Odżywki do paznokci

Nail Tek Formula XTRA for Difficult, Resistant Nails (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 września 2015 o 11:36
    Najlepszy.
    Używam tej odżywki od kilku lat. Na początku kupowałam ją na allegro,ale od jakiegoś czasu odkryłam,że można ją nabyć w superpharmie :) Jest genialna,jeśli nakładam ją pod lakier oraz jako warstwę wierzchnią-w ten posób pomalowane paznokcie bez problemu trzymają się tydzień. Bez odprysków,rozdwajania itp. Świetnie też sprawdza się samodzielnie,ale jedna warstwa to za mało,ponieważ ściera się od czubka paznokcia. Przede wszystkim zabezpiecza paznokcie ,wzmacnia je. Nigdy nie doszłam do momentu zakończenia 7-dniowej kuracji (nkładanie 1 warstwy dziennie przez tydzień,na koniec zmycie),ponieważ nie wyobrażam sobie dłuższego pozostawania bez niczego na paznokciach,więc trudno mi ocenić jego działanie docelowo jako odżywka. Na pewno odradzam nakładanie na zniszczone mechanicznie paznokcie (co jest też zaznaczone w ulotce)-broń Boże po akrylach itp,gdzie paznokieć jest bardzo miękki i cienki. Boli,możecie mi uwierzyć :) Zastanawia mnie tylko fakt,że amerykański miał trwałość po otwarciu 60 miesięcy (!) ,a kupiony w PL 12...Jest wydajny,ale zapewne nie można go używać bez przerwy,ja staram się "odpoczywać" od niego ;) Nie szukam niczego innego-znalazłam swój ideał :) Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: 3-4
  • 19 sierpnia 2015 o 18:48
    Działa
    Z natury mam mocne, twarde paznokcie, jednak w wyniku długotrwałego stresu stały się przeraźliwie cienkie i miękkie, dotknięcie paznokcia sprawiało mi ból. Kupiłam więc tę odżywkę (ok. 20-25 zł zależnie od drogerii). Malowałam paznokcie codziennie przez okres 6 tygodni, zmywając warstwy lakieru raz w tygodniu, jak zaleca producent. Już po 2 tygodniach widać poprawę, po pełnej kuracji jestem zachwycona - paznokcie twarde i mocne, jak dawniej. Niektóre osoby skarżą się, że po nałożeniu kilku warstw odżywka łuszczy się czy odpryskuje. Mi się nic takiego nie dzieje. Odżywka ma jednak dwa minusy: -wysusza płytkę paznokcia -zasycha powoli - szybko wysycha na tyle, by móc dotknąć pomalowaną płytkę paznokcia bez odciskania linii papilarnych, lecz potrzeba ponad pół godziny, by wyschła całkowicie. Uważam jednak, że minusy te można w zasadzie zignorować, biorąc pod uwagę, że opisywany specyfik ratuje miękkie i cienkie paznokcie! Używam tego produktu od: 6 tygodni Ilość zużytych opakowań: pół buteleczki
    Linda_J
    30 kwietnia 2015 o 18:23
    Świetna
    Zachęciły mnie dobre opinie koleżanek i postanowiłam wypróbować tą odżywkę. Moje paznokcie zawsze były bardzo słabe, miękkie. Bardzo trudno jest mi je zapuścić, bardzo się ich wstydziłam. Po odżywce zaczęły szalenie rosnąć! Teraz moje dłonie wyglądają cudownie. Paznokcie stały się mocne. Nawet gdy przez przypadek uderzyłam nimi o stół nie złamały się, co wywarło na mnie ogrooomne wrażenie. Ta odżywka to zdecydowanie najlepsza którą miałam! 5+ :D Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 duże
  • 9 lutego 2015 o 11:19
    Bardzo dobra odżywka, jestem na tak
    Odżywkę tą kupiłam przypadkiem w Sephorze, za cenę 29 zł i nie żałuję. Obawiałam się jedynie formaldehydu w składzie, gdyż inna odżywka kiedyś miała go tak dużo, że moje paznokcie aż bolały od nałożenia jednej warstwy nawet na paznokieć.... Ta muszę przyznać, że zrobiła na mnie wielkie wrażenie. Długo nie mogłam znaleźć odżywki która by od razu po jednym dniu się nie ścierała z końcówek i nie odpryskiwała, gdyż często nakładam na odżywkę dodatkowo lakier więc jest to dla mnie bardzo istotne. Paznokcie po tygodniu stosowania stały się już zauważalnie dla mnie twardsze, bardziej odporne na wszelkie uderzenia, złamania czy pęknięcia paznokcia, nie rozdwajają się. Odżywka szybko schnie, a pędzelek pozwala zaaplikować odpowiednią ilość na paznokieć i dobrze ja rozprowadzić. Niewielka ilość jest tak naprawdę potrzebna do pomalowania paznokci, zatem opakowanie na pewno starczy na długo i będzie wydajne. Paznokcie zauważalnie szybciej rosną, w lepszej znacznie kondycji. Zważywszy na fakt, iż wcześniej formaldehyd miał zły wpływ na moje paznokcie stosuję ją raz na 3-4 dni, po jednej warstwie , czasami nakładam drugą ale w mniejszej ilości- na chwile obecną nie mogę zgłosić żadnych bólów czy problemów jak w poprzednim przypadku, zatem muszę przyznać, że mimo składu jest bezpieczna i dobra dla każdych nawet bardzo wrażliwych paznokci jak jest własnie w moim przypadku. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie w trakcie
    lu in
    18 sierpnia 2014 o 10:28
    Działa, ale wysusza
    Od zawsze miałam bardzo miękkie paznokcie. Nie przeszkadzało mi to, bo były elastyczne i niełamliwe, ale niektóre opiłowane trochę się "fałdowały" na końcówkach. Moja manicurzystka poleciła mi tę odżywkę. Podeszłam do niej podejrzliwie, bo Eveline z formaldehydem potwornie zniszczyła mi paznokcie, a ta zawiera tę samą substancję. Malowałam codziennie przez 7 dni nową warstwę i potem zmywałam, tak, jak zaleca producent. Pilnowałam, by paznokcie były odtłuszczone i nic mi się nie łuszczyło (raz nie dopilnowałam, pomalowałam z marszy i po trzecim dniu zaczęły się łuszczyć). Już po tygodniu widziałam znaczącą różnicę! Paznokcie zrobiły się wyraźnie twardsze. Niestety, jednocześnie odżywka odczuwalnie je wysuszyła, zrobiły się matowe w dotyku (i być może w wyglądzie, ale nie jestem pewna, jak błyszczące były moje paznokcie przed kuracją). Co tydzień robiłam 2-3 dni przerwy na nawilżanie i odżywianie (bo pomimo nazwy "odżywka" ten produkt zdecydowanie nie jest odżywczy, paznokcie wzmacniają się w obronie przed formaldehydem). Teraz po skończeniu kuracji dalej intensywnie je nawilżam i odżywiam. Jestem zadowolona z efektów, polecam osobom, które chcą wzmocnić miękkie lub rozdwajające się paznokcie, jednak uważałabym ze stosowaniem jej na te już wysuszone i kruche, bo może pogorszyć ich stan. Zamierzam stosować ją doraźnie przez tydzień co miesiąc lub dwa, jeśli paznokcie będą odrastać miękkie, ale na pewno nie jest to odżywka, którą można stosować non stop.