Olejki do kąpieli i pod prysznic

L'Occitane Hulie de Douche Amande Migdałowy olejek pod prysznic

Loccitane Amande Olejek Pod Prysznic 250 ml

• 26 kwietnia 2025 o 12:40
    Luksusowo myjący
    L'Occitane Hulie de Douche Amande to cudowny produkt, który zamienia zwykły prysznic w przyjemny rytuał. Olejek ma piękny, naturalny zapach migdałów, który otula skórę i dodaje chwili relaksu. Pod wpływem wody zmienia się w delikatną emulsję, która świetnie myje, a przy tym zostawia skórę miękką, gładką i nawilżoną – często po jego użyciu nie czuję potrzeby nakładania balsamu. Cena jest trochę wyższa niż przeciętna, ale patrząc na jakość i przyjemność z używania, naprawdę można przymknąć na to oko.
    Zalety:
    • przepiękny migdałowy zapach
    • świetne właściwości pielęgnujące i nawilżające
    • luksusowa konsystencja zmieniająca się w emulsję
    • skóra miękka i odżywiona bez potrzeby balsamu
    Wady:
    • dość wysoka cena
    W perfumerii
  • 28 grudnia 2024 o 17:39
    Odrobina luksusu na specjalne okazje :)
    Olejku używam jako ostatni element procesu mycia, jednak że względu na jego dość wysoką cenę korzystam tylko od czasu do czasu. Po wykonaniu ulubionego peelingu olejek przyjemnie łagodzi skórę, lekko nawilża i nadaje wspaniałego zapachu. L'occitane to pewnik jeśli chodzi o estetykę opakowań, a seria z zapachem migdała jest moją ulubioną.
    Zalety:
    • Eleganckie opakowanie
    • Lekkie nawilzenie
    Wady:
    • Lekko wysoka cena
    W perfumerii
  • 16 października 2024 o 15:40
    Luksus warty ceny
    Ten olejek nie ma sobie równych, jest absolutnie kultowy i niezbędny w mojej łazience. Otulający zapach, aksamitna konsystencja i wygodne aplikatory sprawiają, że użytkowanie tego olejku to prawdziwa przyjemność. Owszem cena jest konkretna, ale poki co nawet i ona mnie nie powstrzymuje przed zakupem ;)
  • 11 listopada 2023 o 18:10
    Kiedyś była miłość
    Kiedyś uwielbiałam ten olejek. Jego zapach, konsystencja, działanie były dla mnie synonimem luksusu. Może dlatego, że 15-20 lat temu trudno było na naszym rynku kupić to, co teraz. Znalazłam ponownie ten olejek w kalendarzu adwentowym. Ucieszyłam się, a potem rozczarowałam. Owszem, jest przyjemny, ale jakby bardziej wodnisty, mniej migdałowy. Po kontakcie z wodą zmienia się w mleczną emulsję, jednak potrzeba go dość sporo, żeby umyć ciało. Produkt za taką cenę powinien być bardziej wydajny. Nie wysusza, co jest jego plusem. Na skórze zapach też pozostaje dość długo. Gdyby kosztował 1/4 swojej ceny, być może byłby jednym z ulubionych, otulających kosmetyków. Jednak za te pieniądze można kupić żele o bardzo dobrym działaniu pielęgnacyjnym i myjącym, a ponadto o pięknym zapachu.
  • 11 września 2023 o 10:38
    Miło mi było pana poznać, panie A(r)mand(e) ...
    To było naprawdę piękne spotkanie! A(r)mand jest bajeczny! Zaskakujący! ... Nieskończenie wydajny, bardzo treściwy (myślałam, że szybko go wytracę, a tu końca nie widać!), odznaczający się rewelacyjnymi właściwościami pielęgnującymi. Jakościowo górna półka. Oleista konsystencja w połączeniu z wodą, tworzy delikatną emulsyjną piankę... Jakież było moje zdziwienie, że spłukuje się tak łatwo, wręcz błyskawicznie! Zapach jest tłusty (przypomina tran), ale mi on w ogóle nie przeszkadza - powiedziałabym nawet, że go lubię, bo budzi we mnie same dobre skojarzenia i jest po prostu... ładny. :) Zaznaczam tylko, że można przeżyć zawód, jeśli oczekuje się od tego olejku słodkich migdałowych nut - (nie)stety nie! A przynajmniej nie jest to migdał znany z drogeryjnych półek, który często łączy się z wanilią, czy innym kwiatem pomarańczy. Sam efekt przekroczył moje oczekiwania. Już po pierwszym użyciu, skóra była nawilżona, gładka, elastyczna, napięta, jędrna i porządnie umyta! Sprawdza się zarówno pod prysznicem, jak i w wannie. Produkt niezwykle przemyślany, jednak jest coś, co sprawia, że nie kupię go ponownie... ... znam tańszy zamiennik. Praktycznie brata bliźniaka, w którym się zakochałam i to dla niego porzuciłam A(r)manda... Mówię o olejku migdałowym z Balei. Pozostawia na skórze ten sam efekt, ma ten zapach i kolor... dodatkowo zamknięty w bardziej poręcznej buteleczce. Wprawdzie jest o wiele mniej wydajny i rzadszy, ale cena jest... - jakby to powiedzieć..? - o wiele wiele WIELE niższa. Lepiej zrobić zapas butelek migdałowego olejku od Balei (po jakieś... 6 zł), aniżeli przepłacać za jedną od L'occitane. Zupełnie nieopłacalny wydatek.
    Wady:
    • butelka średnio poręczna
    • cena z odległej galaktyki
    • istnieje tańsza konkurencja