Korektory do twarzy

Maybelline New York Affinitone, Concealer Korektor o delikatnej formule

Maybelline New York Affinitone Korektor 01 Nude Beige 7,5 ml

• 28 października 2024 o 9:42
    Dobre krycie
    Korektor dobrze kryje i nie podrażnia oczu. Nie wchodzi w załamania. Dobrze trzyma przez cały dzień. Nie roluje się. Kolory też są ok i nie zmieniają się po czasie. Taka mocna 4.
    Zalety:
    • krycie
    • nie podrażnia
    Wady:
    • wysusza
  • 16 lutego 2024 o 23:02
    Ulubieniec
    Używałam najjaśniejszej wersji kolorystycznej. Uwielbiam ten korektor za wszystko: ładny, naturalny kolor ( nie za ciemny, nie za jasny, idealny), odpowiednią konsystencję oraz działanie: kryje to, co trzeba, nie zbiera się w zmarszczkach i załamaniach, nie warzy, nie ciastkuje. Aplikator jest wygodny. Cena bardzo dobra. Po prostu świetny korektor i na pewno do niego wrócę.
    Zalety:
    • Kolor
    • Konsystencja
    • Krycie
  • 29 sierpnia 2023 o 12:45
    Kiedyś bardzo lubiłam, ale pora na zmiany
    Korektor jest gęsty i dobrze kryje, ma ładny kolor (stosuję 01), który pasuje do mojej skóry i koloru podkładu, którego używam. Korektor szybko zasycha, jest trwały, jednak mam wrażenie, że trochę wysusza skórę okolic oczu. Dodatkowo troszkę też wchodzi w zmarszczki. Mimo, iż zużyłam kilka opakowań tego kosmetyku i swojego czasu, mimo wad, lubiłam go to jednak pora na zmiany i następnym razem sięgnę po korektor o działaniu bardziej nawilżającym.
  • 27 czerwca 2023 o 12:48
    Jeden z ulubionych
    Korektor znam i lubię od wielu lat, wracam do niego cyklicznie z krótkimi przerwami na testowanie nowości. Stosuję go pod oczy, a także miejscowo na niedoskonałości pojawiające się na twarzy. Korektor ma przyjemną, nielejącą formułę, dobre krycie - radzi sobie całkiem przyzwoicie z moimi cieniami pod oczami oraz miejscowymi zmianami, długo utrzymuje się na skórze. Pod oczami nie przesusza skóry i nie wchodzi w zmarszczki, co jest dla mnie ogromnym plusem. Dla mnie jest to całkiem fajny produkt do codziennego stosowania.
    Zalety:
    • Aplikator
    • Nie przesusza skóry
    Wady:
    • Krycie mogłoby być jak dla mnie nieco mocniejsze
  • 8 kwietnia 2023 o 14:05
    Jest średni, na niewielkie zmiany może być ale nie lubi się ze wszystkimi podkładami
    Korektor nie jest zły, ale też i nie jest jakiś rewelacyjny. Jeśli na mojej twarzy dużo się nie dzieje to jest dostateczny, jeśli pojawia się coś nad to, to w ogóle sobie nie radzi bo jest zbyt słaby. Zależy od tego co chcę pod nim ukryć, jeśli jest to jakieś drobne podrażnienie no to tak zakryje, ale nie jest to też jakieś idealnie trwałe. Forma opakowania wygodna, aplikator wydobywa idealna porcję kosmetyku, może nie jest to forma zbyt higieniczna no ale.. coś za coś. Nakładałam pod podkład, rozprowadzałam gąbką na dwa sposoby czyli na sucho i na mokro i zawsze dwie warstwy. Wydaje mi się, że nie kryje tak jak bym chciała, nawet mimo tych dwóch warstw. Zauważyłam, że nie jest kompatybilny z wszystkimi podkładami jakie użyłam razem, z niektórymi całkowicie nie stapia się i szybko się wyświeca. Przez moją mieszaną cerę jest to z całą pewnością dość przyspieszone. Nie radzi sobie całkowicie z obrzękami pod oczami, np. po nieprzespanej nocy, nie radzi sobie też z zaczerwienieniem lub także z zakryciem przebarwień pod oczami, a szkoda. Po kilku godzinach widoczne zbieranie się w kącikach oka oraz w delikatnych załamaniach zmarszczek oraz pod samą linią dolnych rzęs. ZALETY: niska cena w promocji wygodne opakowanie WADY: średnia trwałość słabe krycie- nie radzi sobie z zaczerwienieniem, z obrzękami i przebarwieniami po kilku godzinach wyraźnie zbiera się w kącikach oka oraz pod samą linią dolnych rzęs