • działanie