Słowem wstępu: cały czas poszukuję naturalnych dezodorantow/ antyperspirantow i muszę przyznać, że nawet polubiłam się z aloesowym Make Me Bio. Nie jest ideałem, ale jest warty uwagi więc do rzeczy!
Moja skóra pod pachami: delikatna, w stronę wrażliwej - jeśli chodzi o moje pocenie się to jest ono dość intensywne (taki mój urok niestety...) i dlatego szukam skutecznych, dość mocnych kosmetyków, ale jednak bezpiecznych składem.
Jak stosowałam? Codziennie rano na czystą i suchą skórę pach.
# OPAKOWANIE:
Plastikowe, białe opakowanie typu roll-on, dość smukłe, ale wygodnie leży w dłoni.
Kulka jest również dość mała, ale to akurat uważam za plus, bo ładnie wpasowuje się w doleczki pod pachami. Kulka na początku chodziła twardo i za każdym razem musiałam strzepnąć opakowaniem by krem w środku dotarł do kulki i dopiero przerollowac, co było trochę irytujące. Z czasem używania jednak wszystko się unormowało.
Design opakowania, jak w całym Make Me Bio, bardzo mi sie podoba - trochę apteczny, minimalistyczny, z akcentem kolorystycznym, delikatnym ornamentem i ładna czcionką.
# PRODUKT/ DZIAŁANIE:
1. Dezodorant ma postać mlecznego kremu, który aplikujemy kulką - o dobrej delikatnie lejacej się konsystencji, ale nie na tyle by były niepotrzebne straty.
2. Wchłania się dość szybko - w międzyczasie porannych zabiegów akurat przeschnie zanim się ubiorę.
3. Ma ciekawy zapach, delikatnie słodkawy, delikatnie owocowo-cytrusowy z kwaskową nutą aloesu. Dość intensywny, ale nadal naturalny.
4. Skład - generalnie dobry, dużo naturalnej dobroci, aloes wysoko w składzie, jedynie konserwant benzoesan sodu, który jest stosunkowo bezpieczny.
5. Działanie oceniam pozytywnie - trzeba pamiętać natomiast, że to dezodorant a nie antyperspirant!
Dezodoruje w porządku - kilka pierwszych godzin jeszcze czuję delikatnie nawet jego słodkawy zapach, a prawie cały dzień neutralizuje nieprzyjemny zapach potu, przy intensywnym poceniu się pod sam koniec dnia bywa zawodny.
Nie uczulil, nie podraznil.
6. Wydajność - zaskakująco dobra, mnie opakowanie wystarczyło na dobre 2 miesiące, jak nie dłużej!
Jednak muszę przyznać, że przy końcu stosowania jakby stracił trochę na skuteczności, nie wiem czy to moja skóra się przyzwyczaiła czy o co chodziło...
7. Cena nieniska, jednak wydajność produktu jest świetna więc warto go zakupić.
8. Dostępność - raczej online, stacjonarne się nie spotkałam.
Dezodorant Aloe vera Make Me Bio zasługuje w moim odczuciu na naprawdę dobre 4 gwiazdki - bezpieczny, skuteczny, przyjemny. Ma jeszcze drobne mankamenty, które sprawiają że nadal będę szukać ideału, ale z przyjemnością też wrócę i do niego.
Na pewno śmiało mogę polecić go wrazliwcom oraz osobom, które nie poca się intensywnie.