Olejki do ciała

Alterra Beauty Oil, Bio Sanddorn & Bio Amaranth Olejek do ciała `Rokitnik bio & amarantus bio`

• 12 lutego 2021 o 17:41
    bardzo dobry olejek o wielu zastosowaniach
    Bardzo lubię olejki Alterra. Do twarzy lubię czyste olejki, bez mieszanek, ale do ciała wolę kombinacje kilku olei. Alterra miesza je za mnie, więc super. Najczęściej używam piwoniowego i anty-cellulitowego, a kilka miesiecy temu po raz pierwszy kupiłam "Rokitnik bio & amarantus bio'". Olejek ma dobry skład (jakkolwiek rokitnik i amarantus nie są dominującymi olejami). W sposobie używania nie różnią od innych olejków do ciała. Ja używam na skórę mokrą, nie wycieraną ręcznikiem. Dzięki temu można zrobić masaż, a skóra wysycha w trakcie mycia zębów. Olejek nie wchłania się całkowicie (co mi nie przeszkadza). Dobrze nawilża i uelastycznia skórę. Natomiast nie jest dla wystarczający na suchą skórę łydek i tu lepiej jest najpierw nałożyć balsam, a potem olejek. Używam też do włosów i trzymam przez około godzinę przed myciem. Zupełnie nie przetłuszcza włosów. Natomiast ten olejek w porównaniu do 2 innych Alterra pachnie słabiej i brzydziej. Zapach dwóch pozostałych jest piękny (piwonia i cytrusy). Co szkoda, bo zapach uprzyjemnia masaż, ale to może być plus dla osób, które unikają mocnych zapachów i dla kobiet w ciąży. Butelka jest szklana, ale z jasnego szkła, więc lepiej trzymać w zamkniętej szafce (jeśli mamy dzienne światło w łazience). Za to widać ile ubyło i kiedy warto zacząć polować na promocje w Rossmanie.
    Zalety:
    • dobry skład
    • nawilża
    • uelastycznia
    Wady:
    • zapach taki sobie
  • 20 października 2020 o 23:01
    Najbardziej wielofunkcyjny kosmetyk
    Używam do zmywania makijażu, nawilzania ciała pod prysznicem, olejowania włosów, do kapieli - zawsze w użyciu. Naprawde genialny. wydajny, wygodne opakowanie, dobra cena, świetny skłąd.
  • 4 września 2020 o 7:36
    Super do masażu brzucha i piersi
    W ciąży zaczęłam szukać mocno nawilżających balsamów/olejów z fajnym składem do brzuszka i piersi. Na IG zostały polecone te olejki (ten i Piwonia mogą być używane przez ciężarne). Postanowiłam spróbować i tak wykończyłam 3cie opakowanie. Jest to olejek do ciała w szklanej buteleczce z wygodną pompką. Ja nakładam go na brzuch, plecy i biust. Nie ma się co oszukiwać on się za szybko nie wchłonie. Ja się z tym pogodziłam i nie przeszkadza mi to że założę na jeszcze mokre ciało piżamę. 24hr później dotknięcie swojego brzuszka i poczujecie jak delikatna i nawilżona jest Wasza skóra. I na to uwagę zwrócił mąż. To on powiedział na drugi dzień wieczorem "oo jaka miękka ..smarujesz czymś ????". Rano nie ma się tłustej skóry, nie mam tłustych piżam. Po balsamach niestety nie mam takiego efektu i stosuje je tylko na nogi i ręce. Jak miałam lekko przesuszone brodawki w ciąży to te olejki pomogły mi je wyprowadzić i nawilżyć bez potrzeby specjalistycznych preparatów. Jest średnio wydajny aczkolwiek powierzchnia na której go stosuje robi się coraz większa (9 miesiąc) Polecam spróbować.
    Zalety:
    • Długotrwałe nawilżenie.
    Wady:
    • Olejowa formuła zostaje długo na skórze i może to Wam przeszkadzać.
  • 12 lutego 2020 o 18:25
    Energetyzujący rokitnik
    Przetestowałam wszystkie trzy wersje tego produktu. Moją ulubioną jest antycellulitowa. Nie różnią się działaniem, wszystkie trzy dobrze nawilżają i wygładzają skórę. Wersja zapachowa z rokitnikiem i amarantusem przypadła mi do gustu. To przyjemny, niedrażniący zapach. Chętnie wrócę do tego produktu.
    • Działanie
  • 1 grudnia 2019 o 20:17
    Rewelacyjny
    Produkt zamknięty jest w szklanej buteleczce z pompką , którą można zabezpieczyć przed rozlaniem. Pompeczka ułatwia używanie olejku. Działa płynnie i nie zacina się. Przyjemny design i dobry skład zachęcił mnie do zakupu. Zapach delikatny i przyjemny długo utrzymuje się na skórze. Produkt można nakładać na sucho i na mokro . Wydajniejszy jest jednak gdy używamy go po myciu na jeszcze mokrą skórę, w tym przypadku skóra też jest mniej tłusta . Dla osób , które nie lubią efektu tłustej (nie klejącej) skóry polecam dodać 2 pompeczki do wanny lub domieszać do żelu lub balsamu. Zmniejszy to uczucie tłustości , a jednocześnie zregeneruje skórę , która jesienią potrzebuje dużej dawki nawilżenia. Sprawdza się również jako dodatek kremu do twarzy wzbogacając jego właściwości pielęgnacyjne . Olejek bardzo dobrze nawilża , zmiękcza i pielęgnuje skórę. Poprawia jej elastyczność oraz przywraca zdrowy blask . Działanie produktu jest długotrwałe co w połączeniu z naturalnym składem tworzy rewelacyjny produkt warty polecenia . Nie podrażnia i nie uczula
    Zalety:
    • nawilża
    • Regeneruje
    • Wygładza
    • Uelastycznia
    • Pielęgnuje
    • Zmiękcza
    • Przywraca zdrowy blask
    • Naturalny skład
    • Długotrwałe działanie
    • Nie podrażnia i nie uczula
    • Jakość
    • Wydajny