Odżywki do paznokci

Herba Studio Tisane, Balsam do paznokci 2x5 (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

ankaas
    6 marca 2025 o 20:35
    Ratunek dla suchych i łamliwych paznokci
    Jeśli twoje paznokcie są osłabione, suche albo rozdwajają się na potęgę, to ten balsam może je uratować. Ma gęstą, bogatą konsystencję, więc najlepiej stosować go na noc – wtedy daje najlepsze efekty. Po kilku dniach zauważyłam, że paznokcie są bardziej nawilżone, elastyczne i mniej się łamią.Zapach jest ziołowy, trochę specyficzny, ale da się przyzwyczaić. Trzeba być systematycznym, bo to bardziej pielęgnacja niż szybka odżywka, ale jeśli dasz mu czas, to naprawdę poprawia kondycję paznokci. Idealny na regenerację po hybrydach!
  • 25 lutego 2023 o 20:28
    Nieskończona miłość
    Masełko kupiła mi moja mama jak jako dziecko zaczełam malowac paznokcie - jakieś 10 lat temu - od tego czasu robiłam swoim paznokciom bardzoooo róne rzeczy i ten balsam zawsze mam ze sobą - w każdej torebce. Konsystencja (w moim odczuciu) nie jest tłusta, nie zostawia śladów na papierze czy telefonie. Smaruje paznokcie jak mam możliwość - w pracy, w autobusie, przy pracy na komputerze, przy telewizorze, jeśli macie dłuższe paznokcie to polecam nabierać masełko samą końcóweczką paznokcia od strony grzbietu paznokcia Paznokcie są odżywione, twarde i nie rozdwajają się, a skórki nie narastają, brak zrogowaceń. W mojej opinii film, który zostaje na paznokciach jest całkowicie strzałem w 10 - masełko jest dzięki temu w stanie mieć kontakt ze skórą dłużej niż minutę, a dzięki temu, że mięknie przy kontakcie z ciepłem skóry po nałożeniu ładnie się "wpija" pod skórki. Po tak długim czasie stosowania przywyka się do zapachu - ale nigdy nie miałam z nim problemu - 10 lat temu mam wrażenie był bardziej miodowy teraz ziołowy. Zapach jest bardzo mocno indywidualną sprawą . Polecam go wszystkim, którzy szukają dobrego balsamu do paznokci
    Zalety:
    • pozostawiony film
    • skład
    • działanie
    Wady:
  • 16 września 2022 o 8:10
    Wzmacnia, nawilza
    Balsam znajduje się w sloiczku. Zostaje pod paznokciami, ale niestety tak jest w tego typu opakowaniach. Ma zapach, ktory mnie zniecheca do uzywania, czuje tu jakas mieszanke keratyny, miodu i ziół. Wiem ze w skladzie znajduje sie olejek waniliowy, ale niestety produkt nie pachnie wanilia. Poza wspomniana keratyna znajduje się tu m.in. olej rycynowy, wit e, cholesterol, wit c, wit b5, miód, oliwa z oliwek, ekstrakt że skrzypu, ostropestu, kopru a więc wiele dobrych składników dla paznokci. Nie znalazlam w tej cenie innego produktu do paznokci ktory mialby tak bogaty sklad. Niestety balsam jest trudno dostępny w moim mieście stacjonarnie więc muszę go zamawiać do tego zniecheca mnie ten zapach. Nawilża skórki, nabłyszcza paznokcie, troche je wzmacnia. Wchłania się dość szybko pozostawiajac delikatna warstwe charakterystyczna dla masla, nie jest bardzo tłusty. Stosowałam przy końcówce leczenia onycholizy a teraz już na zdrowe paznokcie. Cudów nie robi, jednak zauważalnie paznokcie wzmacnia, a to mnie satysfakcjonuje. Wydajność średnia choć wciąż lepsza niż wiele innych odżywek do paznokci które mają konsystencje wodna czy żelowa.
    Zalety:
    • Skład
    • Wzmacnianie paznokci, nawilżanie skórek
    Wady:
    • Dostępność stacjonarnie jest kiepska
    • Konsystencja
    Drogeria Natura
  • 20 sierpnia 2022 o 23:39
    Wygładza suche skórki i zrogowacenia
    Balsam kupiłam za nie więcej niż 5 zł w drogerii internetowej. Mały plastikowy słoiczek przypomina masełko do ust. Jego konsystencja jest gęsta,ale w kontakcie z ciepłymi palcami mięknie i gładko rozprowadza się na skórze. Zapach jest raczej przyjemny,mi przywodzi nutę miodową. Balsam należy wmasować w płytkę paznokcia i skórki. Produkt pozostaje na powierzchni więc aplikowałam zazwyczaj go przed snem. Po zużyciu całego słoiczka muszę przyznać, że ładnie nawilżył i wygładził szorstkie skórki wokół paznokci oraz brzydkie zrogowacenia skóry wokół paznokci na stopach. Nie zauważyłam natomiast wzmocnienia samych paznokci i ich szybszego wzrostu. Podczas stosowania nie lubiłam natomiast,kiedy balsam wchodził pod paznokcie . Ja już do niego wrócę,ale mimo wszystko polecam wypróbować,chociażby po to by poprawić wygląd skórek wokół paznokci.
  • 6 lutego 2022 o 8:34
    3xTAK
    Balsam do paznokci Tisane poleciła mi koleżanka daaaawno temu i od tej pory sięgam po niego co jakiś czas gdy zaczynam mieć zauważalny problem ze narastającymi twardymi skórkami oraz gdy paznokcie zaczynają się łamać i nie chcą rosnąć. W tej chwilo stosuje już 3 opakowanie-pudełeczko wystarcza mi na bardzo długo,średnio na 3 /4 miesiące. Zalety: -Ładnie pachnie(dość specyficzny zapach ale mi odpowiada) -BAAAARDZO wydajny mimo pojemności 4,5g -Działa!Skórki nie narastają,pazkoncie przestają się wyginać i łamać. -Płytka jest wygładzona i wygląda zdrowiej -Cena. Wady: -Tłusta konsystencja i sposób użytkowania... Tutaj może być problem ponieważ po nałożeniu mamy praktycznie unieruchomione ręce.Ja znalazłam na to sposób-smaruje paznokcie od góry i od dołu bardzo grubą warstwą i zakładam na to rękawiczki gumowe.Czasami tez poprostu nakładam go podczas oglądania filmu i siedze tak tą godzine.Niestety nie można "normalnie " funkcjonować z Nim -balsam jest tlusty. -Dostępność.Ja kupuje go w aptece ale też muszą mi go zamawiać z hurtowni bo nie ma go akurat na stanie.Jest ciężko dostępny. Przydatny kosmetyk raczej dla tych cierpliwych bo sam sposób aplikacji jest dość problematyczny. Ja jednak polecam spróbować.