Odżywki do paznokci

Sally Hansen Cuticle Massage Cream Krem do naskórka z morelowym ekstraktem

Nasi użytkownicy zostawili 34 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

peszy
    23 stycznia 2018 o 13:55
    rewelacja
    Preparat jest w małym, zakręcanym plastikowym słoiczku. Nie ma żadnego aplikatora więc nakładamy bo zwyczajnie palcem i wsmarowujemy w skórki. Preparat świetnie się sprawdził w pielęgnacji suchych i poszarpanych skórek. Bardzo dobrze nawilża ale także regeneruje i pomaga się zagoić wszelkim bolącym zdartym skórkom. Ma bardzo przyjemną konsystencję gęstego żelu, może trochę jak wazelina ale nie jest to tłuste mazidło. Dobrze się trzyma skórek i nie spływa co bardzo pomaga w działaniu, ponieważ preparat ma czas wniknąć w skórki i dobrze je nawilżyć. U mnie sprawdził się świetnie, początkowo stosowałam codziennie, z czasem kondycja skórek się na tyle poprawiła, że używałam okazjonalnie. Bardzo mi poprawił ogólny wygląd paznokci. Produkt jest bardzo wydajny. Spokojnie wystarczy na kilka dobrych miesięcy. Niestety w Polsce jest trudno dostępny. Raz udało mi się kupić na allegro, ale okazało się że to nie jest ten sam produkt, miał zupełnie inną konsystencję. Kupuję przeważnie za granicą.
    W strefie wolnocłowej
  • 25 listopada 2016 o 23:24
    Gdzie to dostanę?!
    kupiłam to parę lat temu w stanach w Targecie i bardzo mi ten produkt odpowiadał, szczególnie że tam Sally Hansen jest o połowę tańsza... (chlip) no ale co do samego produktu: jest to mocno gęsty, ładnie pachnący tłusty krem, trochę jak miękki wosk dla mnie jest to dobra konsystencja, taki np. Biowax też działa nienajgorzej, ale kompletnie się leje. nie lubię żadnych odżywek w postaci lakieru i łatwo wysychają mi skórki, więc to rozwiązanie się u mnie sprawdza. poza tym ma praktyczne opakowanie (płaski plastikowy słoiczek) i konsystencję- nie lubię nosić tubek po kieszeniach i w torebce. z braku laku może też służyć czasem jako balsam do ust :P ogólnie polecam, solidny produkt, skórki się nie zadzierają, nie wysychają, ale odpychania i usuwania nie zastąpi... na pewno jednak lepsze rozwiązanie niż rozpuszczacze do skórek, które krzywdzą paznokcie. działa też pozytywnie na paznokcie, trochę je odżywia i chroni. jeśli ktoś zna podobne produkty dostępne w PL, proszę o wiadomość! :)
    bpis
    27 kwietnia 2016 o 11:52
    Dobry, ale...
    Moje skórki mają tendencję do wysuszania i zadzierania, a ja do... ich masakrowania... Kiedy stosowałam ten krem stan skórek był dużo lepszy, ale niestety poprawa była krótkotrwała, a dokładnie mówiąc: w czasie stosowania kremu. Mimo codziennego, bardzo regularnego stosowania skórki w żaden sposób się nie zregenerowały, a po zakończeniu stosowania kremu wróciły do swojego pierwotnego stanu. Plusy: + ładny zapach + fajna, gęsta konsystencja, co do której początkowo nie byłam przekonana, ale ostatecznie bardzo polubiłam + wydajność + widoczna poprawa stanu skórek w czasie stosowania Minusy: - brak długotrwałych efektów Podsumowując, nadal szukam swojego ideału...
    kalima
    15 grudnia 2013 o 6:56
    uwielbiam (jak sobie o nim przypomnę;-)
    Dawno, dawno temu ( no dobrze, jakieś 10 lat temu) miałam problem z przesuszającym się zgrubieniem na palcu, które powstało od "nadmiernego pisania" ;-) Smarowałam kremami, maściami i innymi wynalzkami "babciowymi" i... jedyne co pomagało to miód;-) Później, po kolejnej sesji pisania intensywnego, cholerstwo wróciło i właśnie ta pomarańczowa mazia okazała się moim zbawieniem! Juz po ok. tygodniu stosowania zgrubienie przestało się przesuszać, wyraźnie zmiękło i nawet stopniowo zaczęło zanikać. A jak już upaprałam sobie palec tym wynalazkiem to i przy okazji skórki przy paznokciach też dostawały swoją porcję masażu. Podsumowując: - konsystencja mi akurat od razu przypadła do gustu, chociaż z początku woskowata to podczas aplikacji mięknie i się ładnie rozprowadza - kolor- no cóż... ale da się przeboleć - zapach - lekko chemiczny ale mi się podoba - wydajność - rewelacyjna! - zmiękcza, pielegnuje i goi zgodnie z obietnicami producenta - nie zauważyłam, żeby po odstawieniu skórki wracały do masakrycznego stanu
    Kakcia
    25 września 2012 o 21:29
    Bardzo dobry balsam, poprawa stanu paznokci i skórek
    Balsam kupiłam jakieś 2 lata temu i używałam do praktycznie dzisiaj i teraz postanowiłam wystawić recenzję :) Balsamu używałam z przerwami, jak naszła mnie ochota na wzmożoną pielęgnację paznokci to wtedy po niego sięgałam i przez około 2 tygodnie codziennie wykonywałam aplikację połączoną z krótkim masażem. Balsam jest dla mnie rewelacyjny, kupiłam go na allegro tak więc cena była nieco niższa niż podana tutaj na wizażu. W trakcie stosowania balsamu można już po kilku dniach (3-4) zauważyć znaczną poprawę stanu paznokci. Może obrazując jakie mam paznokcie - krótkie, rozdwajające, miękkie, skórki pozadzierane, narastające na płytkę paznokcia, niejednokrotnie obgryzione. Po stosowaniu balsamu zauważyłam: - wyraźna poprawa stanu skórek - nawet gdy były pokaleczone to balsam idealnie zmiękczał zadziory i poprawiał gojenie - poprawa stanu paznokci - paznokcie stają się bardziej elastyczne, nieco twardsze - paznokcie mniej się rozdwajają - paznokcie nieco szybciej rosną Z dodatkowych plusów: - balsam ma zwartą, zbitą konsystencję co w zupełności mi nie przeszkadza, przyjemnie się aplikuje - jest bardzo wydajny - zapach całkiem ładny aczkolwiek sztuczny Balsamu używałam w następujący sposób: nakładałam odrobinę balsamu na macierz paznokcia czyli miejsce pomiedzy paznokciem a skórką i głównie tą część masowałam a następnie resztki wcierałam w całość paznokcia. Najlepiej robić to na wieczór, przed snem, wtedy kiedy wiemy że rąk nie będziemy już myć. Co interesujące, balsamu używałam z przerwami jakieś niecałe dwa lata i zawsze gdy zaczynałam "kurację" to efekty były takie same, nigdy mnie nie zawiódł swoim działaniem/brakiem działania :) Z dodatkowych informacji to z balsamu był zadowolony nawet mój tato, który czasami go podbierał gdy miał pozadzierane skórki. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie