Olejki do ciała

Venus Nature, Twoja Receptura, Olej naturalny z orzechów makadamia

• 6 czerwca 2024 o 17:57
    Polecam!
    Świetny, naturalny olej z orzechów makadamia z firmy Venus. Używam go do olejowania włosów na sucho, tak sprawdza mi się najlepiej. Zakupiłam go w jednej z najpopularniejszych drogeri stacjoranych za niecałe 10 złotych, był na promocji. Teraz niestety został już wycofany z tego sklepu, nie mam pojęcia kiedy dokładnie to się stało ,ale około trzy miesiące temu jeszcze był tam dostępny. Produkt zamknięty jest w ciemną, szklaną i zakręcaną buteleczkę. Grafika jest bardzo ładna i z pewnością przyciąga wzrok osób lubiących naturalną pielęgnacje. Wszystkie napisy obecne na etykiecie są doskonale widoczne, a co za tym idzie - czytelne. Przy moich, średnioporowatych włosach ten olej sprawdził się rewelacyjnie. Bardzo dobrze je dociążył, ale nie obciążył. Swego czasu używałam go codziennie i moje włosy były wtedy niezwykle mięciutkie i bardzo łatwo się rozczesywały.
  • 19 października 2023 o 21:39
    Fajny, uniwersalny produkt do pielęgnacji całego ciała
    Naturalny olej z orzechów makadamia kupiłam docelowo do pielęgnacji skóry twarzy. Niestety tutaj kompletnie mi się nie sprawdził. Mam wrażenie, że zatykał pory, choć chciałabym dać mu jeszcze drugą szansę. Obecnie użytkuję go do olejowania włosów oraz kąpieli synka. Producent opisuje, że olej polecany jest dla skóry zwiotczałej, mało elastycznej. Jest to bardzo uniwersalny produkt, który można stosować m.in. do masażu i pielęgnacji całego ciała czy włosów (i tutaj również bardzo uniwersalnie ponieważ sprawdzi się nie tylko do olejowania ale i również zabezpieczy końcówki). Na moich włosach niestety również się nie do końca sprawdza. Nie mam problemów z jego wypłukaniem jednak po zmyciu, włosy wydają się być oklapnięte, ciężkie i bez życia. Znam korzyści płynące z używania oleju z orzechów makadamia i chciałabym dać mu drugą szansę, jednak na chwilę obecną nie jestem zadowolona ze stosowania tego oleju. Nie do końca mi służy.
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • wygodna, szklana buteleczka z aplikatorem (krople)
    • niska cena
    Wady:
    • u mnie nie sprawdził się ani do twarzy ani do włosów - możliwe, że lepiej sprawdzi się do pielęgnacji ciała
  • 23 lutego 2022 o 19:13
    Kolejny dobry olejek od Venus
    Z firmy Venus miałam już kilka olejków i zawsze jestem zadowolona. Szczególnie za wszechstronne zastosowanie zarówno na twarz, ciało, włosy solo lub jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek i maseczek. Zapach jest neutralny, praktycznie niewyczuwalny. Pojemność standardowa 50 ml w buteleczce z ciemnego szkła z kroplomierzem w szyjce i plastikową nakrętką, dodatkowo zabezpieczone kartonikiem z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu. Obietnice producenta zostały spełnione. Cóż najważniejsze, że działa i będzie ze mną dłużej. Wydajność, efekty, dostępność i cena na plus :)
    Zalety:
    • wszystkie obietnice producenta są spełnione
    • wszechstronne zastosowanie
    • skuteczność
    _lialy
    8 września 2021 o 1:58
    Najlepszy olejek od Venus
    Miałam chyba wszystkie ich olejki, ale ten okazał się być strzałem w 10. Ogólnie, te oleje kupowałam głównie ze względu na twarz i niestety wszystkie mnie zapychały, jednak tylko ten z orzechów makadamia tego nie zrobił i jestem naprawdę zadowolona, bo w końcu mogę używać jakiegoś olejku bez żadnych obaw i z pełną skutecznością. Zauważyłam, że olejek pomógł mi spłycić niewielkie blizny po trądziku, nie wiem jak mogłam wcześniej go nie wypróbować. Poza tym do włosów sprawdził się równie genialnie. Użyłam raz na wilgotne włosy i nie mogłam się nadziwić jak po jednym razie coś może dać tak spektakularne efekty i odżywić włosy. I oczywiście kocham za wielofunkcyjność, można dodawać produkt do masek i innych kosmetyków, by wzbogacić działanie i za każdym razem sprawdza się genialnie.
    • Naturalność
    • Wielofunkcyjność
    • Ujędrnia
    • Wygładza
    • Zmiękcza skórę
    • Odżywia
    • Regeneruje
    • Spłycił niewielkie blizny po trądziku
    • Nie zapycha
    • Chroni
    • Spłyca niewielkie zmarszczki
    • Rozjaśnił cienie pod oczami
    • Poprawił koloryt cery
    • Skóra wygląda na zdrowszą
  • 23 sierpnia 2020 o 15:50
    Super nawilża i wygładza
    Uwielbiam ten olej i jak mi się skończy to kupię go ponownie. Miałam sporo olejków i olejów ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Przede wszystkim świetnie nawilża i wygładza skórę,szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy. Jest to jedyny olejek który sprawdza się u mnie jako baza pod makijaż a mam skórę mieszaną. Mam wrażenie że podkład ładnie się na nim trzyma,nie roluje się i nie ciastkuje. Ogranicza też wydzielanie sebum i skóra w strefie T nie świeci się tak mocno jak zawsze. Jest bardzo wydajny, nie kosztuje dużo i ładnie pachnie. Ten olej zdecydowanie zasługuje na 5 gwiazdek bo jest rewelacyjny.
    Zalety:
    • Same