Korektor to jeden z kosmetyków, które jest mi wręcz niezbędny. Z racji tego, że dość często pojawiają się na mojej twarzy niechciani przyjaciele, zawsze muszę mieć pod ręką korektor, który zdoła w odpowiednim stopniu to zatuszować. W mojej kosmetyczce jest sporo korektorów, ale podczas zakupów na Kontigo zdecydowałam się za zakup korektora MOIA, gdyż był akurat w promocji, a korektor w kredce mógłby być świetnym rozwiązaniem do szybkich poprawek w ciągu dnia.
DZIAŁANIE – jeśli chodzi o działanie tego korektora – ja zakupiłam go z myślą o tuszowaniu drobnych niespodzianek, które lubią pojawiać się na mojej buźce. Korektor w tej roli sprawdza się nieźle, choć muszę przyznać, że nie jest super wytrzymały, trzeba się pilność, żeby nie zapomnieć o poprawkach. Zdecydowanie nie jest to korektor pod oczy, jego formuła jest zbyt gęsta, zrobiłby więcej szkody niż pożytku – ale do drobnych poprawek w ciągu dnia, zamaskowania krostek na twarzy , nadaje się bardzo dobrze. Kolor wpada trochę za bardzo w różowe tony, czego nie lubię, a odcień ciemniejszy jest już za ciemny, no ale mogę to wybaczyć korektorowi za 5 złotych w promocji ????
KONSYSTENCJA I ZAPACH – jak już wspomniałam, konsystencja jest bardzo gęsta zbita, więc totalnie odradzam stosować go pod oczy, ale do krycia niedoskonałości ta konsystencja bardzo mi odpowiada, forma kredki też jest super rozwiązaniem – małe lusterko, dwa machy i już nieprzyjaciel jest ukryty. Zapach jest bardzo delikatny, wręcz niewyczuwalny, co też jest plusem.
WYDAJNOŚĆ I CENA – korektor ten jest dość wydajny, no ale biorąc pod uwagę jego cenę, to nawet gdyby nie był wydajny, to kupiłabym go ponownie. Kosztuje naprawdę grosze. Minusem może być trudna dostępność stacjonarnie – nie w każdym mieście jest KONTIGO, no a online ciężko dobrać odcień.
Podsumowując, korektor ten nie jest ferrari wśród korektorów, ale jak za taką cenę spisuje się naprawdę fajnie. Mam już dwie kolejne sztuki, do każdej torebki osobna, żeby zawsze mieć przy sobie coś, co pomoże mi ukryć nieprzyjaciela.
Zalety:
- Bardzo tani
- Łatwa aplikacja
- Dobrze radzi sobie z tuszowaniem niedokonałości
- Forma kredki
Wady:
- Nie nadaje się pod oczy
- Mógłby być troszkę bardziej trwały
- Trwałość