Glinki i maseczki algowe

Bielenda Professional Face Program, Face Algae Mask with Ghassoul Clay Maska algowa do twarzy z glinką ghassoul

• 9 czerwca 2021 o 12:30
    Ukojenie
    Proszek, który rozrabia się z płynem jest zamknięty w wygodnym opakowaniu z miarką. Zapach ma bliżej nieokreślony, ale całkiem przyjemny. Mi trochę przypomina mieszankę witaminową. Po rozrobieniu maski i nałożeniu jej na twarz, przynosi ona fantastyczne ukojenie skóry. Jest to niesamowicie przyjemne i świetnie sprawdza się na podrażnioną skórę lub latem, ponieważ bardzo dobrze chłodzi. Niestety nakładając ją samemu nie sposób jest zrobić to nie ochlapując wszystkiego dookoła. Po ściągnięciu skóra twarzy jest gładka i przyjemna w dotyku, jednak nie zauważyłam jakichś spektakularnych efektów pomimo regularnego stosowania. Ogólne działanie maski mi się podoba, jednak trochę za dużo z nią zachodu (przygotowanie, brudzenie wszystkiego dookoła, niemożność wykonywanie czynności kiedy maska jest na twarzy), dlatego nie jestem pewna czy zakupię ją ponownie.
  • 15 grudnia 2020 o 16:31
    Zimna galaretka.
    Maskę ta kupiłam jako jeden z czterech etapów domowego złuszczania kwasami. Nie stosuję jej w inny sposób niż zakończenie procesu złuszczania. Po tym jak skóra jest podrażniona po kwasie, sprawdza się idealnie. Przynosi natychmiastowe ukojenie w formie ochłodzenia. Dodatkowo odpowiednio nawilża. Musiałam się tylko nauczyć ją odpowiednio przyrządzać. Trzeba ją dość energicznie rozmieszać by nie było w niej grudek. Łatwo się nakłada i łatwo też zdejmuje . Odpowiednio nałożona pokryje każde podrażnienie. Przeznaczona jest do profesjonalnego użytku i naprawdę spełnia się w swojej skuteczności.
    Zalety:
    • A. Fajna galaretowana konsystencja.
    • B. Wydajna.
    • C. Skuteczna w 100 %
    Ksyntia
    27 września 2020 o 16:45
    Niesamowite działanie
    Maskę zakupiłam w promocji -40% na stronie sklepu Bielenda Professional. Maska znajduje się w plastikowym słoiku w postaci proszku do rozrobienia z wodą. (Szczegółowa instrukcja na opakowaniu) Należy szybko wymieszać składniki najlepiej w szejkerze i nałożyć w dość szybkim tempie, ponieważ bardzo szybko zastyga. Powinno nakładać się ją na całą twarz i szyję wraz z oczami i ustami zostawiając tylko otwory nosowe, więc potrzebna jest do tego druga osoba. Można też, tak jak ja nałożyć ją omijając okolice oczu samodzielnie. Polecam nałożyć grubą warstwę , ponieważ cienką warstwę trudniej ściągnąć a na pewno nie bezboleśnie :p Gdy maska jest już na twarzy szybko zastyga, powodując przyjemne uczucie chłodu, odprężenia i ulgi. Po 20 minutach można ściągnąć maskę w całości. Efekt: Niesamowicie gładka, odprężona, oczyszczona, nawilżona skóra, jedwabista w dotyku, pory zwężone, wygładzone. Jedyne czego brakuje to czasu by móc robić ja częściej :)
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Wygładzenie
    • Oczyszczenie
    • Maska typu Peel off
    Wady:
    • Trzeba szybko mieszać, ponieważ robią się grudki
    Mikmal
    5 lutego 2018 o 16:36
    Maseczka
    Maseczkę stosuję w okresie gdy moja skóra wymaga intensywnego oczyszczenia. Podczas regularnego stosowania zauważyłam widoczne zmniejszenie zaskórników, pozbyłam się problemów suchych skórek. Maseczkę zawsze ściągam w jednym płacie. Glinka działa intensywnie oczyszczająco, nawilżająco, wyrównuje kolory skóry, rozświetla ją pod tym mogę się podpisać jest to prawda. Zapach produktu jest dosyć specyficzny nie są to perfumy... Ale dla efektu warto. Bardzo dobrej jakości produkt. Łatwy w rozmieszaniu nie tworzą się trudne do rozmieszania grudki. Opakowanie wystarczy w zależności od intensywności stosowania. Ja mam około 4 miesiące i podejrzewam, jeszcze na 3-4 seanse mi wystarczy. Przypomnę stosuję w okresie gdy moja skóra szaleje, potrzebuje intensywnego oczyszczenia.
    Zalety:
    • działanie najważniejsze
    • oczyszczanie bez efektu wysuszenia skóry