Palmolive Aroma Sensations, So Luminous, Shower Gel Żel pod prysznic

rerith
    19 maja 2021 o 22:22
    OK
    W sumie mogłabym napisać, że to żel jak każdy inny. Niczym szczególnym się nie wyróżnia. Owszem, ma ładny zapach - zdecydowanie na pierwszy plan przebija się zapach olejku z orzechów makadamia - jednak nie utrzymuje się on długo na skórze, a szkoda, bo lubię ten zapach. Sam żel dość dobrze nawilża skórę, po wyschnięciu jest miękka i odżywiona. Plusem jest też dla mnie fakt, że żel nie pieni się mocno, dzięki czemu przy myciu dłużej utrzymuje się na skórze.
    Zalety:
    • nie pieni się mocno
    • odżywia skórę
    Wady:
    • zapach utrzymuje się krótko na skórze
    kamoni7
    14 kwietnia 2021 o 18:21
    Przyjemny zapach
    Skuszona wizerunkiem piwonii na opakowaniu nie mogłam przejść obok tego żelu obojętnie. Już w myślach wyobrażałam sobie piękny zapach tych cudownych kwiatów. Cóż, rzeczywistość rozczarowała. Niestety zapach nie jest taki, jak sobie wyobrażałam. Nie jest brzydki, ale też nie daje zmysłom prawdziwej uczty. Żel znajduje się w dużej, plastikowej butelce z zamknięciem na klik. Zdecydowanie byłoby wygodniej i z korzyścią dla wydajności, gdyby butelka miała pompkę, ponieważ często nalewało mi się na gąbkę za dużo żelu. Opakowanie jest przeźroczyste, więc możemy kontrolować stopień użycia. Kształt butelki jest charakterystyczny dla opakowań żelów Palmolive i dobrze trzyma się ją w dłoni. Żel jest trochę lejący, przeźroczysty, barwy jasnobrzoskwiniowej. Pachnie kwiatowo, przyjemnie, trochę zmysłowo, niczym perfumy. Ale nie odzwierciedla w zapach uroku piwonii czy orchidei. Żel jest oparty na SLES, więc pieni się bardzo dobrze. Skutecznie oczyszcza i odświeża ciało. Ciężko mi powiedzieć czy wysusza, bo i tak stosuję po nim balsam do ciała. Ale podejrzewam, po składzie, że może mieć predyspozycje do przesuszania, ponieważ daleko po zapachu (Parfum) są wartościowe olejki takie jak: olejek makadamia, olej z nasion piwonii czy olejek cedrowy. Na nawilżenie raczej nie ma co liczyć. Ogólnie jest to żel przyjemny i poprawny, ale bez ochów i achów z mojej strony. Ode mnie dostaje mocną czwórkę. Zalety: +przyjemny zapach, +oczyszcza, +odświeża. Wady: -może przesuszać, -opakowanie bez pompki, -lejąca konsystencja, -skład.
  • 17 lutego 2021 o 12:55
    Marian, ten żel jest jakby luksusowy!
    Pierwsze słowo, jakie przyszlo mi na myśl po użyciu tego żelu, to "luksusowy". Ładne, eleganckie opakowanie (chociaż ja osobiście wolałabym cały korek w kolorze czarnym, a nie czarny z tym złotym "kleksem" na czubku, ale to rzecz jasna - kwestia gustu), ciekawa, aksamitna konsystencja w kolorze bladobrzoskwiniowym, no i w końcu zapach - kwiatowy z nutą słodyczy, jak dla mnie oryginalny, niepodobny do innych żeli, jakie używałam. Aczkolwiek nie jest 100% w moim guście. Żel całkiem nieźle się pieni. W dotyku jest aksamitny, czuć te olejki obiecywane przez producenta. Ale jakiegoś specjalnego nawilżenia nie zauważyłam. Ot, po prostu myje i tyle. Urzekł mnie kolor produktu. Jest naprawdę ładny, transparentny w stronę brzoskwiniowego/łososiowego. Opakowanie typowe dla marki, w opływowym kształcie, dobrze leży w dłoni. Jednak zamiast klasycznego zamknięcia na "klik" wolałabym pompkę. Wydajność przeciętna. Nie jest jakaś tragiczna, ale na jedno umycie muszę użyć zawsze 2 porcje produktu, bo czuję się niedomyta. Podsumowując - wygląd i zapach luksusowy, jednak raczej nie kupię ponownie. Zabrakło mu tego "czegoś".
  • 28 stycznia 2021 o 14:09
    Taki tam
    Spodobało mi się opakowanie, więc kupiłam ten żel żeby sobie wypróbować. Od produktów tego typu nie mam wielkich wymagań, tutaj też poprzeczka nie była postawiona wysoko. Opakowanie jest przyjemne dla oka, wszystko działa bezproblemowo. Żel jest przezroczysto-łososiowy powiedziałabym, pachnie czymś nieokreślonym, ale zapach nie jest nachalny, ciężki ani przytłaczający. Jednak dla mnie to nie jest taki zapach, który by mnie specjalnie zachwycał. Sam żel jest dość lejący, rzadki, trzeba wziąć dużo, żeby dobrze się spienił. Na plus jednak jest to, że dobrze myje skórę i nie wysusza. Ogólnie mam takie neutralne wrażenia, nie jest bublem ani nie jest jakiś szałowy. Po prostu był ok, ale mógłby być lepszy, nuta zapachowa też mi nie przypadła do gustu jakoś specjalnie. Zapach nie pozostawał na skórze. Można go wypróbować, bo krzywdy nie robi, ale ja nie wiem, czy do niego wrócę, bo znam lepsze zarówno pod względem wydajności, zapachu jak i procesu tworzenia piany i samego mycia.
  • 15 października 2020 o 14:32
    Piękny zapach
    Tak, to kolejny żel pod prysznic tej firmy, który ubóstwiam. Pierwsze co, to zwróciło moja uwagę niestandardowe opakowanie. Natomiast zapach, zmiótł mnie z powierzchni ziemi! Jest piękny! Ma słodki, ale intensywny zapach - a właśnie takie zapachy lubię najbardziej. Zapach może również trochę przypomina zapach perfum. Po kąpieli na skórze zostaje z nami na dłużej, świetnie się pieni. Cena jest przystępna, opakowanie ekstra, zapach świetny, nic tylko kupować!